sterilizace a bílý povlak
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
sterilizace a bílý povlak
Ahoj, nejsem si jistá zda toto téma sem patří, ale nevím kam jinam ho zařadit.
Začala jsem vyvařovat-sterilizovat flaštičky na pití, savičky,… ve vodě. Ale pokaždé je na nich bílý povlak. Když jsem vyvářela dudlíky, tak mě to zastak nevadilo je ještě po převaření opláchnout, ale teď je toho přeci jen moc.
Máte na to nějaké fígle? Vyvařuji vodou z vodovodu (Brno), je to snad tím? Nebo je potřeba vyvařovat kojeneckou vodu?
Dík za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně to dělá u dudlíků taky a podle mě je to vodní kámen - máme hooodně tvrdou vodu. Podle diskuze o varných konvicích je tvrdá voda i v Brně, tak bych tipla, že to bude podobný problém…
Ale fígle nemám, též by mě zajímaly… Co k tomu sýpnout trochu kyseliny citronové? Ale to by se muselo pak asi opláchnout též ![]()
Vyvařovat v kojenecké vodě mi přijde skoro škoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě to je ten vodní kámen. Ale co s tím? Slyšela jsem, že je dobré si pořídit konvici co filtrují vodu a pak převařit. Máte s tím někdo zkušenousti? Kolik stojí taková konvice a kde se kupuje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo doporučuju koupit Brittu, dá se koupit zhruba za pět stovek, ale filtry se kupujou zvlášť. My jsme kupovali zde http://www.brita-filtry.cz/.
Jinak mnohem lepší než vyvařování je sterilizátor do mikrovlnky, já jsem měla nějakek no name za tři stovky a fungoval skvěle.
Anguo tak ve čtvrtek nastupuju do práce, knihovnám zdar ![]()
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím na Karlov, pak se po zaškolení uvidí, ale vypadá to na Troju, do skriptárny, raději bych zpátky do Karlína, ale momentálně je tam plno, tak možná časem.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bydlim v Brne a ty bile flasky me tak stvali, ze jsem si koupila sterilizator do mikrovlnky. A bylo po problemu. Stal asi 300 a na bazarku ho koupis urco levnejsi. Navic se rika jak jsou mikrovlnky skodlive,tak si logicky rikam, ze vsechny skodlive veci mi na tech flaskach znici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dostanes to dolu octem. Nevim teda, jak je to u flasek s obrazky, u tech se bojim, tak jsem to nezkousela. Ale pokud mas pruhledne flasky, tak je namoc na nejakou dobu do vody s octem a pak poradne umyj…
Ocet obecne likviduje vodni kamen…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
naši mají děsně tvrdou vodu. když jsem u nich vyvařovala něco pro dítka, tak jsem vždycky přidala trochu kyseliny citronové, tak do 3-5 litrů 1/4 čajové lžičky. funguje to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak je to stím sterilizátorem do mikrovlnky? Na jaké bázi to funguje? Taky se tam dává voda? Mám flašku Nuk a tam se píše že se nemá dávat do mikrovlnky. U té konvice Brita vydrží jak dlouho jeden filtr? Dívala jsem se na ně na netu a 3 stojí 1000,–Kč. To mi připadne dost drahé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono záleží na tvrdosti vody, nám třeba ten filtr vydrží dva měsíce, což máš zhruba 250,– na dva měsíce, to není zase tam moc. Ani na měsíc to není moc.
Já nevím, jestli ještě používáš kojenecký vody, ale pokud jo, tak si spočítej kolik jich spotřebuješ a tohle vyjde minimálně na stejno nebo levnějc a nemusíš to tahat. Nás ta konvice + plus šest filtrů vyšla na něco kolem 1500,– , což není moc, ty filtry stály asi 1000, zbytek konvice.
Do toho sterilizátoru se na dno naleje voda a pak se to pustí asi na osum minut, stupeň si nepamatuju, to už je moc dlouho. Já jsem sterilizovala jenom do roka, už mi to přišlo zbytečný, vodu jsem převařovala taky jenom do roka.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže vodu z konvice používáš místo kojenecké vody? Ondráškovi je osum měsíců, myslíš že by mohl taky tuto vodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už mám holku čtyřletou, tak v tý době jsem to ještě nezkoušela. Od roka bych na to najela určitě, ale radši se zeptej ještě svojí doktorky, co si o tom myslí.
Popravdě řečeno, když ho koupeš nebo jestli chodíte na plavčo, tak se tý vody taky určitě napije a nic mu není.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit