Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@AzeretAvonivalh ten to mesic uz byla.. je ale kazdy mesic. Zde se to dozvis a nebo na FB http://stod.nemocnicepk.cz/debata
Zdravim tehulky, vidim, ze resite stodskou porodnici. Ja tu rodila v roce 2007, potom v 2011 na Lochaci, a nyni pujdu opet na Lochac. Co se mi ve Stode nelibilo, predevsim nedostatek soukromi behem prvni doby porodni, byly jsme na hekarne dve, manzela poslali domu. Mbe odtekala plodovka, sestra byla takova ne moc prijemna, zakazala mi chodit, ze pry musim lezet, zakazala mi mit kalhotky, jen vlozky drzet stehnama. Takto jsem tam byla 24 hodin, kontrakce se nerozbihaly. Velmi casto me vysetrovaly, pomerne nesetrne, a vzdy nekolik sester po sobe, zaucovaly se studentky, velmi bolestive, vystridaly se na mne 3 smeny. Kdyz uz to trvalo moc dlouho, prikurtovali mne na kozu, kde jsem do porodu protrpela 5 hodin. Nesela jsem si ani svlazit rty a pusu vodou. Lili do mne oxytocin, drsna doktorka mi prsty roztahovala delozni cipek, ze jsem kricela, jak pri stredovekem muceni. Do toho jsem v dusledku spatneho dychani dostavala neskutecne krece do nohou a cele telo mi brnelo, ze jsem ho prestavala citit. Kdyz se uz konecne mala drala na svet, nastrihli mne. Pak uz to slo. Byla jsem rada, ze jsem to muceni prezila. Na sestinedeli se stridaly dve sestry, jedna protivna, jedna dobra. Kojeni neslo, rozpraskane bradavky, male cele noci prorvala hlady, dokrmit z kadinky neslo, teklo ji to vsechno ven, flasku s dudlikem nedaji. Vazeni pri kazdem kojeni. Jinak samozrejme hezky pokoj, jidlo dobre, ale k cemu to, porod byl pro mne jak z hororu. Takze nelze srovnavat ruzne zazitky nas maminek, protoze jsou zkratka nesrovnavatelne. Druhy porod na Lochaci byl proti tomuto jak pohlazeni po dusi. Takze treti volim opet tam. Zavidim mamince planovany cisar ve spinalu, to je muj sen, nic necitit a behem par minut mit miminko u sebe, to bych vzpominala take rada a vychvalovala porodnici az do nebes.
@Brusinka35 Tyjo to musel být fakt horor! Já tam rodila jako prvorodička teď 11/2019 a musím říct, že porod byl skvělý!
Úplný opak toho co píšeš.
Tak snad se o dost zlepšili za ty roky
Žádný kurtování a při porodu jsem si mohla zvolit polohu jakou jsem chtěla a se vším mi vyšli vstříc.
I manžel byl se mnou celou dobu, od příjmu, hekárnu,… a i kalhotky jsem mohla mít
!
Také se připojím se svojí zkušeností - nedá mi to
. Rodila jsem v roce 2017, ještě tam byl starý pan primář. Na předporodním kurzu mi říkal že epidural není žádný problém a ještě se zlobil když jsem mu říkala že kamarádce ho dát nechtěli. No, tak na začátku porodu jsem se na to velmi slušně zeptala, zda by to bylo možné a paní doktorka - tipuji tak 45 let mi odvětila, že dřív ženský rodili na poli a taky žádný epidural nepotřebovali…i starší porodní asistentka (myslím že se jmenovala Zlata) byla hodně nepříjemná, až když se vyměnili směny a přišli mladé holčiny tak bylo vše lepší. Každopádně chování paní doktorky bylo celkově dost tristní. Určitě bych Stod nikomu nedoporučila.
Sestra Zlata uz neni ve Stode, ale ve FN Plzen. Diky ni byl muj porod mnohem bolestivejsi a velmi traumatizujici, nez mohl byt s nekym jinym. Schvalne mi pusobila nesnesitelne utrpeni neustalym „vysetrovanim“ pri tech nejtezsich chvilich porodu. Je v ni neco zleho… Neni to o porodnici, ale o stesti na jakou asistentku narazite…epiduralu jsem se nedomohla nikde, ani ve FN Plzen, kde nam v TV ukazuji, jak je to bezna vec..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.