Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Vy treba malo jite ale neprosli jste si anorexii, ona si bohuzel sahla na dno, a prijde mi ze to v hlave stale ma, nevim jak ji pomoct…proto jsem zabloudila sem jestli nema treba nekdo podobnou zkusenost. Ona byla zdravá,.vazila 70kilo a byla pekna, ona sportuje a takhle malinko ji, bojime se aby treba nekde nezkolabovala…sni jen pidi porcicku, a pak uz nic…nacpe se pak akorat sladkostma a bramburkama…
je to psychická, vážná nemoc na celý život, měla by stále chodit na konzultace
@Kipa22 píše:ano, souhlas!!! musis se léčit celoživotně, nepředávej to prosím dál
A jaký postoj k jídlu asi naučíš své děti? Zdravý nebude. Jdi se léčit, jinak zničíš sebe i rodinu.
@Anonymní píše:
Je pravda ze obcas mam výkyvy ze sem tlusta a pritom je to nesmysl. Bohuzel v tu dobu mam strasnej problem se najist a uz vubec ne na verejnosti.
Já měla na 175 cm 56 kg a stravovala jsem se normalne. Takže slečna má úplně normální váhu podle me ![]()
Ja vim, ale ja tu pisu, ze ji pouze 1× denne a to napriklad rizoto, a jeden maly kopecek. Pisu, ze nejo zdrave, nevazi si to a ji z jidla vse jen strasne malo, vzdyt podle me to telo musi hladovet. A vim to proto, ze kdyz jsou u nas na navsteve tak vodom co ji a potvrdil mi to i jeji pritel, ona si zacvici a misto jidla si da zmrzlinu
nekdo tu pise, ze mel jeste mene ale ze se stravoval normalne, ale tohle normalni neni…ukazovala mi bodyin a namerili 9% tuku…zrejme me tu moc zen nepochopilo, tak jeste jednou, neji zdrave, ji 1× denne porcicku, tvrde cvici…
@Anonymní píše:
Ja vim, ale ja tu pisu, ze ji pouze 1× denne a to napriklad rizoto, a jeden maly kopecek. Pisu, ze nejo zdrave, nevazi si to a ji z jidla vse jen strasne malo, vzdyt podle me to telo musi hladovet. A vim to proto, ze kdyz jsou u nas na navsteve tak vodom co ji a potvrdil mi to i jeji pritel, ona si zacvici a misto jidla si da zmrzlinunekdo tu pise, ze mel jeste mene ale ze se stravoval normalne, ale tohle normalni neni…ukazovala mi bodyin a namerili 9% tuku…zrejme me tu moc zen nepochopilo, tak jeste jednou, neji zdrave, ji 1× denne porcicku, tvrde cvici…
Ale řešením přece není, že si dá víc knedlíku k obědu. Řešením je psychoterapie a zdravější jídelníček. Jenže to musí chtít ona! Je dospělá, těžko jí můžeš do něčeho nutit. Můžeš jí ale třeba zkusit nějaké kvalitní vitaminy, když teda prakticky nejí skoro nic pořádného. A když jde k tobě na návštěvu, tak můžeš zkusit uvařit něco hodnotnejsiho než knedlíky, ať alespoň u tebe sní něco pořádného, když na to jinak kašle. Můžeš zkusit zjistit, co jí doopravdy trápí.
No tezko s ni neco udelas, pokud si neuvedomi, ze na to muze zemrit! Musi se dokopat k odbornikum, zacit asi u psychologa
Myslim ze kdyby bylo dite tak bych se snazila daleko vic. Ale asi nikdy ani nebude. Takze strach nemam ze bych nekoho nicila
Znám holku, chodila se mnou na gympl… co na anorexii zemřela, pocházela z fajn rodiny, maminka učitelka, za celý svůj život jsem nepotkala hodnější a milejší paní učitelku, jaký ona měla vztah k dětem, dlouho nemohla mít děti, nakonec vymodlená dcera a syn, dcera jí onemocněla anorexií, holka chytrá, měla snad dva červený diplomy, bohužel asi přes 10let s tou svinskou nemocí bojovala a nakonec už si prála jen umřít…
vidět, jak ti umírá jinak zdravá dcera, krůček po krůčku a nemoci s tím něco udělat… běhá mi mráz po zádech, celou rodinu to tak vysílilo, strašná tragédie…
je to velice vážná psychická nemoc, dokopejte je/ se k odborníkům ![]()
Dostat se z anorexie je běh na dlouhou trať, ale dá se zvládnout. Měla jsem an. v 16, následovalo zachvatovite přejídání, byla jsem zoufalá, trvalo to roky se z toho dostat. Ale postupně se zadařilo a už jsem 15 let úplně v pořádku.
Hlavní je chtit být zdravý a mít se rád. Nepomohly mi terapie zaměřené přímo na PPP, vic mi seděly běžné psychoterapie.
Btw. taky jsem mela období, kdy jsem jedla denně zmrzliny a pod. a nejedla normální jídla a vše vycvicila. To je stále anorexie.
Držím palce.
Ty nechápeš že nezáleží kolik toho snis, ale co JIS. Pokud ji zdravě, není důvod se obávat. 70kg na 176cm mi nepřijde hubenost. 176/60kg mi přijde akorát. Je rozdíl si dát hrst rýže se zeleninou, než zdlabnout 5 bílých rohlíku co ti nedají nic. Je dospělá, nech ji být. Možná bys měla zapracovat na sobě.