Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@LadyPet tak u me ve FN byl prusvih asi ten, ze muj poporodni plan prevzala a odkyvala jedna PA v cca 16h. No a po vymene smen v 18h. me prevzala jina PA, ktera se mi ani nepredstavila, nerekla, kam se podela ta uzasne mila prvni, jmeno ktere jsem si pamatovala odsud z webu jako vychvalovane no a takto to dopadlo.
@LadyPet navic jako otazka „V jake poloze chcete tlacit“ v porodnim planu je asi jen proforma, protoze co jsem cetla, tak kazdou nakonec prikurtovali ke koze - protoze pro ne je to pohodlnejsi, kdyby se nahodou neco zvrtlo a bylo treba pristoupit k tradicnim metodam (kleste atp.) Proste delaji vse, aby to odsypalo (oxytocin, pichani vody, nastrih) a pak vse, aby se jim delalo pohodlne (koza, kurtovani…) Zdrimnout te nenecahji, nikdo neposuzuje, jestli je to prospesne nebo je to faze omdlevani a mohlo by to neco ohrozit. Proste nenechaji.
Jo, slysela jsem i hodne kladne odezvy na prubeh porodu, ale… „po domluve“.
@zumari ahoj,já tam císařem porodila a naprostá pohoda
rodlil mě doktor Šíp, vždy to dělá porodník
poporodní péče super, malou mě nosili na kojení každé 3 hoďky, vždy mě jí tam chvilku nechali a pak mě nechali odpočívat. Rodila jsem ve čtvrtek a od neděle už jsem jí měla u sebe pořád. Dostala jsem i nabídku, že na noc si ji klidně vezmou, abych mohla v noci odpočívat, ale já si ji nechala u sebe
Já bych neměnila ![]()
@zumari já měla císaře ve Stodě… a vše bylo na pohodu..měla jsem ho ve spinálu… operovali mě Mudr Svitáková a Mudr Medřická + Prim tehdy ještě Knailz jako můj osobní gynekolog na to ještě dohlížel..byla to rychlovka vůbec nic jsem necítila..
mrzí mě holky, že tu začínají převládat negativa…
a ty žvásty o starém Primáři jsou fakt zybtečný… je to prima chlap co má za sebou mnoholeté zkušenosti… spoustu let parcoval v zahraničí..a díky němu se Stodská porodnice neuzavřela..on ji zachránil…a od té doby co je tam prim Mach.je tam mnohem více rodiček… předchozí prim nebyl špatný lékař… byl dobrý operatér..ale děsný pedant a nikdy měl až nelidský přístup k pacientkám… nový a starý prim nebe a dudy…
co se týče nenatologie.. tak nejbížší není v Českých Budějovicích, nevím kde jste tu hloupost vzali, ale v Plzni na Locháči… a to že ve Stodě není nenatologie není neobvyklá věc.. ta přeci není v každé porodnici, ne? ta je jen v těch okresních městech.. a to všichni moc dobře víte.. tak proč tohle vytahujete.. to negativium pro Stodskou porodnici vůbec není..
rodičky na pokoji jsou po dvouch.. není problém si zažádat o nadstandart…
a to vážění? na tom přeci není nic stersujícího? ba naopak..máte jistotu, kolik dítko vypilo… pokud vypije méně.. dokrmího a nenechají ho trápit hlady..jako tomu dělají na Locháči… to mě právě utěšovalo a vážila jsem pak i doma..věděla jsem, že když se dostatečně napappá a pak pláče, tak že to není hlady…
jak už jsem psala několikrát je to věc názoru a je jen na vás jak se rozhodnete… ![]()
@Loslinos
píši jen to co je skutečně pravda… nedám na Stodskou porodnici dopustit.. stejně jako ty…a mrzí mě, když o ní čtu takové nesmysli… nejlepší je, když si tam každá zajdete podívat a zjistíte sami jak to tam vypadá a chodí…
Předem omluva za anonym, pracuju tam. Až budu rodit, v žádném případě bych tam nešla. Je pravda, že je tam domácí prostředí, sestry se tam matkám ohedně kojení věnují, pro prvorodičku určitě super. Ale průser nastane, když je nějaký problém s dítětěm. Nebylo to nikdy bůhví co, ale teď se tam totálně rozpadá dětský, prakticky tam zbyla atestovaná jenom primářka, která tam ale většinou není. Kolikrát je tam sama mladá dr. pár měsíců po škole nebo slouží obvoďačky, které se novorozenců bojí. Další problém je když se rodí o službě, a nastane problém s dítětem, je na celý špitál jediný anesteziolog, který třeba může být o operace a nemůže prostě jít křísit novorozence.Pak se narychlo volá novorozenecká záchranka z Lochotína. Prostě pro mě je důležitější, že bude dobře a odborně postaráno o dítě, než nějaké moje pohodlí a milý personál.
A k panu primáři-ano milý, příjemný dědeček, jinak no coment.
@Anonymní píše:
Předem omluva za anonym, pracuju tam. Až budu rodit, v žádném případě bych tam nešla. Je pravda, že je tam domácí prostředí, sestry se tam matkám ohedně kojení věnují, pro prvorodičku určitě super. Ale průser nastane, když je nějaký problém s dítětěm. Nebylo to nikdy bůhví co, ale teď se tam totálně rozpadá dětský, prakticky tam zbyla atestovaná jenom primářka, která tam ale většinou není. Kolikrát je tam sama mladá dr. pár měsíců po škole nebo slouží obvoďačky, které se novorozenců bojí. Další problém je když se rodí o službě, a nastane problém s dítětem, je na celý špitál jediný anesteziolog, který třeba může být o operace a nemůže prostě jít křísit novorozence.Pak se narychlo volá novorozenecká záchranka z Lochotína. Prostě pro mě je důležitější, že bude dobře a odborně postaráno o dítě, než nějaké moje pohodlí a milý personál.
A k panu primáři-ano milý, příjemný dědeček, jinak no coment.
tuším, že vím kdo si…
![]()
svým způsobem máš asi pravdu..ale já si nepřipouštím, že by se mohlo něco tak hrozného stát… vím stát se může cokoliv, kdykoliv, komukoliv.. ale nechci na to dopředu myslet…
jo kdybych věděla předem, že bude nějaká komplikace..např předčasný porod atd.. tak bych rovnou volila jinou porodnici. a myslím, že by ve Stodě ani předčasný porod (mám na mysli, hodně předčasný porod) neriskovali…a rovnou poslali rodičku na Locháč..
prim. Vrbová je prima.. té maximálně důvěřuji.. u té je jasné to, že novorozence nezanedbá… je to pech, že dětské oddělená ve Stodě nefunguje na plno…
Známe se? Ještě k panu primáři-on je hrozně milý, všem všechno odkývá, naslibuje, porodní plány slíbí splnit, ale realita je trochu jiná. Když přišla rodit paní s porodním plánem a se svojí dulou, tak už nastal obrovský problém, i když to bylo předem domluvené. stepovali tam kolem ní, a nakonec stejně dostala oxytocin. Nějakým alternativním porodům a přístupům lékařský tým rozdodně nakloněný není.
@Anonymní píše:
Známe se? Ještě k panu primáři-on je hrozně milý, všem všechno odkývá, naslibuje, porodní plány slíbí splnit, ale realita je trochu jiná. Když přišla rodit paní s porodním plánem a se svojí dulou, tak už nastal obrovský problém, i když to bylo předem domluvené. stepovali tam kolem ní, a nakonec stejně dostala oxytocin. Nějakým alternativním porodům a přístupům lékařský tým rozdodně nakloněný není.
jistá si tím 100% nejsem, ale myslím, že se z náme z MK.. a pokud ne..tak máš naprosto stejný názor a pohled na chod porodnice dětského oddělení jako jedna co tam právě také pracuje…
mě osobně by bylo asi jedno, kdyby nesplnili vše co bych si přála.. v daném momentu, kdy porod prostě nepostupuje dál tak si myslím, že pak rodička kývne už na cokoliv..jen aby všemu bylo konec a vše dobře dopadlo.. to můj osobní názor..
jde mě hlavně o tu poporodní péči…a ta mě na 100% vyhovovala.. mě tam vyhovovalo prostě všechno.. a to vždy nejen při porodu..
@Anonymní píše:
Dekuji moc za prispevky, pomohla jsi mi udelat konecne rozhodnuti.
@Adenka84 mne se moc libi, jak o te porodnici pises, ale neprekrucuj, prosim, ma slova. Jasne jsem napsala, ze nejblizsi neonatalogie jsou Plzen a pak C. Budejovice. Dohledam prispevek. Kdyz je v Plzni plno, vola se vrtulnik do Budejek.
@AniNevim píše:
@LadyPet tak to delas dobre. Hlavne musi byt pripraven on. Jemu zustane vic smyslu
Ted me napadla dalsi osemetna vec ohledne Stoda. Vybavene neonatalogie maji nejblize ve FN a Ceskych Budejovicich. Proto kdyz nedejbuh mimino po porodu bude vyzadovat zvlastni peci, tak jej odvezou na neonatalogii a rodicka zustane v porodnici sama. To byl muj hlavni duvod pro volbu Lochotina u prvniho porodu. Vedela jsem stejne jako ty, ze chci bonding, mimino u sebe atd. Ze bych odlouceni nesnesla. I to odneseni na solarko bylo strasne na psychiku.
@Loslinos A můžu vědět kdy to bylo? Jde mi o to v nejbližší době - cca půl roku?
Na fotce je tvá malá už větší ![]()
Já mám obavy právě z toho anesteziologa a z toho sešití, právě jen kvůli tomu co se o Stodu jako takovém říká. O gynekologii jsem slyšela jinak vše kladné… ![]()
@Anonymní píše:
děkuji, to je zřejmě to pravé info pro mě ![]()
@zumari bylo to v roce 2011
,ale kdybych rodila znova a zase císařem, tak jdu zase do Stoda ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.