Štědrý tatínek a nevděčná dcera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
9.3.13 19:28
@Anonymní píše:
Toto už se v určité míře děje teď, kdykoliv se vidíme, tak mi strčí nějaké peníze, většinou dvoutisícovku. Peníze schovávám, nosím na účet, ale přeci jen z rodičáku nepoplatím provoz všeho včetně záloh na energie.Já chápu, že na většinu asi působím jako magor, který by měl nadšeně zavísknout a chytit příležitost za pačesy. Ale mě se to příčí z morálního hlediska, aby mi táta koupil za x set tisíc „hračku“, kterou mi bude ještě dotovat, když on už aktivně peníze nevydělává a jen ukrajuje z vydělaných zásob, které samozřejmě nejsou bezedné.

Proč jak magor, naopak, na mne působíš velmi zodpovědně. :palec: Taky bych si nenechala kupovat auto od kohokoli, u koho vidím, že my ty peníze jednou budou chybět. Jak tu někdo psal, řekni tátovi to, cos psala v úvodním příspěvku, jistě to pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.13 19:53

@Tinakaterina no to je možná taky trochu důvod, on má auta samozřejmě rád, má svoje auto, už celkem staré, ale je mu líto si kupovat nové, protože to staré zatím furt jezdí, občas se na něm něco málo vymění a jede se dál. Třeba by stačilo, kdyby si jednou za čas půjčil nějaké auto z půjčovny, povozil se v něm a zase ho vrátil a byl by klid :mrgreen:

@Bersaba on je jako člověk hodně velkorysý, štědrý, donedávna se staral o svoji maminku, když si před lety zlomila krček, tak jí postavil krytý bazén, aby s endoprotézou od jara do podzimu rehabilitovala, když stavěl rodinný dům, tak ho navrhl tak, že byl jakoby dvougenerační, část byla oddělená a tam babička žila… Slovo šetřit mi přijde, že občas považuje za sprosté. A já jsem v tomhle vyrostla a spíš jsem se pomamila, mamka byla vždycky hodně skromná a já vidím, že peníze jsou jen peníze a že štěstí si za ně člověk nekoupí a peníze mě začnou trápit jen ve chvíli, kdy dojde na existenční otázky. Co když jednou ty peníze dojdou. Budu já schopná se postarat o něj? Nečeká mě žádná zářná kariera, spíš průměrný až lehce podprůměrný plat, péče o tři děti. To auto taky může znamenat živobytí na rok až dva pro něj a mamku.

@Gina108 děkuji, tak nějak tohle jsem potřebovala, poplácat po zádech, jak jsem hodná dcera :mrgreen: Já mu to už tak nějak takto vysvětlovala, ale očividně budu muset znovu. A mrzí mě pak ten jeho utrápený výraz, když na mě kouká, jako bych mu ubližovala :roll:

• Citovat
  • Upravit
30988
9.3.13 20:06

Kdyby jsi potrebovala pujcit auto, pujcil by ti sve? Asi bych mu to vysvetlila tak, ze po Praze ho opravdu nepotrebujes. Nevim, kde presne jezdis, ale parkovani v Praze stoji za to, at v centru nebo na sidlisti. A kdyz by jsi chtela s detmi na vylet, ze si radeji pujcis jeho, ze to bude lepsi.

Chapu te, zivit auto neni jen tak, navic ono i kdyz stoji pred domem tak neco stoji, i kdyz je obcas popojedes tak chce pneumatiky, servisni prohlidku apod.

Spis bych mu tvoji financni situaci popsala tak, jak je. A ze pokud ti chce pomoc, tak se muze ujmout treba nakupu plin, skolnich potreb pro deti, placeni krouzku(cehokoli jineho). Tobe to opravdu pomuze a on bude mit take radost. Pomoc autem by byla pro tebe spis starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
9.3.13 20:18

Jste hodní oba :D

Tvé argumenty mi přijdou rozumné.

Škodovku nekupujte :lol: hpdně se kradou :!

Co jsi prosímtě měla za auto, že je po 5 letech na odpis? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
9.3.13 21:07

Nečetla jsem diskuzi, ale chápu, že ti to přijde nadbytečné… zkusila bych to tatínkovi popsat přesně tak, jak tu píšeš, že máš vše blízko a přijde ti to jako zbytečný výdaj, ať zatím peníze schová na něco, co bude nezbytně nutné… že budeš mít brzo málo peněz a pak bys možná potřebovala přispět na jídlo nebo nájem a ať myslí i trochu na sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.3.13 21:39

Napadá mě - nech tohle přečíst taťkovi, třeba mu dojde, proč jeho velkorysost odmítáš. Že tvoje důvody jsou oprávněné. A že ho máš ráda, nechceš „luxus“ na jeho úkor.

:hug: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová