Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Grainne píše:
děkuji, to je zřejmě to pravé info pro mě
to jsme dve
@Adenka84 píše:
@zumari já měla císaře ve Stodě… a vše bylo na pohodu..měla jsem ho ve spinálu… operovali mě Mudr Svitáková a Mudr Medřická + Prim tehdy ještě Knailz jako můj osobní gynekolog na to ještě dohlížel..byla to rychlovka vůbec nic jsem necítila..mrzí mě holky, že tu začínají převládat negativa…
co se týče nenatologie.. tak nejbížší není v Českých Budějovicích, nevím kde jste tu hloupost vzali, ale v Plzni na Locháči… a to že ve Stodě není nenatologie není neobvyklá věc.. ta přeci není v každé porodnici, ne? ta je jen v těch okresních městech.. a to všichni moc dobře víte.. tak proč tohle vytahujete.. to negativium pro Stodskou porodnici vůbec není..
a ty žvásty o starém Primáři jsou fakt zybtečný… je to prima chlap co má za sebou mnoholeté zkušenosti… spoustu let parcoval v zahraničí..a díky němu se Stodská porodnice neuzavřela..on ji zachránil…a od té doby co je tam prim Mach.je tam mnohem více rodiček… předchozí prim nebyl špatný lékař… byl dobrý operatér..ale děsný pedant a nikdy měl až nelidský přístup k pacientkám… nový a starý prim nebe a dudy…
rodičky na pokoji jsou po dvouch.. není problém si zažádat o nadstandart…
a to vážění? na tom přeci není nic stersujícího? ba naopak..máte jistotu, kolik dítko vypilo… pokud vypije méně.. dokrmího a nenechají ho trápit hlady..jako tomu dělají na Locháči… to mě právě utěšovalo a vážila jsem pak i doma..věděla jsem, že když se dostatečně napappá a pak pláče, tak že to není hlady…
jak už jsem psala několikrát je to věc názoru a je jen na vás jak se rozhodnete…
Jenže přesně tak, jak Vy jste byla max. spokojená a nikam jinam by jste nešla, tak prostě někdo má jiný názor a tak ho sem napíše. Já jsem prostě spokojená rozhodně nebyla tak, abych se vrátila znovu rodit do Stodu a tak, jako jsem já před porodem hledala info o Stodu, tak teď ráda napíšu svůj názor, abych pomohla rozhodnout se někomu dalšímu. Nechápu, jak můžete říct, že vážení není nic stresujícího. Zase věc názoru…pro mě to stresující bylo nejvíc z celého pobytu v nemocnici a ještě víc o to, že když nevypil přesně, kolik měl, tak mi přinesly mlíčko v kádince a nakrmte si ho… mě to nešlo, málem jsem ho tím utopila.
@zumari píše:
Ahojte všichni… celou dobu jsem byla rozhodnutá rodit ve Stodě. Byla jsem se tam jednou podívat a personál byl velmi ochotný a milý, vše mi tam popsali a ukázali, že jsem řekla, že je to jasné…Bohužel jsem nyní ve 34tt a mám malou pořád KP, asi už dva měsíce, že už skoro nedoufám, že by změnila polohu a tak asi už tuším, že mě bude čekat císař. Bojím se hrozně ve Stodě podstoupit císaře, každý mě straší, že na operaci by tam nešel atd. Ti z vás, které měly císaře ve Stodě, jaké to bylo?
Jaký doktor toho císaře provádí? Jen ten z gynekologie? Lochotín je manufaktura, kde se rodí jak na běžícím páse a ne právě na každou rodičku mají čas jako v tom Stodě. Je jasné, že někdy v jeden den rodí 3 a někdy se tam během tří dnů nenarodí miminko žádné, ale i přes staré vybavení byl přístup skvělý.
Jen té operace tam se bojím…![]()
Díky vše za odpo
Kdybych měla císaře naplánovanýho, tak bych se tam taky bála rodit a asi bych do Stodu ani nešla. Jenže já ho naplánovanýho neměla, nejdřív se snažili o přirozený porod a když už to nešlo, tak jsem rodila akutním císařem.
@anna21 tak pro mě to vážení taky nebylo stresující a když vypila málo, protože po císaři to dýl trvá než se žena rozkojí tak jí dokrmovala sestřička. No i kdybych měla císaře plánovaného, tak bych šla zase do Stoda ![]()
@anna21 diky, jsem moc rada, ze se tu objevily i jine nazory, nez 100%. Ja na 100% neverim proste ![]()
Holky, já jsem vás nechtěla odradit, jak jsem psala, pokud je všechno v pořádku, porod i novorozenec, tak je to tam super, maminky jsou nadšené z té péče na šestinedělí, tolik se jim na Lochotíně určitě nevěnují, to ani nejde. Svým způsobem to je fabrika na děti, ale s tou nejlepší odbornou péčí. Záleží na každé matce, co je pro ni přednější, každá vyžaduje něco jiného. Já jsem napsala jenom realitu, jak to je.
Jinak zrovna plánované sekce jsou OK, dělají se dopoledne, kdy je tam dostatek lékařů, ty děti jsou pěkné, bez problémů, takže toho bych se zrovna nebála.
Ale kdoví jak to tam bude, na tom dětském v létě nastane situace, jako byla na gyn. vloni na podzim, bez doktorů.
@Anonymní píše:
Holky, já jsem vás nechtěla odradit, jak jsem psala, pokud je všechno v pořádku, porod i novorozenec, tak je to tam super, maminky jsou nadšené z té péče na šestinedělí, tolik se jim na Lochotíně určitě nevěnují, to ani nejde. Svým způsobem to je fabrika na děti, ale s tou nejlepší odbornou péčí. Záleží na každé matce, co je pro ni přednější, každá vyžaduje něco jiného. Já jsem napsala jenom realitu, jak to je.
Jinak zrovna plánované sekce jsou OK, dělají se dopoledne, kdy je tam dostatek lékařů, ty děti jsou pěkné, bez problémů, takže toho bych se zrovna nebála.
Ale kdoví jak to tam bude, na tom dětském v létě nastane situace, jako byla na gyn. vloni na podzim, bez doktorů.
no jooo, jenze to nikdo nikdo nikdy dopredu nevi, co vse se muze zvrtnout. Bohuzel ani u te planovane sekce. I tam je nizka, ale je pravdepodobnost, ze u ditete neco nebude 100%, copak.
Ac me ve FN mrzelo spoustu veci, ale jsem schopna sklopit oci, usi i pusu, protoze vim, ze dite tam bude vzdy na 1.miste a ze se o nej vzdy postaraji na 105%? Odvazny odhad, ale jsem o tom presvedcena, ackoliv mi tam ukrutne krivdili.
@Anonymní píše:
Děkuji za příspěvek, ještě si to rozmyslím. Jen mě překvapilo, že se ještě dneska používají kleště, ve Stodě se tam právě teďka narodilo miminko kleštěma. O péči tam se nebojím, vím, že je tam více času na miminka i rodičky, tak proto je to domáčtější prostředí. No ještě uvidím, co mi poví můj Dr. ![]()
Achjo holky, vůbec se mě to sice momentálně netýká, ale už vidím, že vybrat „správnou“ porodnici, bude fakt o nervy.. Prostě co člověk, to jiný názor a pak se rozhodni správně, abys zrovna ty toho výběru pak nelitovala ![]()
@LadyPet já už se tím nestresuju, prostě se dojedu podívat do víc porodnic a budu počítat i s tím, že to všechno může být nakonec úplně jinak, ať už líp nebo hůř…
@Grainne Si říkám, že se tak porodnice liší od normální nemocnice.. Kdykoliv jsem byla hospitalizovaná, ať už s čímkoliv, vždy o mě bylo perfektně postaráno a personál jsem si nemohla vynachválit.. Proč je to v porodnicích jinak? Je to individuální podle pacientek nebo tím, že to je porodnice? ![]()
@LadyPet podle me je to tim, ze jsi tehotna, detatko je tvuj maly zazrak, devet mesicu pro nej delas to nejlepsi, vetsinou mu chce uz porodem dat dobry start, protoze toho mas hodne nacteno a mas nejakou svoji predstavu, co je pro tve dite nejlepsi. Pak slysis, kdo co zazil, reknes si, co z toho chces a co ne. Tudiz mas konkretni predstavu a plnou hormonalni pumpu v sobe. Sice trochu pocitas s tim, ze vse muze byt jinak, protoze tohle ridi priroda, ne ty. Ale jak pak vidis, jak porodnici chteji ridit nejen tebe, ale podvolit i tu prirodu a nenechaji nic ani na tobe, ani na prirode, tak prave tam byla frustrace u me. Nerikam, ze kdyby mel byt u porodu nejaky pruser, pak se plne podvolim a nenapadne me nic zpochybnovat, ale pokud mi u porodu nikdo nerekl o jedine komplikaci, tak mi vadi i to, ze mi take nerekli, ze vsechno probiha v poradku. Vse delali jen pro urychleni sve prace, aby si zrejme zbytek nocni mohli v klidu dospat nebo dokafickovat. Take je porodnice v nemocnici. Tudiz personal je tak trochu postizeny a ocekavaji pruser a tak si i vse steluji, aby vse slo hladce a rychle v pripade pruseru (viz ta koza, poloha na zadech, kurtovani apod.) Jenze ja jsem byla poslusna rodicka, to mi posleze i rekly PA a doktorka, tak me sakra mohly nechat se trochu ridit svymi instinkty, tak jak to zadalo me telo. Nechat mu i jeho tempo.
Ale rodila tam i kamoska, a tu nechali 2 hodiny tancit plouzaky s manzelem, aby si miminko „vyhnali“ po svem. Ta uplne uzasne vzpominky na porodnici. Jenze ona „mela dohodu“.
Podle me, i kdyz si to Xkrat obhlidnes predem, tak zrovna v pripade prvorodicky ty predstavy mas zkreslene, priority jine. Je to pouze tim, ze porod je proste mezi nebem, zemi a ditetem… tve telo je tam jen aby „vypustilo“ dite a trochu mu pomohlo… Takze to proste nejde dopredu nalajnovat. Nekomu dela dobre masaz, mne v tu chvili vadily vsechny doteky, chtela jsem hlavne drimat, a to me nenechali.
@AniNevim Máš pravdu, děkuju za tvůj názor
Jen si tak říkám, jestli není lepší být méně informovaná pro zachování psychický pohody, čím víc nároků, tím nejspíš víc zklamání..
@AniNevim to je krásně řečeno a úplně z toho cítím to zklamání..:( a doufám že mě se to nestane. Nevím jak toho dosáhnout, když v porodnici záleží na lidech + záleží jak se to u mě vyvine, asi je důležité přece jen vědět co chci a dát to asertivně najevo, nebo co to znamená že měla kamarádka dohodu?
@LadyPet na tom taky něco bude, ale já chci být informovaná a chci, aby mi v porodnici poskytli službu podle mého zadání..Ale to už jsme mimo diskuzi o Stodu ![]()
@Anonymní píše:
Můžu mít na Vás ještě dotaz, když tam pracujete? Jaký je vůbec anesteziolog? Stejný jako na chirurgii? Nebo to je externista? Co byste u císaře doporučila - spinál nebo celkovou?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.