Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám tu knížky, které mi tu jen leží, nikdy se do nich nepodívam a tudíž se jich chci zbavit. Dát je rovnou do sběru? Ten jsem teda teď odvezla a skladovat to půl roku znovu nechci. Co děláte se starýma knizkama? Vyhazujete? Někomu darujte? Mám knížky typu Nauka o podniku, Mezinárodní obchodní operace, Budeme mít děťátko, Dějiny 20.stoleti, Marketingový audit, Nevysvětlitelné záhady. Má tohle vůbec šanci dát někam na charitu? Nebo rovnou do papíru?
Můžeš zkusit nabídnout to nějakému antikvariátu, ti ale chtějí většinou pouze knihy v dobrém stavu a také ne všechny.
Na sběrném dvoře často chtějí, abys tomu utrhala desky, což sice jde, ale když to člověk dělá u dvacáté knihy, docela z toho bolí ruce.
Pochybuji, že by to využila charita, takže pokud by si to nevzal antikvariát, hodila bych to do papíru.
Všude po republice jsou knihobudky, tak tam. Neldy maji knihovny krabice „na rozebrání“ lze podstrcit i tam
Zkusit prodat, nebo antikvariát. Pokud nikdo nebude mít zájem, dala bych to do popelnice na papír ![]()
@Saffiraa píše: Více
Nechci tomu věnovat ten čas. Ani to nemá velkou cenu. Cena poštovného… ale některé knížky jsou jako nové. Učebnice nevím, jestli má vůbec v dnešní době smysl. Spíš ne.
Ještě existují knihobudky
a tři megaskříně knih z pozůstalosti nám zdarma odvezl místní antikvariát, nabízeli možnost, že zdarma odvezou větší hromadu knih (s tím, že si to přeberou, a co půjde, tak ještě zkusí prodat). Tak snad se jim ty náklady za odvoz vrátily, ty knihy byly vesměs neprodejné. Třeba něco takového nabízí i antikvariáty u vás…
My máme v knihovně regál označený jako na odnos - můžeš tam přinést co chceš ![]()
A pak na nádraží knihobudku - dáš, odneš - knihy, časopisy ….
@brambora80 píše: Více
Mám jich cca 20. Asi bych to nejradši odnesla na nějaké místo - najednou. Ať s tím mám co nejméně prace.
@kocourGarfield píše: Více
Taky je v knihovně místo, kde jsou knížky zdarma. Ale asi ani tam, ani v knihobudkach nebude zájem o ekonomickou literaturu. Tam asi pouze jen romány. A co kniha o cvičení? Ta už je hodně stará. Ale já podle ní cvičila. Ale už cvičit nebudu. A to asi hodně lidí v dnešní době.
Určitě bych nabídla knihy antikvariátu. Dále je možnost je dát do knihobudky (bývají poměrně často už po městech i vesnicích). Dále třeba nabídnout knihovně.
Rozhodně bych knihy jen tak nevyhodila. Přijde mi to škoda.
@Sára 1 To bych zas tak neřešila. Já tam teď dal staré kynologické knihy a zmizely.
Bylo mi líto je vyhodit.
Prodávám je přes trhknih.cz
Vložím nabídku knih, pak je někdo koupí, pošle peníze prostředníkovi (trhknih) a já poté posílám knihu. On dostane knihu, já peníze.
Nemusím mít strach, že pošlu zbytečně knihu a nedostanu peníze ![]()