Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud shake obsahoval umela sladidla - coz je vysoce pravdepodobne - tak to bylo z toho. Napr ja kdyz si dam neco s cekankou, mam silene krece a prijem okamzite ![]()
No jo, rozhozená životospráva z hubnutí, stres, to ti nepřidá. Prosím tě,, nemyslí hned na nejhorší, to víš, že kdyby bylo sebemenší podezření na něco vážného, že by tě jen tak nepustili. Ber ta probiotika, jez pořádně, tím teda nemyslím knedlo zelo a svíčkovou se šesti a šejky zahoď a už to nekupuj. Mamka moje má už dlouhodobě problémy s trávením, střídavě průjmy, zácpy, zjistili jí dráždivý tračník a hodně jí pomáhá Hylac.
Hubneš a jíš málo, pak se zase natláskáš, do toho jakýsi „zázračný“ shake - no to se nediv, že máš rozhozené zažívání, k doktorovi běháš zbytečně,
jez normálně a budeš mít i zažívání normální
Průjmy a problémy se zažíváním nejsou jen otázka střev, ale klidně žaludku, slinivky, jícnu, doby a množství jídla, intolerancí nebo alergií, polypů, dráždivého tračníku, špatné mikroflóry ve střevech apod. Je nepravděpodobné, že bys v 25 měla nádor střev - možná tak s dědičných zatížením v rodině nebo v případě, že skoro celý život, tedy cca 20 let denně jíš uzeniny, piješ alkohol apod, čili si ty střeva dlouhodobě odděláváš. Krev ve stolici je klidně důsledek natrženého zadku nebo zácpy, zvlášť pokud ti nic nenašli. Můžeš si pro klid koupit v lékárně test na okultní krvácení.
Kupte si dědek kořenář zeměžlučova směs nejlepší na bolesti břicha, žlučník a různé související problémy s trávením. To je prostě top výrobek. A taky, když je člověk ve stresu, je nespokojený něco ho trápí, tak se to na tom našem těle ukáže. Můžou to být záněty močových cest, migrény, bolesti hlavy, problémy s trávením.
@stinga píše: Více
Zdravím, za rozumnou odpověď nerozumné zakladatelce jsem Ti dala srdíčko ![]()
Zakladatelko, hlavně jez potraviny, ne otraviny (tj. chemické srrračky). Nemusíš kupovat hodně různých tzv. potravin „vylepšených“ barvami, ochucovadly, konzervanty (aby dloooouho vydržely) atd., raději míň druhů, ale bez „vylepšení“! V ČR to chce trochu námahy, páč naše „potraviny“ jsou odpadem EU, ale dá se. V tomhle videu
https://www.youtube.com/watch?…
se připravuje hodně jídel z potravin, dokonce z biopotravin. Reakce lidí v mnoha jazycích srší nadšením!
Vem si z toho příklad!
Pití nějakého koktailu - celý měsíc
- místo večeře ani nekomentuji.
Ještě k návrhu, aby sis koupila test na okultní krvácení. To nedělej, vždyť Ti nic nezjistili! Nemluvě o tom, že když krvácíš z rekta, test by nevyšel dobře, páč by předpokládal, že jde o krev z hrubého střeva. Neblbni, nestresuj se a jez co nejvíc průmyslově neupravených potravin (tzn. základních potravin - mléko, mouka, špagety, nebalený chléb,… ) A když chceš zhubnout, radikálně omez cukry (sleduj sacharidy a cukry), tedy nejen bílý cukr, ale sleduj složení potravin. Protože cukr potřebuje rakovina ke množení svých buněk. Slaď velmi málo, a to ovocem, medem. Já např. nekupuji pamlsky, které mají víc než 20% cukru (no, velmi výjimečně mohou mít 24-25%, pak ale na posezení jich sním jen velmi málo, protože kolik cukru bych dodala tělu? No, čtvrtinu snězeného pamlsku.) Tohle bys měla aplikovat nejen na sebe, ale na všechny, co máš ráda, tedy muže a děti.
@Knizka píše: Více
Přesně - inulin, vláknina z čekanky, kterou cpou do všech možných „zdravých“ potravin. Šíleně nadýmá, křeče…
Obecně příliš velké množství vlákniny, kterou tělo nedokáže strávit, nadýmá.
Průjem může být po laktóze. Nebyla součástí zázračného shaku syrovátka, whey protein, prostě nějaká forma laktózy v nadměrném množství? Tělo dokáže strávit jen určité množství (u každého je to jiné).
Dobrý večer, jsem maminka mladá mamina (25) malé holčičky. Bohužel už delší dobu mám zažívací potíže jako napr: prujem, časté nadýmání … tento rok jsem se pustila do hubnutí kreré mi teda vyšlo ale často to je tak ze jim zdrave a málo a pak dostanu vlci hlad a chute a sním vše. Ted jsem di nedávno objednala i nejaky Shake který jsem mela pit místo večeře..

bohuzel se mi zacali ale moje zažívací potíže zhoršovat., ze dne nq den jsem mela prujem.. tak jsem si vzala léky.. z toho jsem mela zacpu., pak jsem zase mela prujem.. zašla jsem k doktorovi který mi predepsal nějaké léky na prujem a probiotika.. uz je prujem nepsi ale kdyz uz je stolice normální je na ni hlen a v ni takové mini krvavé tečky… mam strasny strach.. krev a moč poslali na rozbor a také nic nenasli.. krev v normě, žádná alergie na lepek.. laktozu.,
Prosim nemate nekdo podobnou zkušenost?
Premyslela jsem zda to nemůže byt z toho Shake co jsem pila měsíc místo večeře..
mam ted i velky stres.. s pritelem se často dáváme, dcera je divoká,.. atd atd.,,