Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Jj.Mm píše:
Holky, pedikura mi pomůže na 5 dní, potom se ta kůže zase objevíViděla jsem na internetu nějaký roztok který paty „rozpusti“ potom se plastovou špachtli odstraní pryč..pouze ta tvrdá kůže…nevim no nemáte zkušenost?
Však máš hned 3 den po pedikůře vzít pemzu a znovu paty čistit a škrabkat. A minimálně 4× to týdne namazat a hrubé fusekle na nohy, to pomůže.
Já ty skrabky nechci, samozřejmě že znám, pomuzou mi na den, ale ta tvrdá kůže je pořád
Když oškrabu moc akorát to bolí
@Jj.Mm píše:
Holky, pedikura mi pomůže na 5 dní, potom se ta kůže zase objevíViděla jsem na internetu nějaký roztok který paty „rozpusti“ potom se plastovou špachtli odstraní pryč..pouze ta tvrdá kůže…nevim no nemáte zkušenost?
Efekt je podle mě vždycky stejný. Toho se nezbavíš, jen to můžeš zmírnit pravidelnou péčí.
@Jj.Mm píše:
A pedikérce si svůj problém říkala? ta ti neporadila? Obvykle prodávají i přípravky na péči o nohy.
@Jj.Mm píše:
Já ty skrabky nechci, samozřejmě že znám, pomuzou mi na den, ale ta tvrdá kůže je pořádKdyž oškrabu moc akorát to bolí
Tak to musíš oškrábat tak aby to nebylo moc. Musíš tomu dát čas a zvolila bych tu pemzu, možná kombinaci žiletky, pemzy a pravidelné pedikůry.
Mela jsem to stejny, kuze des, trhliny, tvrda. pouzila jsem slupovaci ponozky. Najdes na netu. Od te doby pravidelne promazavam a jednou za cas obrousim a parada.
„Strašné“ paty můžeš mít jedině, když chodíš na boso, ale teď teda nevím? Přes léto beru, ale proč teď?
Edit.kup si pánské žiletky na holení, nejlépe 3-břité a paty mazat hydratačním krémem
Holky, můžu se vetřít s dotazem? Máme doma v nějakém setu i tu žiletku na paty. Z té žiletky ale mám strach. Použiváte ji na mokrou kůži nebo na suchou? Nebolí to? Nebojíte se, že se až pořežete?
@Petule030 Ten set neznám, ale já teda používám holící žiletky na suchou kůži, hlavně to hezky vidíš, co odpadne a cítíš to…
@Petule030 používám přímo ziletku určenou na paty. Nechat poradne odmocit a jde to hezky
rizla jsem se jednou, ale za to fest. Chce to dávat majzla
Prosím anonymně, nerada bych, co dělám doma, aby se vědělo:
Na tuto péči o paty jsem „přišla“ náhodou. Kůže na patách a na kloubu palce se mi dělá silná a je to nechutný pohled, když jsem se dlouho nedostala k pedikérce a zanedbala domácí péči o paty různými pilníky a pemzou.
Jednou jsem byla vykoupaná z vany, nohy odmočené. Měla jsem venku novou škrabku na brambory a ty odmočené paty jsem si zkusila oškrábat a ono to opravdu šlo a nehrozila možnost se říznout, poranit se. A pak nohy nakrémovat, to taky pomáhá.
Ráda bych vyzkoušela ty slupovací ponožky, jak tu jedna z maminek psala.
Závěr: Za mě místo žiletek či břitvy doporučuji pro zanedbané paty se silnou kůží doporuč škrabku na brambory a mazat.
@Tichošlápek píše:
@Petule030 používám přímo ziletku určenou na paty. Nechat poradne odmocit a jde to hezkyrizla jsem se jednou, ale za to fest. Chce to dávat majzla
No, moc odvahy jsi mi nedodala
Ale nevadí, radši zůstanu u struhadýlka na tyčce ![]()
Hele pemzy a ty skrabky tu kuzi akorat potrhaj a pedikerky je moc nedoporucujou, je lepsi si zajit primo na pedikuru tam to oskrabou a pak to akorat hodne promazavat treba vazelinou, ja pouzivam este cas od casu peeling na nohy, ale nikdy to nenecham dojit do faze kdy mam kuzi jak hroch az to bolestive praska…
@Kriss Tina Ano, přesně jak píšeš, nenechat dojít do fáze hrocha…
@Petule030 píše:
Holky, můžu se vetřít s dotazem? Máme doma v nějakém setu i tu žiletku na paty. Z té žiletky ale mám strach. Použiváte ji na mokrou kůži nebo na suchou? Nebolí to? Nebojíte se, že se až pořežete?
Na mokrou, pata musí být řádně odmočená, jde to lépe. Ale jak tu bylo řečeno, dávat bacha a dělat to pomalu. Taky jsem se jednou dost zranila.