Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
mohla by jsi mi poradit, je na stránkách ČEZu ke stažení někde to vyjádření ke stavbě? Nikde to nemohu najít ![]()
nevim jak u ČEZu - my jsme u PRE, ale musela jsem tam dojít se situací a na ní mi dali razítko, že s tím souhlasej plus nějaký papíry s obecnejma kecama.
U nás to nejdýl trvalo plynařům (po urgenci měsíc a tejden). A vzhledem k tomu, že stavíme na stavební povolení, tak ještě ochranný lhůty po vydání - začali jsme v červnu s vyjadřovačkama a v září byla základovka. V listopadu udělali dům (máme montovačku), teď je hotová střecha a čeká se na okna.
No já jsem si všude ty papíry vyzvedla, doma za pomoci švagra vyplnila a pak obíhala. Myslím si, že na netu to není. Nebo jim zkus poslat dotaz. Já si pamatuju, že zrovna na ČEZu jsem přišla s papírem, který mi dali na informacích a ve finále jsem musela vyplnit úplně jinej. Asi je nejlepší to vyřizovat rovnou tam. No a rada která se mi vyplatila úplně nejvíc byla ta, ať si s sebou nosím vše projekt domu, usazení na pozemek a fakt to pomohlo a nemusela jsem se zbytečně trmácet kvůli hlouposti 2×. No tak my po desce měli postavenou hrubou stavbu za 14 dní, a asi další měsíc trvalo usazení oken, dveří, stavba komínu a střecha. My stavíme z betonových dílců plněných keramickými kuličkami. Je to firma z K. Varů, tedy postavili uzavřenou hrubou stavbu a na vnitřcích se teprve dohadujeme. A je taky možné že vybereme nějakou bližší firmu. Tak se skoro sousedko drž. A vám povolení či ohlášení bude dělat magistrát Kladna??
RWE jsem vyplnila včera a poslala elektronicky, tak snad to bude OK, na ČEZ jsme teď psala dotaz, ale asi spíš ještě zajdu na místní pobočku, snad tam v tuto dobu bude někdo kdo mi poradí. Ne, ohlášku by měl vydávat Stochov, ale na tom původním SP byl právě ten magistrát. Už jsme kontaktovali paní na stav.úřadě, co je vše potřeba, tak snad se brzo vyjádří. Stále víc nabývám pocit že snad nikdy nezačneme ani stavět
![]()
mooch píše:
Jé -Martino: DJT? My taky!
nad tím jsme také uvažovali, ale přišli nám docela drazí a trochu jsme se i báli jak by to bylo energeticky náročné. Máte někoho kdo v domě od nich bydlí?
rybkabezvody píše:mooch píše:nad tím jsme také uvažovali, ale přišli nám docela drazí a trochu jsme se i báli jak by to bylo energeticky náročné. Máte někoho kdo v domě od nich bydlí?
Jé -Martino: DJT? My taky!
My jsme byli přímo v tom našem domě a majitelé jsou spokojení. My si od nich nechali udělat jen hrubou a rozdíl od hrubý uzavřený dělá 600tis, takže ve výsledku to dražší nemáme.
mooch jj DJT. a kdepak stavíte a co?? My Helenu.
rybkabezvody neboj začnete, nejhorší jsou ty úřady. No a na ten Stochov si můžete dát žádost o územně plánovací informaci, nám to tedy moc pomohlo. Tam ti musí jasně vydefinovat co po vás budou chtít. Nikoho známeho kdo v tom bydlí nemáme, ale byli jsme se u Varů podívat do 2 domů na návštěvu a lidi byli moc spokojení a i to dobře vypadalo. No oni jsou sice dražší, ale fakt staví poctivě. Sice je občas s nimi složitější jednání, ale jde to. No a manželův kolega postavil teď domek s Dennertem a druhý bude stavět na jaře totéž co my.
Teda blbě jsem to napsala - naše hrubá uzavřená je o 600tis levnější, než za co by nám hrubou uzavřenou dělali oni.
Jinak si nemůžu stěžovat - spolupráce super, materiály super. Dělám ve stavebnictví a jezdím po stavbách a když vidím, co všecho jsou firmy schopný zmrvit…tak jsme se vydali cestou doporučených a prověřených firem.
My Faunus (ale máme ho předělanej - otočenou garáž, přidanej pokoj, okna jinak a vyšší dům) na Praze-západ
mooch píše:
My Faunus (ale máme ho předělanej - otočenou garáž, přidanej pokoj, okna jinak a vyšší dům) na Praze-západ
mooch: no ten manželův kolega bude stavět taky otočenou Helenu a taky na Praze západ. No ve Faunusu jsme se byli podívat myslím ve Slaným a ten nás tak nenadchl. Přepokládám, že jste jednali s Korellusem ne? No my od nich máme zatím UHS, rozpočet na dokončení z nich doluju složitější cestou. Asi si to necháme udělat lokálními firmami. Ale to ještě uvidíme.
rybkabezvody píše:Ryntyntyna píše:teda pěknej baráček, kdo Vám jej staví?
Pro představu foto z venčí
Děkuju! ![]()
Začali jsme ho stavět s EXmanželem, do takové fáze horší hrubé stavby, takže taky celkem chápu rčení, že stavba může rozvést manželství
![]()
Teďka to stavím s kamarádem, který mi pomáhá, venku jsme finišovali teďka v září/říjnu, dělali jsme od června tu fasádu, doděly se konečně! přípojky a teďka už hurááá na vnitřky
![]()
cincula píše:
Ryntyntyna: opravdu pěkné, mám slabost pro takovéhle atypy
Děkuju! ![]()
Bohužel s vyběháváním podkladů pro povolení neporadím, jelikož to jsem vyběhávála v 2006, nám trvalo stavební povolení dlouho, nechtěli nám povolit tak atypický domek na naše maloměsto ![]()
To trvalo skoro rok!
Naštěstí se zadařilo a od léta 2007 se staví ![]()
Vloni se díky rozvodu skoro nic neudělalo (najěk vázla dohoda o majetku), letos jsme se do toho opřeli ![]()
JInak abych ještě uvedla na pravou míru, od začátku stavíme svépomocí a nikdy více!
Co můžeme, to si uděláme, akorát na sesmontování topení, vody plynu a elektriky dorazí určené profese, zbytek my,ale už díky Bohu budou finišovky, už aby to bylo ![]()