Strašná životospráva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mackA159
18.9.20 14:37
@Anonymní píše:
Vy treba malo jite ale neprosli jste si anorexii, ona si bohuzel sahla na dno, a prijde mi ze to v hlave stale ma, nevim jak ji pomoct…proto jsem zabloudila sem jestli nema treba nekdo podobnou zkusenost. Ona byla zdravá,.vazila 70kilo a byla pekna, ona sportuje a takhle malinko ji, bojime se aby treba nekde nezkolabovala…sni jen pidi porcicku, a pak uz nic…nacpe se pak akorat sladkostma a bramburkama…

Ty nechápeš že nezáleží kolik toho snis, ale co JIS. Pokud ji zdravě, není důvod se obávat. 70kg na 176cm mi nepřijde hubenost. 176/60kg mi přijde akorát. Je rozdíl si dát hrst rýže se zeleninou, než zdlabnout 5 bílých rohlíku co ti nedají nic. Je dospělá, nech ji být. Možná bys měla zapracovat na sobě.

• Citovat
  • Upravit
21680
18.9.20 14:51
@Anonymní píše:
Vy treba malo jite ale neprosli jste si anorexii, ona si bohuzel sahla na dno, a prijde mi ze to v hlave stale ma, nevim jak ji pomoct…proto jsem zabloudila sem jestli nema treba nekdo podobnou zkusenost. Ona byla zdravá,.vazila 70kilo a byla pekna, ona sportuje a takhle malinko ji, bojime se aby treba nekde nezkolabovala…sni jen pidi porcicku, a pak uz nic…nacpe se pak akorat sladkostma a bramburkama…

je to psychická, vážná nemoc na celý život, měla by stále chodit na konzultace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
18.9.20 15:00
@Kipa22 píše:
A jaký postoj k jídlu asi naučíš své děti? Zdravý nebude. Jdi se léčit, jinak zničíš sebe i rodinu.
ano, souhlas!!! musis se léčit celoživotně, nepředávej to prosím dál :hug:
@Anonymní píše:
Je pravda ze obcas mam výkyvy ze sem tlusta a pritom je to nesmysl. Bohuzel v tu dobu mam strasnej problem se najist a uz vubec ne na verejnosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
18.9.20 16:22

Já měla na 175 cm 56 kg a stravovala jsem se normalne. Takže slečna má úplně normální váhu podle me :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 17:19

Ja vim, ale ja tu pisu, ze ji pouze 1× denne a to napriklad rizoto, a jeden maly kopecek. Pisu, ze nejo zdrave, nevazi si to a ji z jidla vse jen strasne malo, vzdyt podle me to telo musi hladovet. A vim to proto, ze kdyz jsou u nas na navsteve tak vodom co ji a potvrdil mi to i jeji pritel, ona si zacvici a misto jidla si da zmrzlinu :( nekdo tu pise, ze mel jeste mene ale ze se stravoval normalne, ale tohle normalni neni…ukazovala mi bodyin a namerili 9% tuku…zrejme me tu moc zen nepochopilo, tak jeste jednou, neji zdrave, ji 1× denne porcicku, tvrde cvici…

• Citovat
  • Upravit
3236
18.9.20 17:59
@Anonymní píše:
Ja vim, ale ja tu pisu, ze ji pouze 1× denne a to napriklad rizoto, a jeden maly kopecek. Pisu, ze nejo zdrave, nevazi si to a ji z jidla vse jen strasne malo, vzdyt podle me to telo musi hladovet. A vim to proto, ze kdyz jsou u nas na navsteve tak vodom co ji a potvrdil mi to i jeji pritel, ona si zacvici a misto jidla si da zmrzlinu :( nekdo tu pise, ze mel jeste mene ale ze se stravoval normalne, ale tohle normalni neni…ukazovala mi bodyin a namerili 9% tuku…zrejme me tu moc zen nepochopilo, tak jeste jednou, neji zdrave, ji 1× denne porcicku, tvrde cvici…

Ale řešením přece není, že si dá víc knedlíku k obědu. Řešením je psychoterapie a zdravější jídelníček. Jenže to musí chtít ona! Je dospělá, těžko jí můžeš do něčeho nutit. Můžeš jí ale třeba zkusit nějaké kvalitní vitaminy, když teda prakticky nejí skoro nic pořádného. A když jde k tobě na návštěvu, tak můžeš zkusit uvařit něco hodnotnejsiho než knedlíky, ať alespoň u tebe sní něco pořádného, když na to jinak kašle. Můžeš zkusit zjistit, co jí doopravdy trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
18.9.20 20:45

No tezko s ni neco udelas, pokud si neuvedomi, ze na to muze zemrit! Musi se dokopat k odbornikum, zacit asi u psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 21:52

Myslim ze kdyby bylo dite tak bych se snazila daleko vic. Ale asi nikdy ani nebude. Takze strach nemam ze bych nekoho nicila

• Citovat
  • Upravit
21680
18.9.20 22:18

Znám holku, chodila se mnou na gympl… co na anorexii zemřela, pocházela z fajn rodiny, maminka učitelka, za celý svůj život jsem nepotkala hodnější a milejší paní učitelku, jaký ona měla vztah k dětem, dlouho nemohla mít děti, nakonec vymodlená dcera a syn, dcera jí onemocněla anorexií, holka chytrá, měla snad dva červený diplomy, bohužel asi přes 10let s tou svinskou nemocí bojovala a nakonec už si prála jen umřít…
vidět, jak ti umírá jinak zdravá dcera, krůček po krůčku a nemoci s tím něco udělat… běhá mi mráz po zádech, celou rodinu to tak vysílilo, strašná tragédie…

je to velice vážná psychická nemoc, dokopejte je/ se k odborníkům :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.20 09:09

Dostat se z anorexie je běh na dlouhou trať, ale dá se zvládnout. Měla jsem an. v 16, následovalo zachvatovite přejídání, byla jsem zoufalá, trvalo to roky se z toho dostat. Ale postupně se zadařilo a už jsem 15 let úplně v pořádku.

Hlavní je chtit být zdravý a mít se rád. Nepomohly mi terapie zaměřené přímo na PPP, vic mi seděly běžné psychoterapie.
Btw. taky jsem mela období, kdy jsem jedla denně zmrzliny a pod. a nejedla normální jídla a vše vycvicila. To je stále anorexie.
Držím palce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková