Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud je ta 16 leta rozumná, a holky spolu vychází, tak ano.
Ja nevím no 16ti leteho úplně v pohodě, ale u toho 11ti leteho bych měla obavy. Záleží, jaký mezi sebou mají vztah a jestli na toho staršího je spoleh. Ale taky bych měla obavy
Nechala, pokud je na starší dítě spoleh, ale s krytím pro případ, že by se něco stalo - tím myslím domluvit se s někým poblíž, koho děti znají, sousedka, kamarádka, kolegyně, že kdyby něco, děti ji zavolají a ona přijde. Případně bych tu paní předtím pozvala domu na kafe, aby se aspoň jednou viděli
@smile_xxx píše: Více
Nejsme spolu ještě tak dlouho a neznají se navzájem…Já na to brzké seznamování nejsem. Kdybychom spolu byli třeba 2 roky a znali se s dětma, tak mě to taky napadlo. On by to určitě jinak rád pomohl.
Moje tři bych nechala. Ale vím, že u nich si tohle dovolit můžeme. Že ani jeden není průserář. Neproběhla by tady obecní kalba. Vím, že by obstarali krom sebe i psa, kočku a kocoura. Jsou spolehliví.
@adresa píše: Více
No mám jednu paní, která holky hlídala malé, ale sama má nemocného manžela, takže je pro ni problém nechat ho doma a zůstat s nima…ale jen jako pojistka by asi fungovat mohal…to je fakt a bydlí kousek. Nedaleko mají i tatínka, ale s ním je vždy vše problém, dokázal by to nakonec použít i pro mě:-( bohužel
, že jsme je nechala samotné:-(
A nemáš nějakou ochotnou sousedku, která by byla jen jako pojistka, kdyby se fakt něco stalo?
@Dn0712 píše: Více
Starší je opravdu hodně zodpovědná a malá je sice trochu potížista, ale také nebude provádět nic hrozného…jen se mi nechce „házet“ to na starší ona si za 6 let od rozvodu musela prožít své právě tím jak zodpovědná a hodná je…dělala u tatínka v podstatě mladší maminku atd atd. No nevím…ta diskuze je prostě takové mé přemýšlení nahlas…A mladší ty situace trochu zneužívá „ty se tady o mě teď máš starat, tak udělej to a to…“, takže prostě vše bude na té starší opět…
16 ti lete bez problémů ale s tim 11 bych osobně měla problém no. I když vím, že by naše děti neměly problém, nedělají průsery, je na ně spoleh… ale je to daleko. Náhoda je blbec a já osobně bych toto neriskla.
V 16 jsem byla sama doma 14 dní když byli naši na dovolené. Předtím s partou pod stanem. Pokud jsou rozumné tak jednu noc zvládnou, navíc v dnešní době kdy jim můžeš kdykoliv zavolat.
Pokud by to byly moje děti, tak asi nechala. Vím, že nejsou průserářky. V principu bych mohla nechat i naše holky ve věku 7, 8 a 10 let. Jenže bych se stejně bála. Ony nemusí něco udělat schválně. Určitě by nepořádaly nějakou party.
Ale 10letá si nedávno polila ruku vařící vodou. Kdybych u toho nebyla, tak by to skončilo špatně. No a 7letá se nedávno probudila o půlnoci s hrozným pláčem a bolestí. A to šla spát zcela zdravá. To by klidně vyřešila i nějaká ta sousedka. Ale tu popálenou ruku asi ne, rozhodně ne dostatečně rychle. Jo, samozřejmě jim můžeš zakázat manipulovat se sporákem a varnou konvicí.
Jinak já jsem byla v 15 sama doma celý víkend. Party jsem v životě nepořádala a vařila jsem si na elektrickém sporáku.
Takže ano, nechala, s instrukcemi a sousedkou v záloze. Rozhodně s nimi nemusí někdo být celou noc.
Příspěvek upraven 27.04.25 v 20:26
Dobrý večer, mám prosbu na názory ostatních. Měla bych pomoci s péčí o nemocnou maminku, která bydlí 100km od Prahy. Nechali byste doma samotné přes noc kvůli tomu děti skoro 11 a 16 let? Odjela bych v neděli třeba v 6 večer a vrátila se v pondělí odpoledne. Jde o to, že prostě budu daleko…ne někde pár set metrů nebo v práci, ze které bych se vrátila…Mě se to úplně nelíbí, vím, že by to nějak zvládly samozřejmě a vím, že šance, že se něco stane je minimální…ALE…Prostě nevím, nějak mi pocity říkají, že ne…Když jsem s přítelem, tak se vrátím třeba ve 12 -1 v noci (navíc třeba i přítel by mi nikdy nedovolil, abych je samotné nechala, sám má tři děti a starší, ale říká, že sám by je nenechal, takže třeba nikdy nečeká, že bych zůstala přes noc, když nejsou u tatínka…)…a jsem někde v Praze nebo u něj pár km…Tohle je něco jiného.
Neptám se na to jak jinak to udělat ani na diskuzi o tom co mají děti zvládnout atd, jen jestli byste udělali nebo ne?
Příspěvek upraven 27.04.25 v 20:05