Stolování s hrnci na stole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19198
25.6.15 10:12
@KackaDoup píše:
@Agnees proc resis? Hlavne ze sjou spokojeni…proc furt nekdo neco resi. Kazdy jsme jiní a mame jine zvyky…nemuzeme kazdeho predelat.

Neřekla bych že zakladatelka něco řeší… prostě jí jen zajímá jak to chodí u ostatních :think: :nevim:

Jinak my to děláme jako vy - nandáváme na talíře, hrnce zůstavají na sporáku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
25.6.15 10:12
@marmelada78 píše:
@KackaDoup Taky nechápu 8o My sme teda asi dobytci první kategorie takže nemáme ubrus a po každém obědě stůl setřu at jsou hrnce na stole nebo ne.

Presne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
25.6.15 10:13

@Malaga máme,mam nekolik sad, rada stridam k ruznym prilezitostem, vyhoda toho privdat se do rodiny kde vsechno schovavaji za x generaci a od x rodin. :kytka: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
25.6.15 10:13

@Kikuška90 myslim ze uz to jasne vysvetlila ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3311
25.6.15 10:14
@Malaga píše:
Holky a máte sváteční talíře? Používáte je jen na vánoce nebo i v průběhu roku? ;)Používáme sváteční servis včetně svátečních příborů, ale většinou v mém okolí nic takového nemají…

já zdědila soupravu karlovarského porcelánu po prababičce - je to naše rodinné „stříbro“ a opatrujeme ho… dáváme ho jen na Vánoce. A den před svatbou jsme z něho večeřeli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
25.6.15 10:14

@Malaga Máme obyč bílé talíře, aby šly dávat do mikrovlnky a na víkend používáme lepší se zlatými cosi, to samé na vánoce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.6.15 10:18

Mně se to právě hrozně líbí - svátečně prostřený stůl navodí pěknou atmosféru. Mám teda k tomu ráda i svícny, látkové ubrousky a malou vypichovanou misku…nějak mi to pak i víc chutná…prostě takový obřad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
25.6.15 10:19

@Agnees u nás jak kdy a třeba polévku nandávám pravidelně na stole, abych ji nemusela v talíři přenášet. Ostatní většinou nandám na lince, ale je to spíš kvůli bezpečnosti dětí, aby mi nesáhli na horký hrnec. Zapatlaný stůl neřeším, děti ho zaprasí i když jí sušenku, mám na něm sklo, tak ho pak jen utřu a je uklizeno. A nějak hezky prostřený stůl s nějakou výzdobou je u nás ještě na pár let utopie. Jak bych na stůl něco dala, mládě jde ihned po tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
25.6.15 10:21

U nás se dávají hrnce na stůl…a než se nandá druhé jídlo, zásadně se čeká, až všichni dojí polévku.
U tchánovců je to naopak - ¨na stůl se nosí už jídlo nandané na talíři a připadá mi to takové strašně chaotické. Tchýně běhá sem tam, pořádně se nenají, protože sotva nandá všem polévku, ti první už jí mají snězenou a ona jim rychle nandavá druhé jídlo a běhá zase s druhým. Prostě hrůza, mám k tomu strašnou averzi. Jo a také se tam traduje, že u jídla se nemluví. :mrgreen: Úplný opak toho, na co jsem zvyklá já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
25.6.15 10:22
@Malaga píše:
Mně se to právě hrozně líbí - svátečně prostřený stůl navodí pěknou atmosféru. Mám teda k tomu ráda i svícny, látkové ubrousky a malou vypichovanou misku…nějak mi to pak i víc chutná…prostě takový obřad ;)
:palec: :potlesk: taky to miluju
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
25.6.15 10:23
@Aspera píše:
@Agnees u nás jak kdy a třeba polévku nandávám pravidelně na stole, abych ji nemusela v talíři přenášet. Ostatní většinou nandám na lince, ale je to spíš kvůli bezpečnosti dětí, aby mi nesáhli na horký hrnec. Zapatlaný stůl neřeším, děti ho zaprasí i když jí sušenku, mám na něm sklo, tak ho pak jen utřu a je uklizeno. A nějak hezky prostřený stůl s nějakou výzdobou je u nás ještě na pár let utopie. Jak bych na stůl něco dala, mládě jde ihned po tom.

vsechno ma svuj cas :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.6.15 10:25

Normálně doma nandávám jídlo už na talíře a pak nesu na stůl. Když jsme bydleli ještě ve starém domě a stůl byl mimo kuchyň a sešlo se hodně lidí, tak jsem donesla prázdné talíře, hrnce atd., ale nandávala jsem to zase já. Jen jsem nemusela nosit tolik talířů.
Na Vánoce taky přenáším jídlo na stůl v nádobách a všechny lahve s pitím a vším možným potřebným jsou na stole, to opravdu dodržujeme, že od stolu se nevstává.
Moje mamka dává taky hrnce, manželova mamka lítá jak hadr na holi s každou vidličkou zvlášť, ale asi ji to baví :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
13714
25.6.15 10:25

Máme hrnce na stole. Jsou normální, nerezové, čisté. Jsem na to zvyklá z domu, můj muž taky.
Je nás doma šest a zdá se mi praktičtější dát jeden hrnec na stůl, ať si každý vezme, jak potřebuje, než 18× vstávat během oběda od stolu, abych každému nandala.
Je pěkný jíst na stříbře a s polévkovou mísou, anebo mít někoho k ruce, ale pohodlnost vítězí. Jíme, povídáme, kdo má chuť, oškrabuje z pekáče ty připečený kraje, pohoda, klid. Měnit to nebudeme.
Zapatlaný ubrus mi nevadí, hodím prát, dám jiný.

Nikdy by mě snad ani nenapadlo, že někomu přijde divný mít hrnce na stole. :mrgreen:
Edit: mluvím o běžném všedním obědu, ne o oslavách, svátcích, Vánocích atp.

Příspěvek upraven 25.06.15 v 10:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
25.6.15 10:28

@Malaga mám sváteční soupravy v příborníku a vytahuji je jen při slavnostních příležitostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
25.6.15 10:28
@Malaga píše:
Holky a máte sváteční talíře? Používáte je jen na vánoce nebo i v průběhu roku? ;)Používáme sváteční servis včetně svátečních příborů, ale většinou v mém okolí nic takového nemají…

Ano, mam i svatecni pribory, sklenicky…davam je fakt jen parkrat za rok, k tomu svatecni ubrus, zdobeni, vysperkuju stul…svicky, ruzne cacky…i ty Tebou zminovane latkove ubrousky-mame svatecni i na denni pouziti latkove.Jen na zahradu pouzivam papirove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí