Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Lidi, které jsem popisovala jsou většinou ve věku mých rodičů, takže možná na tom něco bude
Přede mnou zas málokdo mluví sprostě. Asi vzbuzuju dojem, že jsem slušňačka. Sprostě teda obvykle nemluvím, ale někdy se to fakt nedá říct jinak ![]()
Ne nestava a nepredstavitelne by mi to vadilo. Nemam rada fyzicky kontakt onto obcas i od neblizsich. Kdyby mi to udelal nekso cizi dala bych to asi jasne najevo
@Lenka 6dětí píše:
Stalo se mi to jednou, po operaci mojí dcery, když mě doktor přišel informovat jak to dopadlo. Mimochodem to byla operace páteře. Řekl mi, že ručičky i nožičky jsou citlivé a pak mě objal. Na to jsme se totálně složila. Nevím, jestli to bylo tím objetím, že to ze mě nějak spadlo. Byla jsem tam totiž s ní sama a neměla jsem tam nikoho kdo by to nesl se mnou. Bylo to poprvé a doufám že naposledy. Nikdy víc bych takové zhroucení nechtěla prožít. Brečela jsem tenkrát snad hodinu a nešlo to přestat.
Vše doufám dobře dopadlo
Od doktora kor chlapa je to až neuvěřitelně citlivý přístup. Taky by mě to rozložilo.
Asi pusobis bezprostredne a pratelsky, lidi te maji radi a ty bud taky rada, spousta lidi by se chtela pratelit, az by breceli, ale nedari se, co by za tve misto dali. Ja jsem takovy stred a vyhovuje mi to. Pred par dny cizi stara zenska v kfc, nutno dodat, ze vizaz opravdu odpudiva. Zacla mi cvrlikat na deti, ze vsechny jsou stejny a jee, ze vsechny holky. Jsem zvykla, nekdo nas oslovuje skoro na kazde prochazce. Jenze tahle nejdriv manzelovi poklepala na rameno a me stipla do tvare
Deti postupne pohladila, poprala vsechno dobry a sla. Obecne otlapkavani od cizich nemusim, ale tahle byla tak srdecna, ze bych snad nastavila i druhou tvar
![]()
@paola white píše:
Ne nestava a nepredstavitelne by mi to vadilo. Nemam rada fyzicky kontakt onto obcas i od neblizsich. Kdyby mi to udelal nekso cizi dala bych to asi jasne najevo
Já byla tak zaskočená, že jsem z ordinace vymázla a ani se nerozloučila
Jako nemůžu říct, že by mi to bylo vyloženě nepříjemné. Na jednu stranu mě to v mojí situaci dojalo, na druhou vyděsilo. Jsou lidé, kteří mi v mé zóně nevadí a jsou lidé, před kterými doslova couvám.
@zuzouš píše:
Asi pusobis bezprostredne a pratelsky, lidi te maji radi a ty bud taky rada, spousta lidi by se chtela pratelit, az by breceli, ale nedari se, co by za tve misto dali. Ja jsem takovy stred a vyhovuje mi to. Pred par dny cizi stara zenska v kfc, nutno dodat, ze vizaz opravdu odpudiva. Zacla mi cvrlikat na deti, ze vsechny jsou stejny a jee, ze vsechny holky. Jsem zvykla, nekdo nas oslovuje skoro na kazde prochazce. Jenze tahle nejdriv manzelovi poklepala na rameno a me stipla do tvareDeti postupne pohladila, poprala vsechno dobry a sla. Obecne otlapkavani od cizich nemusim, ale tahle byla tak srdecna, ze bych snad nastavila i druhou tvar
![]()
Teda štípání do tváře je už fakt dobrej úlet
Jak jsi se zachovala? Jestli byla tak bezprostřední, tak věřím, že bych se na ni taky hřebila ![]()
@Anonymní píše:
Já byla tak zaskočená, že jsem z ordinace vymázla a ani se nerozloučilaJako nemůžu říct, že by mi to bylo vyloženě nepříjemné. Na jednu stranu mě to v mojí situaci dojalo, na druhou vyděsilo. Jsou lidé, kteří mi v mé zóně nevadí a jsou lidé, před kterými doslova couvám.
Nemám ráda doktory studené čumáky, ale tenhle opačný přístup by mě taky vykolejil.
Před porodem jsem byla na screeningu a doktor se tvářil tak vážně, že jsem se bála, co mi řekne. A měl jen samé dobré zprávy. Prostě se asi tak tváří pořád. No, byl trochu odřený v obličeji, tipuju na silniční lišej. Asi ho to bolelo ![]()
Vadi mi hodne dotyk od cizich lidi, i takovy to bezny polozeni ruky na predlokti nebo tak, mezi reci. Ani mi neni prijemny, kdyz nekdo stoji blizko me. Samozrejme u blizkych lidi mi to nevadi, ani od pritazlivyho chlapa ne
, ale vylozene od cizich, se kteryma mam treba jen kolegialni nebo formalni vztah mi to vadi dost.
Nesnáším kdyz mi nekdo leze do bubliny. A většinou se pak neubránim poznámce „na západě uz od toho upustili“
Ne, nestává… a upřímně by mi to teda extra vadilo, já ale navíc nesnáším takový ten trapáckej zvyk se při vítání a loučení objímat a líbat na tváře.
Nikdy v životě - cca do 25ti lety jsme to nikdo nedělal, stačilo prosté a veselé ahoj nebo tak se mějte a hotovo, Teď se na mě pořád někdo vrhá a objímá a já nikdy nevím, jestli jako 1× nebo 2× nebo 3×…???
a nedej bože když jsme v partě a všichni se chcou objímat, boha jeho
To je vždycky na 100let, než se všichni oslintáme
Samozřejmě, když vím, že někoho neuvidím 10let, tak se s ním pořádně rozloučím, ale toto mi furt někdo dělá, ikdyž vím, že ho potkám za 3dny
Ne, nestalo. Ale když nad tím tak přemýšlím, možná bych za to byla někdy ráda…
(a to jsem hodně nekontaktní typ)
@Conulka píše:
Ne, nestává… a upřímně by mi to teda extra vadilo, já ale navíc nesnáším takový ten trapáckej zvyk se při vítání a loučení objímat a líbat na tváře.Nikdy v životě - cca do 25ti lety jsme to nikdo nedělal, stačilo prosté a veselé ahoj nebo tak se mějte a hotovo, Teď se na mě pořád někdo vrhá a objímá a já nikdy nevím, jestli jako 1× nebo 2× nebo 3×…???
Samozřejmě, když vím, že někoho neuvidím 10let, tak se s ním pořádně rozloučím, ale toto mi furt někdo dělá, ikdyž vím, že ho potkám za 3dny![]()
![]()
a nedej bože když jsme v partě a všichni se chcou objímat, boha jeho
![]()
To je vždycky na 100let, než se všichni oslintáme
Bohužel. Kdyby věděli, že mám z toho osypky, nedělali by to ![]()
Jednu sousedku jsem musela umravnit, párkrát jsem jí slušně řekla, ať na mě nesahá a protože to nezabralo, byla jsem hnusná. Teď už si to uvědomuje a rukou na poslední chvíli uhne ![]()
Jsem pravý opak zakladatelky, velká, silná, ale lidi mají potřebu na mě aspoň mluvit, když při náznaku dotyku couvám
.
Kdyby šlo 100 lidí, třeba na cestu se zeptají mě.
Příspěvek upraven 17.08.16 v 19:38
@Raspusha píše:
Nesnáším kdyz mi nekdo leze do bubliny. A většinou se pak neubránim poznámce „na západě uz od toho upustili“
Když mi konečně vyskočilo pořádné těhu břicho, přišel kolega, se kterým jsem si vykala a na to břicho mi bez upozornění sáhl. To jsem odskočila
Nakonec jsem se smála, ale fakt bych to nečekala.
A pusy a objímání od nerodinných příslušníků přetrpím, ale nelibuji si v tom. Když někdo překročí můj osobní prostor, ustupuju. Není mi to příjemné. V obchodě mi pán funěl za zády. To jsem mu i řekla, jestli nemůže ustoupit.
No asi jak kdy. V situaci, kdy mě doktorka objímá v ordinaci mou oporu určitě nepotřebuje. Ale vykolejila mě teda pořádně. Je fakt, že od lidí vím celkem dost věcí. Jak jsem psala výše, radši jsem v pozici vrby…