Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, jdu se zeptat zda jste měli problém otěhotnět při štítné žláze, mě ji zjistili je to tak měsíc musím půl roku počkat s otěhotněním. Děkuji za odpovědi
A jaké máš hodnoty? Radši počkej než tě srovnají než aby jsi kvůli ní potratila. Já otěhotněla když jsem měla trošku vyšší dávku hormonů, než obvykle takže vlastně relativně bez problémů
Kazdy doktor mluvi jinak. Ano je pravda, ze pokud je stitna zlaza rozhozena, tak je vetsi problem otehotnet. Ale cekat pul roku? To mi nikdy nikdo nerekl.
S rozhozenou štítnou žlázou je vyšší riziko potratu a může to mát i hodně špatný vliv na vývoj embrya. Rovnat a vyvažovat to může trvat i mnoho měsíců a nežli jsou výsledky OK, opravdu se otěhotnět nedoporučuje. Riziko není ani tolik v tom, že by ženská nemohla otěhotnět, jako mnohem víc to, že by otěhotnět mohla. Někomu se to srovná za tři měsíce, někomu za rok.
@ka2ka ano doktorka říkala že to musime srovnat, a je lepší počkat než abych jsem si pak něco vyčítala
. Teďka půjdu na druhou konrolu tak uvidim snad to bude lepší ![]()
@Nudlaben co doktor, to asi jiný názor, jak je vidět,…Já se štítnou chodím na kontroly cca 8 let (bez jakékoliv léčby = nebrala jsem léky) a když jsem se zmínila, že chci otěhotnět, mudr mi nasadila euthyrox 50mg, že prý se mi i lépe bude těhotnět a hle, otěhotněla jsem hned na první pokus a dneska jsem 16+2 ![]()
Takže se není čeho bát ![]()
@sonik8721 tak to gratuluji
, tak uvidíme snad to půjde za čas tak snadno jako tobě ![]()
@Nudlaben Určitě půjde
pokud budeš jinak v pořádku, tak štítná žláza není problém a to mám k tomu ještě DM II.typu na dietě naštěstí
a děkuji ![]()
@sonik8721 tak ti přeji hodně zdravička a taky té malé fazolce, ať je těhotenství bez problémů a porod je rychlý. Já už mám doma 2,5 letého chlapečka tak jsme chtěli pořídit sourozence
. Děkuji za podporu ![]()
@Nudlaben jeee tak ten bude mít radost ![]()
Přeji at se zadari co nejdříve ![]()
Jsem po karcinomu ŠŽ, otěhotněla jsem cca za půl roku po vysazení antikoncepce. Beru Letrox 150 6× týdně.
Jinak teď v těhotenství chodím na odběry každý měsíc.. takže tě určitě budou více kontrolovat.
@Sofi87 tak to gratuluji
ať je to vše v těhotentví bez problémů
a fazolka se má k světu. Děkuji za odpověď tak i nám se snad povede ![]()
Ahoj holky. Ráda bych se vás zeptala. Podstoupila jsem už několikrát ET/KET a vždy bez úspěchu a při těchto neúspěšných pokusech se mi vždy během krátké doby(asi 5 týdnů) stimulace a čekání na těhotenský test „rozhodily hodnoty“ TSH vlivem užívání estrogenů při normálních hodnotách fT4. Jeden jediný KET dopadl dobře a hladiny hormonů TSH i fT4 zůstaly v normě. Teď při posledním KET jsem měla před stimulací TSH 0,2 a za těch 5 týdnů při negativním těhotenském testu už jsem měla hodnotu TSH 4,77. A opět normální f T4. Myslítě, že to je v pořádku. Nemá takový velikánský výkyv vliv na uchacení embrya??? Endokrinolog si myslí, že to je v pohodě a žádný negativní dopad na uhnízdění a další vývoj embrya to nemá. Já si myslím opak. A co vy? Děkuju za vaše názory a zkušenosti!!!