Porodnice Stod - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4044
26.4.14 10:12

@LadyPet ahoj.. na to co se ptáš je dokonce povinost.. každá rodička zůstavá na sále s miminkem a s tatínkem 2 hodinky.. pak ji přendají na pokoj.. ovšem jen když je miminko v pořádku a ty samo sebou také.. a pokud o to ty partneři stojí…většinou prý děti stejně dávají po určité době sestřičkám, aby se ohřály v iknubátoru a pak si miminko nechají přinést až na pokoj… je to na vašem rozhodnutí..
po porodu miminko hned dávají na bříšku.. tedy pokud si to přeješ a můžeš si ho ihned i přisát k prsu… pak ho odnesou na to první oštření..ale zale zase jen pokud je miminko a ty v pořádku..
pokud musíš rodit císařem a máš spinál, může celou dobu attínek s tebou sedět u tvé hlavy.. též pak spolu prďolku poprvé i vidíte slyšíte a poňu'náte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.4.14 10:14

Jojky holky, vy mi davate :-) Ted fakt nevim. Jako jasne, druhy porod muze byt rychly a vsechno tohle se muz zdat zpetne smesne. Zase na druhou stranu o sobe vim, ze mi bude jedno, kdo tam bude (pokud to nebude nejaka extra „vonavka“), jakoze cizi zenska mi asi vadit nebude. Na Lochotine mi celkem vadilo, ze pokoj byl super zarizeny, ale mne nikdo nenaslouchal. Porodni plan je u nich snad jen vysmech. Dvouluzkova postel zrejme jen atribut, protoze jsem si chtela zdrimnout, ale nenechali me ani lezet, hnali lezet na kozu, kde to pohodlne nebylo. Byla jsem prijata na porodni sal cca v 16h. a porodila az v 1 hodinu ranni. A vadilo mi, ze pokud manzel odbehl kourit nebo vyridit telefony, ze jsem tam byla sama. Napadaly me ruzne zvrhlosti.
Nicmene dalsi zenska na pokoji muze byt „vonava“ (jo, desim se toho, protoze jedna takova s nami byla na sestinedeli a byl to opravdu masakr) nebo hystericka nebo co ja vim. Me by ani snad nevadil cizi chlap. Vis jak, pokud bych u sebe mela toho svyho a ona svyho, tak je mi to fuk.
Nejlip mi bylo prave v te sprse nebo vklece. Ovsem nevim, jestli bych tim klecenim nepohorsovala ostatni pritomni. Stejne pred cizima clovek ma nutkani se tak trochu hlidat. Vis, jak to myslim?
U Molacu to asi bude stejne, ze? Nebude tam soukromy porodni pokoj, ale spolecna hekarna, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
26.4.14 10:18

@Adenka84 Děkuju, to je zas pro mě to nejdůležitější - první kontakt s mimčem. Jak jsem v nějakých deníčkách četla, že prcka odnesli, i když bylo vše v pořádku a nezájem, to bych nepřekousla. To co jsi popisovala před porodem mě nijak netrápí, hlavně abych měla jistotu v personálu, ať už při komplikacích, tak v péči před, při a po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.4.14 10:18

@Adenka84 no a ty navstevy… kolik rodicek je na pokoji, ze jsou dovoleny navstevy kdykoliv. Jasne, je to prijemne, ze za tebou muze prijet pracujici rodina k veceru, ale s osypkami vzpominam na sesticlennou navstevu se 2 detmi u nas na pokoji, kdyz jsem po porodu spala nejakou hodinu a oni tam drepli na 3 hodiny a deti nezrizene litaly po pokoji. Ihned jsem letela na sesternu hystericky se doprosovat urychleni nadstandardu. Jako cizi navsteva vecer, ktera necti klid a soukromi spolubydlicich, je take trochu osemetna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.4.14 10:30
@LadyPet píše:
@Adenka84 Ahoj, sice ještě nejsem ani těhotná, ale říkala jsem si vždy, že až budu, jedině Stod :mrgreen: Můžu se tě zeptat, jak to je po porodu? Jestli je tam možnost být třeba 2 hodinky sama jen s dítětem a manželem, pokud proběhlo vše v pořádku?

Já jsem tedy rodila už ve třech porodnicích (Stod byla teď ta třetí) a 2hod. po porodu s manželem a dítětem mě nechali úplně všude. A i po císařském řezu manžel byl s miminkem, než mě zašili a ošetřili a pak za mnou mohl jít na pokoj a byl tam se mnou tak dlouho, jak chtěl, nikdo ho nevyháněl, odešel sám, protože byla téměř půlnoc a já po narkóze děsně ospalá. Ale bylo to ve všech těch porodnicích, né jen ve Stodu. A návštěvy byli taky úplně všude kdykoliv…tedy v odpoledních hodinách, dopoledne za mnou nikdo nikde nebyl. Návštěvy jsou od do… ale manžel byl se mnou vždy dýl i miminko koupal a nikdo mu nic neřekl v žádné porodnici, ani ve Stodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.4.14 10:31

Já jsem byla na pokoji sama, takže byl manžel se mnou do večera, jinak bych ho samozřejmě vyprovodila dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
26.4.14 10:38

@anna21 To je moc dobře, tak by to mělo být :potlesk: A jen tak pro zajímavost, když jsi rodila ve 3 porodnicích a měla bys s nimi Stod porovnat? Třeba jen ve stručnosti negativa/pozitiva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.4.14 10:41

Sice jsem rodila před 4měs., ale nemohla jsem si vzpomenout, proč jsem ještě řekla, že mě Stod zklamal… a už jsem na to přišla. Jako jediná z porodnic, kde jsem rodila jsem musela miminko vážit před každým kojením a po každém kojení a kontrolovat, kolik vypilo. Za prvé jsem na to zapomínala, za druhé to bylo hrozně stresující, že nevypilo přesně tolik, co mělo a za třetí sebou na té váze mrskalo a nešlo mi to vážit. Nikde to po mě nechtěli /možná si to sestry dělaly někde mimo na dětském, nebo nevím/, ale tady jo a hrozně mě to stresovalo a tak jsem jim ty váhy psala tak, jak chtěli oni, aby nás už pustili, protože vím z vlastní zkušenosti, že mi kojení nešlo v porodnici nikdy pořádně a doma v klidu bez stresu jsem se rozkojila a bylo vše v pohodě. Tohle bylo pro mě ještě horší, než to nesoukromí při porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
26.4.14 10:49

@anna21 Tak tohle vážně nechápu 8o Celkově ten všechen stres okolo kojení, chápu, že je to důležitý, ale prostě.. Všichni s tím tak děsně nadělají, že je z toho skoro každá rodička akorát vystresovaná a tím spíš má problémy, ještě s představou, že by mi to nešlo a měla bych se o tom ještě utvrzovat vážením a tabulkama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.4.14 11:06

@anna21 s popisu usuzuji, ze na Lochotine jsi nerodila, vid? Tam jsem take musela vazit. Kojeni nikdo neukazal, kdyz uz jsem brecela, jedna nevrla sestra, capla malyho, mne nastavila do neprirozene polohy, zatahla me za bradavku a strcila mu ji do pusy… Masakr. Cely den jsem se pokousela kojit v te poloze a neslo to. Druhy den rano za tou vonavkou prisla laktacni porodkyne a az od ni (treti den pobytu) jsem odkoukala dalsi dve polohy, ve kterych to slo. Sice me kolegyne varovala, ze pokud nerodis dopoledne, tak jsi tam uplne off-plan, protoze kojeni a jinou peci ti ukazou jen kdyz porodis dopoledne. I tak me to dost rozlozilo.
Vazit jsme museli take, i presto mne s malym pousteli po peti dnech s minimalni davkou a nikdo se neobtezoval me na to upozornit. To, ze pil malo uz v porodnici, jsem pochopila az v jeho peti tydnech, kdy jsme se dostali do nemocnice a mimo jine mu zjistili strasne neprospivani.
Na bricho mi ho dali na chvilku, uz s odstrizenou snurou. Byla to fakt chvilicka. Prvni prilozeni k prsu vypadalo tak, ze ho sestra drzela uz omyteho a zavinuteho nad moji bradavkou a tu mu jednou mackla do pusy. Pak ho predala tatinkovi, 2 fotky a odchod. Pri tom nikdo nerekl, ze by mu neco bylo. To je prosim „baby friendly porodnice“.
V podstate do Stoda se zenu kvuli tomu, ze vim, ze tam podporuji kojeni a to nejen certifikaty na zdi, ale skutecnou peci a pomoci maminkam. Je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.4.14 11:33

@AniNevim Ne, na Lochotíně jsem nerodila. Ale mám pár kamarádek, které tam rodily a byly 100% spokojený a nikdy by nešly rodit do Stodu. Je to asi o štěstí, na koho člověk narazí. Já si dovedu představit, že to může být horor i na Lochotíně i ve Stodu a naopak.
A ve Stodu jsem rodila večer po 21hod. císařským řezem a miminko jsem viděla druhý den ráno. A to, že vezmou bradavku mezi prsty a strčí jí mimču do pusy, to mi udělali taky, asi se s tím moc nepářou nikde. A když mi ta jizva děsně bolela a špatně se mi hledala poloha na kojení a nešlo mi to pořádně, tak mi sestra ve Stodu řekla, že s tím jste asi musela počítat maminko, ne? A ještě se tvářila, že jí tou svou bolestí obtěžuju. Ale byla to jen jedna, ty ostatní už byly v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.4.14 11:37

@anna21 nj, ale jedna takova uplne staci pro rozhozene hormony po porodu… Ach jo, ted jsem ve velke pasti. Protoze pokud tam pujdu „kvuli kojeni“, pretrpim to nesoukromi behem porodu a nakonec zaziju tohle, tak si budu rvat vlas na hlave. Ve ktere porodnici z tech tri jsi byla nejspokojenejsi? Primarne mi jde o sestry na sestinedeli samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
26.4.14 11:40

@AniNevim @anna21 Holky, jsem zvědavka zvědavá, ale když se setkáte s takovým hrozným přístupem sester a jiných a ohradíte se? Říct třeba: " Jak to se mnou jednáte? " Jste hned odsouzené zbylým kolektivem a je lepší držet jazyk za zuby nebo zjistí, že se jen tak nenecháte a změní přístup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.4.14 11:52

@LadyPet Ta jedna porodnice už neexistuje, byla zrušená a ta druhá už v té podobě, kdy jsem tam rodila já, taky ne, ale kdyby někdo chtěl, můžu mu napsat do zprávy, které to byly. Za mě osobně pozitiva Stodu jsou ty, že je to malá porodnice, kde je pár doktorů (né jako na Lochotíně, kde jsem ležela na gyn. a snad každý den přišel jiný doktor a nikdo mi nic pořádně neřekl), k mému bydlišti byla nejblíž (proto nakonec rozhodla),a jsou tam dvě úžasné dětské sestřičky. Negativní je ta hekárna a nesoukromí při porodu a to vážení miminka před kojení.

Ještě vám tu napíšu jeden zážitek: Těsně před porodem jsem byla na jednom vyšetření na genetice, kam mě ze Stodu poslali a podle dr. na genetice mě tam hnali zbytečně a bylo to neprofesionální, že mě tam vůbec poslali. Ten doktor se mě zeptal, kde budu rodit a když jsem mu řekla, že ve Stodu, tak se zhrozil, že je tam šíleně starý primář, co to léta nedělal a že minulý primář prý s dobrými doktory odešel do PM a že zatímco na Lochotíně mi prý miminko po porodu 100% vyšetří a zkontrolují a vše mi vysvětlí, tak ve Stodu dělají jen základní vyšetření a nic víc. No tak mě rozhodil, že ještě když jsem jela do porodnice, tak jsem se manžela ptala, tak co, jedeme do Stodu, nebo na dálnici a do Plzně? :) Ale vyhrál Stod, protože manžel tam za mnou mohl každý den přijet, protože to měl mnohem časově blíž, než do Plzně. Ale je fakt, že nakonec mu ultrazvuk té vady dělali zdarma jen proto, že s tím měl celé těhot. problémy, jinak tam dělají jen základní vyšetření sluchu, berou krev z patičky na nějaké vyšetření a ultrazvuk nějakého orgánu si musí každý zaplatit a dělají ho jen na vyžádání.

Já rozhodně nikoho nepřesvědčuju ať jde nebo nejde někam rodit. Jen píšu své zážitky, sama jsem tu hledala před nedávnem odpovědi a ptala jsem se každého, kdo ve Stodu rodil. Já za sebe bych už do Stodu nešla, určitě jsem s ním nejvíc spokojená nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.4.14 11:54

@LadyPet ha, ja jsem clovek, co si od jisteho veku nenecha nikym kakat na hlavu. Umim se ohradit velmi razne a pritom slusne. Jenze… hormony opravdu delaji divy, clovek je litostivejsi, opatrnejsi, boji se nastvat jezibaby, na ktere je odkazan (my se synem byli odkazani na vic dnu, protoze ho svitili). Kdyz mi syna nouzove necekane, v podstate „prepadove“ odnesli na sviceni, tak jsem tam byla najednou jako fena, co hleda stenata. Do ted si vybavuji, jak jsem to rikala manzelovi do telefonu a doslova jsem vyla na chodbe v zakouti. Ono se mi v te hlave honilo, ze co kdyz me jen chteli chranit a rekli, ze ma zloutenku a jemu je buhvico a odnesli ho buhvikam a delaji tam s nim buhvico a treba uz ho neuvidim a ani pusu jsem mu nestacila dat. Proste masakr, psychoza.
Az nejaky treti den po porodu jsem byla trochu schopna rozeznat, jestli to zachazeni je opravdu mimo normu nebo to tak precitlivele vnimam ja. Az kdyz jsem mela porovnani, jak mluvi jine sestry (kdyz se vystridaly smeny), jak mluvi s jinymi maminami (kdyz se vystridaly maminy na pokoji). Treti den mi pri odvozu na sesternu prevratila se odsavacka (3 kolecka ze 4 byla nefunkcni), prestoze jsem ji tlacila opravdu velmi opatrne. Sestry jsem hned upozornila, rekly mi, ze uz i tak zlobila, tak by stejne musela do servisu. Kdyz jsem vecer toho dne sla za malym na sviceni, tak tam na me otevrela hubu nejaka tamni sestra, jestli pry vim, kolik takova odsavacka stoji, ze jsem maminy nechala bez moznosti odsavani (na oddeleni jich bylo snad dalsich 7 ks), no jak na malyho parchanta. V tom jsem se nejak probrala ze sve letargie a rekla ji, ze samozrejme vim, ze stoji kolem 5tis. a take jsem dost vzdelana na to, abych vedela, ze nemocnice je zcela jiste na takove pripady pojistena. Ze je mi jasne, ze pokud by nekdo delal svoji praci nalezite, odsavacka by byla davno po oprave kolecek a tohle by se nemohlo stat. Pani sklapla a vecer se neskutecne mile usmivala na meho muze, kdyz prochazela kolem. Ten mi jen rekl, ze jsem mu mela hned rict, ze to byla zrovna ta cuba.
Zpetne ani nevim, kde se to ve me v tu chvili vzalo, asi uz toho bylo za ty tri dny moc a take mi usnadnilo to, ze ona nemela na starosti nas pokoj.
Jiste, ze ted pujdu do porodnice vyzbrojenejsi a nenecham si vsechno libit. Jenze to, na co mam narok a co je mimo normal, jsem take zjistila az nekolik mesicu po porodu, kdyz jsem procitala diskuze a denicky tady. Tam je proste clovek na ne odkazan a rozhodne si nechce jeste vic zneprijemnit pobyt.
Je to dlouhe, protoze me opet naplnily emoce a vzpomnela jsem si na tu bezmoc tam :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková