Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@andelka83 Taky nejsem zadna vysportovana a bricho se mi zatahlo do 14 dnu. Moje kamaradka rodila cisarem a vypadala jako tehotna jeste nekolik mesicu potom. Taky nevim, jestli ma to cisar vliv.
@Pajka89 no já právě taky, do 2-3 týdnů, u ní jsem byla po 6 měsících a… I po prvním se dávala dokupy delší dobu. Zvláštní. Je fakt že na břicho jsem si lehala od prvního dne, a doma cvičila lehce podle pokynů pa která vedla těhotenské cvičení kam jsem předtím chodila. Což po císaři asi nejde.
Ahoj, tak já první porod malá prasklina, dva stehy jenom.
Druhý porod byl vyvolávaný a šel ven strašně rychle, vlastně porod celkem ok, akorát mě teda nastrihli a málem šel ven strašně rychle a roztrhal mi čípek, takže mě šili i na čípku. Od ty doby ho mám pochroumanej, má prazvláštní tvar…
Sex byl už brzy, myslím těsně v šestinedělí a dobrý.
A třetí porod, holka měla 3,90 a větší hlavičku a hodně špatně se mi tlačila ven, přikládám to k tomu sesitemu čípku… Jak to pevně srostlo, myslela jsem že ji vůbec nevytlačim… Ale dobrý, dala jsem to s pár oderkami. Tak mě ani nesili.
Každý porod úplně jiný… Jo a po třetím porodu jsme ani šestinedělí nedodrželi… Šla jsem na gyndu na kontrolu celá posrana strachy, zda nejsem těhotná.
Teď mě manžel vrtá do čtvrtého
![]()
Chapu jak se citis. Taky jsem to tak mela. Vzdy jsem mela strach z porodu, pote co mi mamka licila jaky mela hrozny porod atd a vzdy jsem si rikala, ze budu rodit jedine cisarem. Pote co jsem neplanovane otehotnela, jsem uz na to musela myslet vic a doslo mi, ze se vlastne ze vseho nejvic bojim nastrihu, porodnich poraneni a siti. Paradoxne to na porodu nebyva to nejhorsi, ale taky jsem mela hruzu z toho, ze pak bude i spatny sex atd. Diky bohu jsem objevila aniball (epino, je to jedno, jen jina znacka) a uz jenom po procteni diskuzi, jak to tolika zenam pomohlo, mi to hned spoustu strachu ubralo, koupila jsem, cvicila jsem poctive, nebylo to nic prijemneho, ale pak jsem vedela jak tlacit a ikdyz sla mala s rukou u hlavy, jsem byla bez jedineho skrabnuti, na poporodnim jsem si od sester brala brufen jen na bolest hlavy:D samozrejme jsem musela behem tehotenstvi zmenit pristup na pozitivni, nakonec jsem mela k porodu takovy neutralni postoj, a byl v pohode
Zazila jsem oboji a asi byl cisar pro me horsi. Porod boli predtim a cisar potom. Nastrih jsem mela, siti bolelo, mela jsem urcity cas problemy s inkontinenci a dole man stale pocit ze jsem vice zasita. Cisar jako takovy nebyl problem, byla jsem vzhuru, ale bolest kdyz to prislo k sobe byla velka, mela jsem velke zhmozdeniny jak ji asi rvali ven, chodila jsem ohnuta nekolik dni a ta pece o dite stala zaprd, zvedani se z postele byla hruza, stejne manipulace s ditetem.Je to operace a ma sva rizika, spise tedy pro tebe, pro mimco je asi cisar bezpecnejsi.
Jsem za sekci rada i kdyz hnout jsem se nemohla jeste par dni po propusteni. Fungoval manzel. Nejak jsem uvnitr sebe tusila, "ze ja teda rodit urcite nebudu "
az po otevreni zjistili, ze mam nejaky problem kvuli, kteremu to neslo. Takze jo vzbudila jsem se v silenych bolestech a s blazenym pocitem, ze mam spodek netknuty. Akorat dceru jsem videla az jako posledni! Cela rodina a kamaradi uz meli fotky a ja ji videla druhy den. Bolest zapomenu, ale ten prvni pohled na ni
jako by to bylo vcera
Mám za sebou obojí, napřed sekci, o dva roky později porod vaginální. S odstupem času byl pro mne lepší ten vaginální, ikdyž jsem byla dost šitá. Do dvou dnů jsem normálně fungovala, i vstávání z postele a péče o mimi byla lepší. Císař bolí hlavně až druhý den (měla jsem celkovou narkózu), až to prijde k sobě, pamatuji si, že jsem chodila pár dnů v předklonu a bála se i kýchnout.
Rodila jsem dvakrat a nastrih jsem nemela, brzy budu rodit potreti a doufam, ze tomu bude take tak
A urcite chci zase rodit prirozene. Lezela jsem s par zenskyma po cisari a nebyl to hezky pohled, zatimco ja se fit starala o miminko uz, ony nemohly nekolik dni skrz silene bolesti nic. Takze cisar nechci ani za zlaty prase.
Ahoj, nečetla jsem ostatní komentáře.
Já mela dlouhý vyvolaný porod o tři týdny dříve kvůli špatným jaterním testům. Upřímně porod byl hrůza. Rodila jsem 24 hodin z toho tak 18 hodin velkých kontrakci. Zaplať pánbůh za epidural. Každopádně nastrih necitis dělají ho pro kontrakcich. Tělíčko i hlavička proleze neboj ta hlavička je celkem malá
ja po celé probdele noci neměla už sílu tlačit ale vytlačila jsem ji. Sice asi na patnácty pokus ale joo
siti nastrihu celkem bolí. Mě se nastrih hojil strašně. Nějak dřív mi vypadly stehy takže po dvou týdnech šílene bolesti jsem šla na znovu siti. A hojila jsem se určitě celé sestinedeli plus něco navíc kvůli znovu siti. Přítel říká, že necítí rozdíl ani já vlastně ne. A tam dole je ti téměř jako předtím. Podle mě pořád lepší než jizva od kosti ke kosti jak má moje kamarádka. Na druhou stranu byla po císaři dříve fit než já po klasickém porodu. Po porodu jsem si říkala, že už nikdy. Teď půl roku po porodu už to nevidím tak černě.
zvládneš to neboj rychle tu bolest zapomenes.
Hele napíšu ti to asi takto. Jestli sve dite skutečně a opravdu milujes, mela by jsi se alespoň zamyslet nad tim, jaký způsob porodu je nejlepší pro nej. Kdyby příroda chtela, aby se deti rodily pres břicho, jistě to zařídí nejak lépe. Vřele doporučuji přečíst následující odkaz. http://www.berkanna.cz/…tehotenstvi/
At uz se rozhodnes jakkoli, tak držím pěsti ať vse spolu zvládnete. ja se bála tak moc, ze jsem sve první těhotenství i obrecela, ze budu muset rodit. Čím vic se porod blížil, tim spis jsem s tim byla vyrovnaná a dokonce se i těšila (ve finále to bylo trosku drama, ale zvládla jsem to
). Ted vím co vsechno se muze podelat a bojím se snad jeste vic nez tehdy, ale i pres to jsem rozhodnuta (pokud to bude možné a bez komplikaci) rodit opet vaginálne, opet bez epiduralu, opet co nejprirozeneji to půjde. Protože to je proste zpusob, jakým jsou deti předurčeny přicházet na svět.
Příspěvek upraven 23.05.17 v 23:06
Ahoj, poprvé jsem se porodu bála jako ty - pomohlo mi probrat vše narovinu s gynekologem, hodně mě uklidnil. Pak jsem měla obrovské štěstí - rodila jsem, když byl na oddělení a přímo u porodu pohlídal, aby pokud nebude nutné nástřih nebyl - díky němu jsem porodila bez nástřihu a v klidu. Moc mi pomohlo, že o mém strachu věděl a snažil se mě podpořit.
Mám za sebou jeden porod vaginání a jsem za něj štastná. bez nástřihu, bez většího poranění, nic jsem necvičila a na porod se nijak nepřipravala. zahojená jsem byla byla během 3 týdnů, akorád ten sex
před poroden jsem od přítele milovala masturbaci uvnitř prstama a ted to nenávidím, celkově mi vadí sex, ten divný pocit uvnitř, nevím čím to je. takže já po porodu sex na nic ![]()
Sekce je břišní operace takže určitě to má vliv na to jak to břicho pak vypadá. Musí se opravdu hoodně cvičit a to taky nejde hned. Ale každý to má zase jinak. Mě v každém případě dva porody stačily.
Ja jsem mela cisar, bricho uplne v pohode a jizva malinka. Ja se ale opravdu dobre hojim. To vis, ze to trochu boli, ale ja chodila uz po 10 hodinach (spis jsem se kulhala teda:)).
Proste je to individualni a clovek nikdy nevi. Urcite je nejlepsi vaginalni bez potrhani, ale zase je lepsi cisar nez vaginalni a narthla hraz az po zadek.
Rodila jsem vaginalne, tyden jsem
prenasela. Z porodniho boxu jsem odchazela po svych a na pokoji sedela s nohou pres nohu.
Mela jsem jen vnitrni siti cevy, jinak nic. Trenovala jsem s Aniballem, porodu jsem se nebala, bala jsem se, ze nepoznam, ze uz to je ono. Poznala jsem ![]()
V den propusteni z porodnice jsem uz mela chut na sex, 6nedeli jsme dodrzeli a uplne v pohode, vse jako pred ditetem.