Strach o pejska

Anonymní
29.10.22 17:21

Strach o pejska

Ahoj, když zemřeli babička s dědou, zdědili jsme po nich pejska. Měli jsme ho 3 roky, 3 týdny zpět nám umřel. Bylo mu 15 a půl. Den předtím jsme s ním byli na pohotovosti, kvůli kloubům. Tam nám veterinářka řekla, že je jinak ve skvělé kondici, má zdravé srdce i zuby. No další den na to umřel, podle jiné veterinářky to bylo srdeční selhání. Máme ještě jednoho pejska, je mu 14. Od doby co nám pejsek umřel, se neustále strachuju o toho druhého. Mám z toho až úzkosti, paniku. Každý den, v noci to je nejhorší. Místo toho, abych si užívala jeho přítomnosti, se každý den bojím :zed: :zed:

Prosím, prosím o radu, co s tím? Napadl mě už i psycholog, ale chtěla bych i vyzkoušet jiné varianty. Stalo se něco někomu podobného? Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30813
29.10.22 17:38

Stalo, když umřel rodinný pes, se kterým sem vyrůstal. Od té doby sem žádného psa ani nechtěl vidět kvůli tomu. Myslím, ze mas spojené jakési trauma se smrtí a blbě to neses. Pejsek odejde teprve, až přijde jeho čas a ty to nemůžeš ovlivnit. Patří to k životu a s tím tak musíš pracovat. Konec konců co by sme tu dělali, kdyby jsme byli všichni nesmrtelní. Žij přítomnosti, ne tím, coby kdyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 17:55

@Lorre máš pravdu. Děkuji. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.22 18:54

Měli jsme pejska, který se dožil vysokého věku, a já poslední asi 3 roky pořád přemýšlela nad tím, že se blíží konec. Stalo mě to spoustu úzkosti a nervů, přitom ty 3 roky jsem si mohla naplno užívat jeho přítomnost.
Jak to ovlivnit, nevím. Já jen, že je to asi celkem běžné…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová