Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AndelaCerna píše:
A to potrebujes jit nutne nakupovat o svatku? Nemuzes jit dnes nebo pokud nestihas tak si nakup online objednat?
Ano, potrebuji. Ne kazdy konci v praci ve 2 a ma zajistene deti, aby si v klidu nakoupil. Navic vubec nemluvim o nakupu potravin. Chci si prohlidnout a vybrat darky pro rodinu a schanim neco na sebe. Stejne se vetsinou pro prodavacky nic nemeni, protoze jdou i tak do prace, a jen to otravuje bezne lidi…
@AndelaCerna píše:
A to potrebujes jit nutne nakupovat o svatku? Nemuzes jit dnes nebo pokud nestihas tak si nakup online objednat?
Tak já na větší nákupy taky chodím o víkendu nebo ve svátek, je na to čas a hlavně když chci jít bez dítěte, tak musím když je manžel doma a ne ve všední den
Pracovala jsemv jednom velkém obchodě. Když byl svátek, ty, co měli rodiny, měli volno a my bezdětní jsme byli v práci a moc rádi za přítlatek. Spokojení byli úplně všichni. ![]()
@Ice79 píše:
Milá zlatá, prodavačky jsou za svátky rády, mají 100% příplatek.
To je dost castej argument… kterej jsem ale nikdy neslysela od jediny prodavacky
jinak je to zakon asi jen proto, aby nekdo vykazal nejakou cinnost, nic vic…
@Ice79 píše:
Milá zlatá, prodavačky jsou za svátky rády, mají 100% příplatek.
@Gosi píše:
To je dost castej argument… kterej jsem ale nikdy neslysela od jediny prodavackyjinak je to zakon asi jen proto, aby nekdo vykazal nejakou cinnost, nic vic…
tak já ho včera od prodavačky slyšela ![]()
ovšem proč některé svátky tak a jiné onak, to taky nechápu.
@Ice79 buď si jistá že jak které. Některé jistě můžou být rády za příplatek ale pak jsou i takové co by mnohem raději byly doma než v práci. Já když jsem ještě v tom obchodu pracovala tak jsem byla ráda za každý svátek který jsem dostala volno a že jich bylo dost poskromnu a takových nás bylo víc. Takže asi tak.
No upřímně řečeno - šla jsem dneska pro blbé mikrotenové sáčky, protože jsem potřebovala nasáčkovat maso kočkám a stála jsem v Penny na pokladně přes 10 minut. Všechny pokladny jely, fronta až na druhou stranu obchodu a vozíky měli téměř všichni vrchovatě plné.
Vydedukovala jsem, že v obchodech bude zavřeno a teď tu čtu takové překvapení. Tak co měly znamenat ty fronty? A v Tescu prý to samé, máma šla pro rohlíky a nadávala jak špaček, že se lidi zbláznili. ![]()
Evidentně si mnozí myslí, že v obchodech bude skutečně zavřeno. ![]()
@TSMoruga hodně lidí neví o tom, že bude otevřeno. Včera dělali anketu ve zprávách a všichni právě byli přesvědčení, že je svátek, tudíž zavřeno. Nikdo nevěděl, že to neplatí na všechny svátky.
@TSMoruga Já byla dnes dopoledne u nás v obchodě a tolik lidí jsem tam v životě neviděla. Lidi si asi opravdu myslí, že je zítra zavřeno.
Upřímně řečeno ani se tomu nedivím, protože vybrat jen některé svátky mi přijde dost zvláštní.
Ale i kdyby zítra bylo zavřeno, tak stačí nakoupit max na oběd, snídani, ale ne plné vozíky zásob na celý týden. Mi to přišlo horší jak před Vánoci.
Fakt jsem začala mít obavy, jestli se někde neobjevila informace, že se chystá apokalypsa. ![]()
@TSMoruga píše:
Ale i kdyby zítra bylo zavřeno, tak stačí nakoupit max na oběd, snídani, ale ne plné vozíky zásob na celý týden. Mi to přišlo horší jak před Vánoci.Fakt jsem začala mít obavy, jestli se někde neobjevila informace, že se chystá apokalypsa.
@medunka23 Možná proto se na mě všichni s těmi plnými vozíky dívali divně, že mám jenom dva balíčky sáčků a dokonce jsem si dovolila nevzít ani košík.
To mnohé vysvětluje. ![]()
Taky byla trošku perlička, když se mě paní přede mnou zeptala „vy máte jen ty sáčky, jo?“ tak jsem odpověděla „ano“ s malinkatou jiskrou naděje, že mě pustí před sebe, když má plný vozík. No houbelec, ona jenom suše odpověděla „aha“. ![]()
Ahoj, dnes jsem byla na pohovoru v unihobby a moc jsem nepochopila to s těmi státními svátky, kdy má být zavřeno. Když na mě vyjde ten svátek, kdy má být zavřeno, tak mi bylo řečeno, že si musím vzít buď náhradní volno (nevím, kdy bych si ho měla nadělat, když se dělají 12 h směny, krátký/dlouhý týden), anebo jít do práce. Mohl by mi tak někdo vysvětlit, jak to vlastně je? Když je obchod zavřený, tak se v ten den v té práci dělám co? Inventury? Uklízím? Děkuji za odpověď. Doufám, že jsem to napsala, alespoň trochu srozumitelně.
@normandita ano..děláš cokoliv jiného kromě prodeje..tzn uklízení, naskladnění, inventury..co je potřeba..