Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bože to je pitomec.
Ty tam rozhodně běž. Jen pro jistotu.
A nespala bych s ním bez kodnomu než se začne chovat jako příčetný dospělý a nenechá se taky testovat.
Podobně idiotsky reaguje i u jiných témat? Je to chlap pro život?
Nestačí, aby jsi tam šla jen ty. Spousta nemocí se nepřenáší při prvním styku, ale můžeš se nakazit až při x-tém. Doporučuji opatření - Kdo netestuje, ten nešu. ká… ![]()
@Ou
No, právě že ne, úplně mě překvapilo, že ho to tak naštvalo.
Ptala jsem se ho na to asi před týdnem, ale to byl připitej a nepamatuje si to. Ale to mi řekl, že se nechal testovat asi rok předtím, než jsme se seznámili. Že spal s nějakou holkou, ta mu řekla, že s ním dál spát nebude, jestli se nenechá vyšetřit, tak šel. A pak spal, tak jsem to neřešila. A teď, když jsem se ho zeptala, tak si to nepamatuje.
Řekla jsem mu co mi předtím řekl a on že si vzpomíná, že se nechal testovat kvůli holce na střední, pak kvůli jedný bejvalce a teď že si vybavuje, že kvůli nějaký taky, ale že si to vybavil až co jsem mu to připomněla. Že si ani nepamatuje, kdo to byl, má v tom guláš. Já jsme mu řekla, že mě teda fakt mrzí, že kvůli holce, kterou chtěl jenom na sex tam šel, ale že kvůli mě nepůjde. A on „hm, jsem si chtěl tenkrát užít no“. A ať už to neřeším, že ho tím štvu, že akorát bude na*ranej a ať tam jdu sama, že kdyztak pak půjde taky.
A že se cítí zdravej a že si myslí že nic nemá.
Jinak spolu spíme bez kondomu skoro celou dobu, není to o tom, že jsme teď přestali nebo tak. Takže i já jsem byla fakt blbá.
Je mu 30, chce brzo rodinu, dům, atd. Takže já ho znám jako fajn, milujiciho a ve všem jinak zodpovědnýho chlapa, ale dřív to fakt střídal jako ponožky a byl v tom nezodpovědnej a fakt mě to vyděsilo. A hlavně nechápu, že na to reagoval tak hrozně negativně. Jestli jsem se ho tím nějak dotkla, nebo co.
Ale vím, že nemá rád kondomy, sám přiznal, že s většinou spal bez kondomu a to číslo se blíží ke stovce.
@Anonymní píše:
@Ou
No, právě že ne, úplně mě překvapilo, že ho to tak naštvalo.
Ptala jsem se ho na to asi před týdnem, ale to byl připitej a nepamatuje si to. Ale to mi řekl, že se nechal testovat asi rok předtím, než jsme se seznámili. Že spal s nějakou holkou, ta mu řekla, že s ním dál spát nebude, jestli se nenechá vyšetřit, tak šel. A pak spal, tak jsem to neřešila. A teď, když jsem se ho zeptala, tak si to nepamatuje.Řekla jsem mu co mi předtím řekl a on že si vzpomíná, že se nechal testovat kvůli holce na střední, pak kvůli jedný bejvalce a teď že si vybavuje, že kvůli nějaký taky, ale že si to vybavil až co jsem mu to připomněla. Že si ani nepamatuje, kdo to byl, má v tom guláš. Já jsme mu řekla, že mě teda fakt mrzí, že kvůli holce, kterou chtěl jenom na sex tam šel, ale že kvůli mě nepůjde. A on „hm, jsem si chtěl tenkrát užít no“. A ať už to neřeším, že ho tím štvu, že akorát bude na*ranej a ať tam jdu sama, že kdyztak pak půjde taky.
A že se cítí zdravej a že si myslí že nic nemá.Jinak spolu spíme bez kondomu skoro celou dobu, není to o tom, že jsme teď přestali nebo tak. Takže i já jsem byla fakt blbá.
Je mu 30, chce brzo rodinu, dům, atd. Takže já ho znám jako fajn, milujiciho a ve všem jinak zodpovědnýho chlapa, ale dřív to fakt střídal jako ponožky a byl v tom nezodpovědnej a fakt mě to vyděsilo. A hlavně nechápu, že na to reagoval tak hrozně negativně. Jestli jsem se ho tím nějak dotkla, nebo co.
Ale vím, že nemá rád kondomy, sám přiznal, že s většinou spal bez kondomu a to číslo se blíží ke stovce.
Já nechci znít nějak uštěpačně, ale to je hnus, takovejch bab a všechny bez kondomu. Řekla bych mu, že s ním nebudu spát, dokud se nenechá vyšetřit, tak jednoduché to je…
Určitě by měl jít taky přeci hlavně chlapi jsou nosiči, je to srab bojí se to je můj názor.
Fuj, a teď si představ, že tak jak spal s tebou od začátku bez kondomu, tak obtáhl tu stovku ![]()
Chytnout můžeš něco i časem. Přenos není 100%, spíš je to v jednotkách procent, takže nakazit se klidně můžeš i třeba po měsících sexu bez kondomu. A čím horší nemoc, tím menší pravděpodobnost nákazy (tj. Chlamydie chytneš dřív než HIV).
Takže za mě - nespala bych s ním a rozmyslela bych se, jestli s ním vůbec zůstávat, pokud se takhle staví k problémům.
Já třeba ukončila jeden začínající vztah přesně kvůli tomuto - chtěla jsem testy před sexem, chlap udělal scénu, o pár dní později v té scéně místo omluvy pokračoval. Tak jsem se na něj vykašlala a zpětně to vidím jako velmi dobré rozhodnutí. Ukázalo mi to, jak by dotyčný reagoval ve chvíli, kdy se naše názory rozcházely…
Ty jo skoro 100? Nejsem žádnej puritan, ale to nevím jestli bych rozdychala. Na testech bych určitě trvala, jeste když ti přiznal, že byla většina bez ochrany.
@Anonymní píše:
Zdravím,
s přítelem jsme spolu skoro rok, spíme spolu bez kondomu a když jsme se dostali k tématu bývalých partnerek, tak jsem se dost vyděsila nad tím, kolik jich měl. Vím, že jsem blbá a měla to řešit předtím, než jsme spolu spali, ale na to už je pozdě.
Chci si tedy radši zajít nechat udělat testy a chtěla jsem, aby šel taky, ale on nechce, protože „kdybych něco měl, tak bych to určitě poznal, nic mi není a jsem zdravej“ a ať se jdu teda testovat já a že kdyby mi něco našli, tak že půjde a bude to řešit.
Docela jsme se kvůli tomu chytli, chtěla jsem, aby šel taky, že může mít něco co se neprojevuje a že by mohl mít něco, co se neprojevilo u mě, ale může to přenášet.
A on mi zase řekl něco ve stylu, že když se to u mě neprojeví tak co řeším a že určitě stačí, když půjdu já a kdyby něco, že by hned šel taky.
Jak to teda je?
Stačí když půjdu jenom já, nebo mám pravdu a měli bychom jít oba? Jak mu to popřípadě vysvětlit, aby se zase nenaštval a nehučel do mě, že když já nic nemám, že nikam nemusí?
Omlouvám se za plevelní, ale kde tyto testy udělají, na gyndě? A to je nějaká celá baterie testů? a nebo se dělá každý zvlášť a jsou tam zahrnuty třeba chamydie? Díík.
Zdravím,
s přítelem jsme spolu skoro rok, spíme spolu bez kondomu a když jsme se dostali k tématu bývalých partnerek, tak jsem se dost vyděsila nad tím, kolik jich měl. Vím, že jsem blbá a měla to řešit předtím, než jsme spolu spali, ale na to už je pozdě.
Chci si tedy radši zajít nechat udělat testy a chtěla jsem, aby šel taky, ale on nechce, protože „kdybych něco měl, tak bych to určitě poznal, nic mi není a jsem zdravej“ a ať se jdu teda testovat já a že kdyby mi něco našli, tak že půjde a bude to řešit.
Docela jsme se kvůli tomu chytli, chtěla jsem, aby šel taky, že může mít něco co se neprojevuje a že by mohl mít něco, co se neprojevilo u mě, ale může to přenášet.
A on mi zase řekl něco ve stylu, že když se to u mě neprojeví tak co řeším a že určitě stačí, když půjdu já a kdyby něco, že by hned šel taky.
Jak to teda je?
Stačí když půjdu jenom já, nebo mám pravdu a měli bychom jít oba? Jak mu to popřípadě vysvětlit, aby se zase nenaštval a nehučel do mě, že když já nic nemám, že nikam nemusí?