Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Adenka84 Aha na to jsem slyšela samá negativa… ach jo, čeká mě plánovaný císař a já nevím kam ![]()
@zumari svůj názor a zkušenosti jsem napsala..více už ani psát nebudu… je to teď jen a jen na tvém rozhodnutí..(ktreé ti tedy vůbec nezávidím)
jinak jestli tě to zajímá.. tak já měla spinál a příště bych do něj šla také… celkových narkoz jsme si už užila odst… bylo to rychle bez bolestí a hlavně jsem malou ihned viděla..
upozorňuji nic nenutím, jen píši svou zkušenost…
Adenko, nechodím na Mk, ale stejný názor mají asi všichni, kdo do toho vidí.
Jinak s tím anesteziologem-dopoledne, nebo tedy do těch 15 hodin, jsou tam nejméně dva, primář plus jedna dr. každý den, plus někdy, když jsou operační dny-se střídají další dva. Všichni tihle i slouží, plus ještě další dva externisti. Takže od těch 15 hod je na celý barák jenom jeden, který jde prostě tam, kde je třeba, sekce, operace na chirurgii, na JIP, nebo prostě když je třeba někde resuscitovat.
Jo, ještě k té narkoze nebo spinálu-děti vypadají líp po spinálu, po narkoze jsou drobet přispaný, záleží, jak rychle je vytahnou. Žennský většinou si taky ten spinál chválí, ta rekonvalescence je prý lepší. Asi bych šla do spinálu, akorát u hodně silných ženských může být někdy problém to píchnout.
Já teda měla celkovou narkozu, jelikož to bylo akutní, ale po probríní jsem byla uplně v pohodě
a manžel říkal, že malá řvala jak tur, když jí vyndali ![]()
@LadyPet @Grainne neco na te „informovanosti“ bude, ale… ja chci byt vzdy informovana, jsem tak nastavena. Zpetne to vidim tak, ze je dobre byt informovana a presto to nechat na te prirode a vypnout svou vuli a v podstate i vuli doktoru, pokud to probiha OK, a nechat se vest instinkty, prece tak jak je to v risi zvirat… Podle me je ten porod potom mene bolestivy, psychika mene traumatizovana a tudiz i rekonvalescence (nejen ta fyzicka) probiha mnohem lip… Nevim, jestli to umim presne popsat. Nejsem zadny ekobiosilenec a rozhodne, pokud by se miminku nedarilo, tak bych nechala vse jen na doktorech a nemela bych zpetne zadne vycitky. Proc ale neco uspechavat, kdyz neni potreba? Proc pichat vodu, kdyz muze treba rupnout sama do 5 minut.. A kdyz uz ji chci rupnout, tak proc to nevysvetlit te mamine, proc je to treba a proc prave ted a co bude nasledovat… Tak nejak.
Vim, ze jsme mimo Stod, ale prave v podani nekterych prispevatelek to puvodne znelo tak idylicky a „splnovalo“ tyto moje nenaplnene touhy.
No „dohoda“ je v uvozovkach, protoze je to jen naznak toho, co tu nechci napsat na plnou pusu ![]()
A myslim, ze dupat a trvat na sve pravde je take osemetne. Protoze nastvat nebo rozcilit personal, na kterem visi zivot tvuj a tveho ditete mi prijde jaksi zbytecne. Navic oni to vse vidi lip a profesionalneji, proc se hadat o neco, cemu „nerozumis“? Potom ale je treba zmenit deklarovanou politiku a vyvesit pravdive info o tom, ze porod vede PA, ze hraz se nejcasteji striha (zadne chraneni povytazenim bradicky, jak o tom psaly 2 novinove clanky…) atgd. Ze sice laktacni certifikaty visi vsude po zdech, ale dudlika mu na solarku strcime stejne a kojeni vam neukazeme, pokud neporodite v dopolednich hodinach. No a tak. Pak by si clovek nedelal vzdusne zamky nejakym porodnim planem a odevzdane prijal, co ho ceka. Asi tak.
Pak ale muze byt porodnice, kde vsechno tohle drzi, akorat pred tebou bude rodit nejaka asertivnejsi matka, co tu naladu personalu zkazi, nebo se nekde neco pred tebou nepovede a stejne dopadnes jinak, nez je deklarovano. To uz je lidsky faktor, ktery je bohuzel nejsilnejsi a nejmene ovlivnitelny.
Takze trapit se tim dopredu vazne nema smysl. Je nutno udelat maximum pro svoji spokojenost, ale pak uz to nechat holt na osudu a hlavne si to nevycitat, coz ja delam
Protoze ja furt resim „kdyby a kdyby“.
@Grainne dalsi vec je ta, ze ja jsem uplne necekane, nepredvidane zacala rodit 36+3, takze jsem tak nejak automaticky jela na Lochotin, i kdyz dite bylo vetsi a oni mi do papiru napsali 37+1, ale ja vim dobre, kolik jsem byla. Takze ja jsem ani do zadne porodnice nechodila na monitor. A mohla jsem mit vybrano a planovano cokoliv, ze…
@Adenka84 Děkuji za tvůj názor, je jasné, že sem každý píše své zkušenosti a nikomu nic nenutí. Mám možnost volby mezi dvěma nemocnicemi (FN Lochotín a Stod) a vůbec nevím kterou. Všichni doma mi radí FN ale vím, že tam se rodí jak na běžícím páse, tzn. není taková péče jako ve Stodě.
Anonymní pisatelce děkuji za vyčerpávající odpověď o anestezii, asi bych byla spíše také pro spinál, ale bojím se právě toho vpichu do páteře - pokud to píši správně. Nejsem silné postavy, tak snad by se to mohlo píchnout dobře
Sám primář také provádí císařské řezy? Musím se totiž rozhodnout do 12.5. kdy mě bude můj gynekolog na císaře objednávat… ![]()
@AniNevim No jenže já když mám KP, tak nechci KP rodit, a bojím se že mě na Lochotíně KP rodit nechají, tu prdku má malá právě přímo tam kde by měla být hlavička ![]()
@zumari píše:
@AniNevim No jenže já když mám KP, tak nechci KP rodit, a bojím se že mě na Lochotíně KP rodit nechají, tu prdku má malá právě přímo tam kde by měla být hlavička
a tvuj gynekolog ti na to neodpovi. Na zaklade ceho si myslis, ze by te ve FN nechali rodit prirozene KP? Jeste jsem neslysela o nikom, koho by k tomu premlouvali ![]()
@AniNevim No právě on mi to říkal, že rodičky s KP polohou tam nechali rodit normálně. Některé to zvládly ale s obr šitím a jiné přesto museli podstoupit císař. On je právě docela proti Lochotínu…Já si tam zkusím ještě zavolat…
@zumari hm, i ted jsem cetla diskuzi z r.2011 - planovany cisar pri KP a kdyz zacala rodit necekane o tyden driv, tak byl stejne cisar. Kamaradce se maly otocil koncem panevnym ve 39.tt Tak byla nervni, protoze nechtela rodit cisarem, no a on pacholek se ji do dalsi kontroly otocil zpatky.
@AniNevim No jenže mě už se malá neotočila dva měsíce, tak už nedoufáme. 12.5. budu 37tt a pokud se neotočí do té doby, jako že už tedy nedoufám, tak objednáváme toho císaře ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.