Staré knížky - vyhodit?

15475
10.11.24 11:14

Staré knížky - vyhodit?

Mám tu knížky, které mi tu jen leží, nikdy se do nich nepodívam a tudíž se jich chci zbavit. Dát je rovnou do sběru? Ten jsem teda teď odvezla a skladovat to půl roku znovu nechci. Co děláte se starýma knizkama? Vyhazujete? Někomu darujte? Mám knížky typu Nauka o podniku, Mezinárodní obchodní operace, Budeme mít děťátko, Dějiny 20.stoleti, Marketingový audit, Nevysvětlitelné záhady. Má tohle vůbec šanci dát někam na charitu? Nebo rovnou do papíru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
10.11.24 11:17

Můžeš zkusit nabídnout to nějakému antikvariátu, ti ale chtějí většinou pouze knihy v dobrém stavu a také ne všechny.

Na sběrném dvoře často chtějí, abys tomu utrhala desky, což sice jde, ale když to člověk dělá u dvacáté knihy, docela z toho bolí ruce.

Pochybuji, že by to využila charita, takže pokud by si to nevzal antikvariát, hodila bych to do papíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6715
10.11.24 11:18

Zkus to nabídnout na Knihobot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447

Všude po republice jsou knihobudky, tak tam. Neldy maji knihovny krabice „na rozebrání“ lze podstrcit i tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263

Zkusit prodat, nebo antikvariát. Pokud nikdo nebude mít zájem, dala bych to do popelnice na papír :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
10.11.24 11:20
@Saffiraa píše: Více

Nechci tomu věnovat ten čas. Ani to nemá velkou cenu. Cena poštovného… ale některé knížky jsou jako nové. Učebnice nevím, jestli má vůbec v dnešní době smysl. Spíš ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
10.11.24 11:23

Ještě existují knihobudky

a tři megaskříně knih z pozůstalosti nám zdarma odvezl místní antikvariát, nabízeli možnost, že zdarma odvezou větší hromadu knih (s tím, že si to přeberou, a co půjde, tak ještě zkusí prodat). Tak snad se jim ty náklady za odvoz vrátily, ty knihy byly vesměs neprodejné. Třeba něco takového nabízí i antikvariáty u vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.11.24 11:23

My máme v knihovně regál označený jako na odnos - můžeš tam přinést co chceš :)
A pak na nádraží knihobudku - dáš, odneš - knihy, časopisy ….

• Citovat
  • Upravit
15475
10.11.24 11:26
@brambora80 píše: Více

Mám jich cca 20. Asi bych to nejradši odnesla na nějaké místo - najednou. Ať s tím mám co nejméně prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
10.11.24 11:27
@kocourGarfield píše: Více

Taky je v knihovně místo, kde jsou knížky zdarma. Ale asi ani tam, ani v knihobudkach nebude zájem o ekonomickou literaturu. Tam asi pouze jen romány. A co kniha o cvičení? Ta už je hodně stará. Ale já podle ní cvičila. Ale už cvičit nebudu. A to asi hodně lidí v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
10.11.24 11:28

Určitě bych nabídla knihy antikvariátu. Dále je možnost je dát do knihobudky (bývají poměrně často už po městech i vesnicích). Dále třeba nabídnout knihovně.

Rozhodně bych knihy jen tak nevyhodila. Přijde mi to škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.11.24 11:30

@Sára 1 To bych zas tak neřešila. Já tam teď dal staré kynologické knihy a zmizely.
Bylo mi líto je vyhodit.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
10.11.24 11:42

Prodávám je přes trhknih.cz
Vložím nabídku knih, pak je někdo koupí, pošle peníze prostředníkovi (trhknih) a já poté posílám knihu. On dostane knihu, já peníze.

Nemusím mít strach, že pošlu zbytečně knihu a nedostanu peníze :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
922
10.11.24 11:46

Příspěvek upraven 10.03.26 v 15:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.11.24 12:00

Tohle bych vyhodila.