Stejný podpis

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35417
3.10.21 11:25
:mavam:
@MK2677 píše:
Nevím já bych nic neměl proti tomu kdyby jsi nechala své příjmení ale když už vzal mé připadá mi to prostě divné podepisovat se jinak než se jmenují no nic asi se jí půjdu omluvit no :)

Přijde mi to malicherný ;) Pochopila bych spíš diskuzi nad tím, jaké si nechá příjmení. To je celkem důležitý a myslím, že i v zákoně je souhlasné prohlášení o příjmení.
Ale podpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15906
3.10.21 11:28
@MK2677 píše:
Dobrý den po svatbě chce žena zachovat stejný podpis jako za svobodna jméno má po mě tak jsem blázen já nebo ona?

Oba, ale to je jedno, hlavně, že se máte rádi :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
3.10.21 11:37

Zajímavý :think: Takže když si půjdu zařídit třeba občanku, jmenuju se „Novák“ a podepíšu se krasopisně „Zeman“, tak to na úřadě musí vzít?

A když se podepíšu „SeruNaVasVyZmrdi“? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
3.10.21 11:58

Nase ucitelka na gymplu se podepisovala svym krestnim jmenem. Dlouho mi vrtalo hlavou, proc ten jeji podpis aspon nezacina na prvni pismeno jejiho prijmeni. A po case mi doslo, ze ten podpis je Marta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139

Teda, vaše problémy na moji hlavu.
Jak tu už bylo, on je ten podpis jak žáčka ze třetí třídy, že je čitelný? Já, aby můj podpis byl čitelný, se na to musím děsně soustředit, jinak produkuji nic neříkající klikihák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355

Tak nám prozraď, zda příjmení začíná na stejné písmeno/slabiku. A kde jsi měl dohled nad manželčiným podpisem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21141
3.10.21 12:02

Proč sis jí bral? Dyk je mešuge. Změní si přijmení a nechá si podpis? To že je to stejně nečitelný je argument jak z mateřský školky - nebo z emimina, jak je vidět tak to vyjde nastejno. :think:

Příspěvek upraven 03.10.21 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.10.21 12:14

Souhlasím se zakladatelem, ale asi tu budu jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
3.10.21 12:25

Konečně aspoň někdo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.10.21 12:30

Je snad běžné, že když se žena vdá a změní příjmení, podepisuje se aktuálním (tedy novým) příjmením.
To, jak je její písmo čitelné, je věc druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.10.21 12:36
@SAJ píše:
Známku v písemkách doteď podepisuju parafou zasvobodna. :nevim: Vdaná jsem přes dvacet let…

Parafa u známky na písemce je něco jiného.
Podepisuješ se úplně stejnou parafou i na dokumenty, na úřadech apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35996
3.10.21 12:52

Taky se podepisují pořád stejně akorát jsem ubrala háček nad S. Mám v příjmení podobný pismena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.10.21 12:53
@milami píše:
Parafa u známky na písemce je něco jiného.
Podepisuješ se úplně stejnou parafou i na dokumenty, na úřadech apod.?

Ne. Ale na tom nesejde. Kdybych chtěla, s klidem bych se tak podepisovala - a vlastně ano, v bance jsem si podpisový vzor nezměnila (jen jsem pár let po svatbě zrušila účet).

Zakladatel řeší něco, co mu nepřísluší - a před čím bych si teda, být jeho ženou, byla sakra na pozoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
3.10.21 13:48
@SAJ píše:
Ne. Ale na tom nesejde. Kdybych chtěla, s klidem bych se tak podepisovala - a vlastně ano, v bance jsem si podpisový vzor nezměnila (jen jsem pár let po svatbě zrušila účet).Zakladatel řeší něco, co mu nepřísluší - a před čím bych si teda, být jeho ženou, byla sakra na pozoru.

To, že je mu něco divný, ještě neznamená, že je to k.kot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
3.10.21 13:49

No bóže… na perdel se ti nepodepisuje, podpis je většinou jen na dokumentech, který stejně nikdo nesleduje. Právě proto, že každý se podepisuje jak mu hnáta a schopnosti dovolí, tak se používají další identifikační údaje jako RČ, číslo občanky atp. kde to tvý nablblý příjmení má, tak o co ti jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze