Strach z matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.10.19 09:24

@Cuddy Nevím jak bych Ti to pozadí mohla popsat… když od mala posloucháš jak jsi hloupá, nic nedokážeš, nijak tě nemotivuje, neprokazuje lásku, nemazlí… prostě nedělá všechny ty věci co mámy dělají.. táta… o něm se ani nezmiňuji.. když ti dovedli říct, že tě neměli mít to hodně ublíží. Když neuměli samy komunikovat beze křiku a nadávek… pak už jsem se bála jim něco říct.. když se ti hrabe ve věcech, otevírá poštu… je toho hodně a bylo by to na další diskusi. Já neříkám, že jsem svatoušek. Já mám možná taky podíl..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.19 09:26

@lilith1 Já dítě vždycky chtěla a chci velkou rodinu. Nelituji, že jsem těhotná, jen doufám, že nebudu jako ona.

• Citovat
  • Upravit
321
17.10.19 09:28
@Anonymní píše:
@Ann-Sylvie Je to snoubenec a plánujeme se vzít příští rok. Toho se bojím, abych nebyla jako moje matka, toho se děsím nejvíc.. Ano, asi bych to chtěla schválit, sama nevím, jestli konám dobře..

Já nějak nechápu ten opačný postup nejdřív dítě, potom svatba, přijde mi to ponižující, nicméně tvoje věc. Jako matka bych ale nadšená nebyla.
Nenapsala jsi, co strašného ti rodiče provedli, takže mě udivuje, kolik holek ti tu tak radikálně radí, a zda by se tak chovaly i u svojí rodiny.
Za sebe říkám, že jsme jen lidi a chybujeme a rodiče bych jen tak neodstřihla, ani děti. Zkušenosti už mám, člověk se snaží, ale ne vždy se zachová stoprocentně/perfektně/správně, ani ve výchově. A nemluvím teď o miminech, batoletech, školkáčích. Ale přijde puberta a garantuju ti, že taky uděláš pár blbin, co tě budou mrzet. Řekneš, co tak nemyslíš a třeba dítěti nevědomky ublížíš.
Ale je to tvůj život, klidně můžeš jít tou jednoduchou cestou a vztahy nespravovat, ale zahazovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
17.10.19 09:29

Ja na tohle odriznuti nejsem. Sama jsem byla ve fazi, kdy jsem na tom byla stejne jako ty. Vydrzela jsem, komunikaci udrzovala, az na jedno kratke obdobi, kdy jsem pochopila, ze tphle neni cesta. Mam dve deti, jsou to jejich vnoucata. Ja jejich dcera. To se neda zpretrhat jen tak. Neni to tak, ze to utnes a bude ti lip. Zazila jsem to na par mesicu. Citila jsem se vykorenena, ackoliv moje mama neni taky zrovna matka roku. A uprimne… Myslis, ze tve deti se nebudou ptat? Myslis, ze nebudou brat jako normu to, ze je v poradku odstrihnout rodice? Moje mama ma s mymi detmi super vztah. Nebudu jim ho brat. Bylo to pro mne tezky, ale po letech boju, kdy jsem z toho byla psychicky odrovnana, si to sedlo. Ono je tp tezky, ale odpusteni dela fakt hodne. Ja nevim, co se to dnes deje. Kolem mne odrezava rodice kazdy druhy. A uprimne… Taky bych koukala, kdyz by dcera prisla, ze je v tom a ja zila v domneni, ze s pritelem uz neni. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
321
17.10.19 09:30
@Anonymní píše:
@Micaella22 Bohužel též je vnímám jako dva cizí lidi. Nejhorší je, že rodiče vůbec netuší, že mi tolik ublížili a netuší že je nesnáším a viním je z mnoha problému, které mě v životě potkali. Z jejich výchovy jsem si odnesla bolavou duši, kterou jsem musela léčit s pomocí psycholožky.

A proč to neřekneš? Třeba by ti nějaké věci vysvětlili, proč se tak chovali, proč se něco stalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
17.10.19 09:31
@Anonymní píše:
@Cuddy Nevím jak bych Ti to pozadí mohla popsat… když od mala posloucháš jak jsi hloupá, nic nedokážeš, nijak tě nemotivuje, neprokazuje lásku, nemazlí… prostě nedělá všechny ty věci co mámy dělají.. táta… o něm se ani nezmiňuji.. když ti dovedli říct, že tě neměli mít to hodně ublíží. Když neuměli samy komunikovat beze křiku a nadávek… pak už jsem se bála jim něco říct.. když se ti hrabe ve věcech, otevírá poštu… je toho hodně a bylo by to na další diskusi. Já neříkám, že jsem svatoušek. Já mám možná taky podíl..

mám to podobně..
dostala jsem se z toho právě až když jsem sama měla děti.. tím jsem si vytvořila vlastní lepší rodinu než tu původní… bohužel to někdy jinak nejde.. Neboj, NEBUDEŠ JAKO TVOJE MATKA, protože už z toho jak píšeš, máš určitou sebereflexi i srdce a pracovala jsi na těch traumatech s psychologem, takže na tvé straně máš čisto, já to utnula a je mi líp..holky sice mají o babičku míň, ale lepší žádnou, než takovou (poslední kapka byla, když máti poslala v mých cca 28letech stížnost na mne do mé práce, když mě povýšili, že člověk s takovým morálním profilem nemůže zastávat takovou funkci.. :poblion: ).. vím, že tě to bolí a trápí tě to.. ale teď potřebuješ klid a pohodu a ne prožívat znovu traumata a děsit se, co ti zas řekne (bolí to samozřejmě pokaždé, i když je ti 30..).. hlavu vzhůru, bude líp :srdce: vytvoříš rodinu se svým partnerem a dítětem a snaž se budovat dobré vztahy s jeho rodinou, hodně to pomáhá mít náhradní „mamku“ :potlesk:

Příspěvek upraven 17.10.19 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
17.10.19 09:31

@Ann-Sylvie a tohle clovek pochopi az u sve vychovy.

• Citovat
  • Upravit
30971
17.10.19 09:32
@Anonymní píše:
@lilith1 Já dítě vždycky chtěla a chci velkou rodinu. Nelituji, že jsem těhotná, jen doufám, že nebudu jako ona.

No, uvidis. Jak tu nekdo psal, materstvi je opravdu paradne tezka disciplina. Na zacatku jsem psala, at rodice odstrihnes. Ale to jsem predpokladala, ze o problemu vi. Ze jsi se stokrat snazila vztah zmenit a uz ti dosly sily. Jo, poslouchat, ze nic nedokazes a jsi hloupa v poradku neni, ale opravdu pockej na sve deti. Casto podobne myslenky o hlouposti ditete musim hodne potlacovat, protoze ty deti se opravdu casto hloupe chovaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.19 09:33

@Ann-Sylvie Bojím se to říct.. Víš, když tě dítě zlobí nemůžeš mu říct, že mělo raději umřít, nebo že tě měli raději utopit jako kotě. Že jsi jejich neštěstí, jejich prokletí. Tohle nemůže říct žádná matka. Je tam toho opravdu hodně, pamatuji si věci, které mě hodně boleli když mi byli 3,4 nebo 5 let.

• Citovat
  • Upravit
33005
17.10.19 09:33
@Anonymní píše:

Cuddy má pravdu v tom, že jim asi opravdu nemusí docházet, jak ty je vnímáš. Tím je neobhajuji, asi o fakt nejsou rodiče roku. Ale věř mi, že až budeš sama matka, tak se Ti odkryjí další bolístky tvého nepěkného dětství. A to to nmáš zpracované ještě teď. takže pokračuj s psycholožkou a s jejich pomocí se zkus rodičům jasně vymezit a klidně odstřihnout. Třeba pomocí dopisu, kde jim napíšeš, proč se snimi nechceš stýkat, jak moc Ti ublížili a že si nepřeješ, aby ti jakkoliv dál zasahovaly do života.
I když vím, že tyhle typy rodičů jsou na pěst a jen tak lehce se pruzení nevzdávají a dítěti se obvykle opravdu definitivně uleví, když dotyčný rodič odejde navěky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
17.10.19 09:35

@lolink záleží, jakého charakteru ta traumata jsou a jaký to je člověk..
věř mi, že s někým prostě normální vztah udržovat nejde, i když se jedná (bohužel) o vlastní matku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
17.10.19 09:37
@Lucy75 píše:
@lolink záleží, jakého charakteru ta traumata jsou a jaký to je člověk..
věř mi, že s někým prostě normální vztah udržovat nejde, i když se jedná (bohužel) o vlastní matku…

Ver mi, ze ani u mne to zadara nebylo. Trvalo to dlouho a byla to tezka cesta. Kazdopadne drzim palce, at vas to jako rodice nepotka.

• Citovat
  • Upravit
24851
17.10.19 09:38

@lolink :srdce: ano, dělám pro to od malička dětí maximum a chovám se, řekla bych, opačně než moje máti.. hlavně je netýrám, nekopu jim do břicha, nepočítám jim kolik mě stojí, nevyčítám jim, že se narodily a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
17.10.19 09:38
@Ann-Sylvie píše:
A proč to neřekneš? Třeba by ti nějaké věci vysvětlili, proč se tak chovali, proč se něco stalo…

docela by mě zajímalo jak by jí rodiče vysvětlili, že jí nadávali od mala do krav a neschopných a proč jí tak říkají teď, ve 30 letech, při příležitosti oznámení, že budou prarodiče :zed: to bych si opravdu ráda vyslechla. Za mě každý rodič, který dokáže takhle jednat se svým dítětem, obzvlášť s malým, je ne rodič, ale hovado :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.19 09:39

Opravdu nemám sílu udržovat vztah s ní, nebo se snažit pracovat na tom vztahu. Ale sama vím, že to není dobré a asi proto jsem založila tuto diskusi abych věděla, jestli dělám dobře. Matku mám mezi přáteli na facebooku, ale mám ji zablokovanou tak, aby neviděla moje příspěvky a fotky. Prostě cítím, že kontakt s ní mi nedělá dobře a nechci aby byla přítomná v mém živote.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová