Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ProfZav píše:
Tak jestli nerada chodíš ven a dítěti to nevadí, tak nechoďte. Zabav dceru doma. Vaření, přebírání něčeho, kreslení, vodovky, plastelína, naplnit krabici nějakou drtí třeba z balíků a do toho drobné hračky, může hledat. Házení balonkem, kutálení. Můžete spolu cvičit, uklízet, koukat na pohádky.. dá se toho vymyslet spoustu. Nemáš žádný koníček? Píšeš jen o knihách a filmech.
@Anonymní píše:
vyhráváš klíčenku za nejzbytečnější post.
Nesouhlas - manžel je blb. ![]()
Hele, já byl s tříletou u moře v roce 2022 dvakrat, deset dni v Polsku a tri tydny na Kypru. Dohromady jsem si polozel dve hodky? No, abys nebyla zklamana. Bavi ji, nechat se mazat kremem
? P. S. Jaro v Cechach je supr. Hele, at te prita poradne pomiluje, to by ti melo zmenit naladu. ![]()
@milwinka já měla tři děti po sobě, každé 2,5 roku. Já byla spokojena 😁
@Anonymní píše:Usmivam se, upřímně. Naše generace neměla moc času venovat se dětem. Práce kolem domacnosti, kdy nebyly papírové pleny, hotovky pro děti, dovazky nákupu, robotické vysavace, mycky, sušičky atd. A decek věkové blízko sebe třeba bylo v rodině vic. Takže honem všechno stihat a najednou byl vecer. Děcka uložit a dát se třeba do zehleni, nakonec padnout unavou a rano začít znova.
Jesle bývalý běžné - rozhodně se nemusely „uplácet“. Asi být na mateřské s jednim dvouletakem, můžu mit podobné pocity. Naštěstí dnes jsou už hernicky, sociální sítě, někde můžou. maminy chodit s dětmi na cvičení a různé aktivity, kroužky. Zejména mas-li na to peníze, vyřešenou dopravu nebo v místě bydliště.
Jinak chození ven je pro tělesně i duševní zdraví nezbytnost.Začíná predjari.
Nechápu anonym a nechápu, jak to zakladatelce pomůže. Ano, moji rodiče taky chodili do práce, pak druhá šichta na zahradě a o víkendu šichta na další obrovské zahradě, my děti s nimi. Taky neměli čas na depky a já ho vlastně taky moc nemám, ale každý jsme jiný. Když má někdo první dítě, tak ho třeba nenápadně, co by se s ním dalo všechno dělat, proto jsem přidala pár tipů.
@Anonymní píše:
Naopak. Zakladatelka by se měla probrat. Nedokaze být vděčná, za to co má a fnuka kvůli tomu, že je hnusný počasí.
@Sadman píše:
Hele, já byl s tříletou u moře v roce 2022 dvakrat, deset dni v Polsku a tri tydny na Kypru. Dohromady jsem si polozel dve hodky? No, abys nebyla zklamana. Bavi ji, nechat se mazat kremem? P. S. Jaro v Cechach je supr. Hele, at te prita poradne pomiluje, to by ti melo zmenit naladu.
Tak tak jako ona dovolená s dětmi se určitě dá hezky užít ale myslím si, že takové to klasické odpočívání jakože nic nedělání se moc nekoná.
no a to patlání opalovacím krémem to u mě vždycky byla kapitola sama o sobě.
Pokaždé jak jsem se jenom s tubou krému přiblížila k mému synovi tak vydával takové zvuky jako by byl zaživa napichován na vidle
takže divadlo pro ostatní
jo a přesvědčit mého mrňouse že když je sluníčko tak by měl mít na hlavě čepičku bylo taky výživné a co minutu nám čepička létala vzduchem zpravidla do vody
ale třeba zakladatelka zrovna bude mít štěstí a krémový a čepičkový scény se konat nebudou ![]()
Dobře, únor není nic moc měsíc, ale myslím, že to trochu přeháníš.
Tvůj největší problém je, že si myslíš, že vypadáš blbě v čepici a že Ti teče z nosu?
V čepici s největší pravděpodobností vypadáš úplně normálně a na nudli prostě použij kapesník a pak jelení lůj.
Hnusně je, ale opravdu ne všude a opravdu nemusíš jezdit do zahraničí, všude nad 700 mnm je teď krásný sníh, tak nemůžeš někam popojet a užít si hezčího počasí?
Nebo prostě ze smogu vypadnout někam víc do přírody? Ve městě je prostě zima hnusná, ale popravdě za 20 minut venku stejně nic nepoznáš a když už tam jdeš přesnas. aná, tak od toho těžko můžeš něco čekat.
Jsi zdravá, máš zdravé dítě, dost času na všechno, můžeš se těšit na dovolenou, takže víceméně platí - jaký si to uděláš, takový to máš ![]()
Já bych ti poradila přestěhovat se
bydlíme v horách, kousek od baráku pole, přírodní koupaliště a lesy. Hnusné město daleko. Je tu venku krásně i v zimě ![]()
Jinak s dětma doma koukáme na filmy, nebo si malují, vyrábí, čteme… Já sama čtu, koukám na filmy, často jsem tady na emiminu, tady se člověk pobaví víc než u nějaké komedie ![]()
Děcka užívají sníh na zahradě, staví sněhuláky, bobují z vlastnoručně vytvořených kopečků sněhu ![]()
Jsem ráda že jsou zítra prázdniny a konečně nemusíme v 6 ráno vstávat
protože vstávám s ostatními i když nemusím. Dělám snídani, manželovi svačinu do práce, vypravuju děti do školy a školky. No a pak volně navazuje víkend, to je taky super, většinou vylezeme z postele před obědem
najdi si nějakou radost na každém dni ![]()
@Mamhlucnehosouseda píše:
Naopak. Zakladatelka by se měla probrat. Nedokaze být vděčná, za to co má a fnuka kvůli tomu, že je hnusný počasí.
Jistě, venku je hnusně a ona ven nechce, protože v čepici vypadá jak idiot. A? Zakladatelko, ježíši nejdeš na přehlídku, fakt řešíš malichernosti. Snad jde v první řadě o dítě ne? Kdybys viděla mě před rodicakem a teď? Tak se hodně zasměješ… A je mi to fuk! Dítě je šťastný, spokojený, vyvětrá se a upřímně si myslím, že se dítěti taky buduje imunita tím, že není zalezle celou zimu doma v teple. Zakladatelko, možná by ses měla hecnout kvůli dítěti a klidně jako idiot vypadat.
@Anonymní píše:
@Bramborova četla jsem jen začátek - ad oblečení, oblečená jsem dost, ale při větru slzím a teče mi z nosu. to nevím jak vyřešit, protže brýle nenosím, nevím co by mě jinak chránilo. netrpím zimou, nevadí mi ani bláto, čepii mám, vadí mi to štípání a slzení v očích, popraskané rty a nudle u nosu. v dnešních dnech bez kapesníku nemohu vubec ani vyjít z domu. ale teplo mi je.někdo zas nesnáší sluníčko a horko, taky to něktrrým lidem vadí. moje kamarádka třeba na hlavě nesnese čepici, jinak má migrénu.
je to prostě podivné a každý jsme jiný.
dneska jsem šla na tu poštu, 40 minut a smrkala jsem, především na zpáteční cestě, asi desetkrát. dost totiž foukalo.
Kazdy den po ranu doplnim kapesniky do kapsy a jdu do prace, v zime normalni.
Možná bys mohla s malou někam kousek vlakem, tam udělat kratší procházku a pak zase zpět. Jinak k tomu období vzdoru, syn ho měl opravdu brutální, přešlo ho to zhruba ve 3 letech s nástupem do školky a od té doby je zlatíčko(teď je mu 6).