Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Kriss Tina píše:
Hele pemzy a ty skrabky tu kuzi akorat potrhaj a pedikerky je moc nedoporucujou, je lepsi si zajit primo na pedikuru tam to oskrabou a pak to akorat hodne promazavat treba vazelinou, ja pouzivam este cas od casu peeling na nohy, ale nikdy to nenecham dojit do faze kdy mam kuzi jak hroch az to bolestive praska…
Hele mě třeba žiletka zachránila v tom nejhorším, pak to stačilo pemzou a nohy mám už skoro dobrý.
Kup si tzv. chemické ponožky, nebo také tekuté ponožky, tak se to jmenuje. Stojí to kolem stovky. A na YT jsou na to videa, ty ponožky se prodávají už tady v ČR:
@Anonymní píše:
Prosím anonymně, nerada bych, co dělám doma, aby se vědělo:
Na tuto péči o paty jsem „přišla“ náhodou. Kůže na patách a na kloubu palce se mi dělá silná a je to nechutný pohled, když jsem se dlouho nedostala k pedikérce a zanedbala domácí péči o paty různými pilníky a pemzou.
Jednou jsem byla vykoupaná z vany, nohy odmočené. Měla jsem venku novou škrabku na brambory a ty odmočené paty jsem si zkusila oškrábat a ono to opravdu šlo a nehrozila možnost se říznout, poranit se. A pak nohy nakrémovat, to taky pomáhá.
Ráda bych vyzkoušela ty slupovací ponožky, jak tu jedna z maminek psala.
Závěr: Za mě místo žiletek či břitvy doporučuji pro zanedbané paty se silnou kůží doporuč škrabku na brambory a mazat.
Ale jaká škrabka, na trhu jich je…A proč anonym? Za co se stydíš? Aspoň bys poradila ![]()
Tak hlavně bych
Osobně o chodidla pečuji denně už od puberty a i bez různých strašných škrábacích nástrojů a bez jakékoli návštěvy pedikérky mám paty opravdu hebké a hladké (jinak bych to nesnesla).
Má to tedy i svá negativa - ráda bych třeba chodila bosa, bohužel s mými „šlechtěnými“ chodidly to moc nejde
@Jj.Mm píše:
Ahoj, potřebuji radu mám strašné patystrašně se mi dělá tvrdá kůže
je to nechutné, mam ji tam tolik že mě až bolí..když je to neúnosné nůžtičkami si ji ostřihám a občas stihnu moc i do zdravé kůže a potom nemůžu týden došlápnout
Pokud se objevuje problém znovu a znovu, kůže být kůže na patách zasažena plísní. Zkus krém z lékárny na plísně nohou a když se to zlepší, máš viníka.
Taky jsem měla, na pedikúře jsem dostala „kartáč“ a od té doby pravidelně mažu a paty jsou „měkké“ a jsem spokojená.
Já si občas namočím starší plínu do oleje, potřu nohy, dám tu olejovou plínu, zabalíém to potravinové folie…ponožky a nechám do rána. Druhý den normálně rukou setřu a oloupu všechno, co je na patách navíc.
@Lady Bee píše:
Mám takový pilník na paty od Scholl a to teda nic moc, potřebuju mokrou úpravu. Pak se ještě vyrábí žiletky na paty, ty jsou poměrně účinné na opravdu hodně zaneřáděný paty.
Ten je slabej hodne, k nicemu na hodne tvrdou kůži.
@MilijonDolarBejby píše:
Ten je slabej hodne, k nicemu na hodne tvrdou kůži.
Myslíš ten od Scholl?
@Lady Bee píše:
Myslíš ten od Scholl?
Já ho mám taky. Pravda na hrocha nic moc, ale po pedikůře nebo olejové bázi stačí bohatě.
@Lady Bee píše:
Myslíš ten od Scholl?
Jo. V podstate vsechny, co jsou jen.na baterky jsou na. takhle. tvrdou kuzi slaby. Chce to kvalitní kotouč a primo ze sítě. Me. staci ty na baterky, mamce ale ne
@MilijonDolarBejby píše:
Jo. V podstate vsechny, co jsou jen.na baterky jsou na. takhle. tvrdou kuzi slaby. Chce to kvalitní kotouč a primo ze sítě. Me. staci ty na baterky, mamce ale ne
jj souhlasím, taky z toho nejsem nějak odvařená.
@Jj.Mm já to mam taky ale nejvíc pomáhá od schollu, tam je vidět změna během pár dní nebo manžel z práce nosí obyčejnou solvínu, napatlám na paty pak namočeným kartáčem krouživým pohybem odrhnu paty a to je vždy fakt poznat a pak i několikrát denně mažu krémem a do pár dní super, jenže pak se na mazání vykašlu a do 14 dnů stejný problém. ted jsem si koupila v DM nějaký na ztvrdlou kůži tak vyzkouším
,ale ten krém od scholu je sice drahý ale účinek hodně rychlý ![]()
@Lady Bee píše:
jj souhlasím, taky z toho nejsem nějak odvařená.
Ono to nema tu silu, kdyz je to jen na baterky. A kotouče jsou taky dost jemný. Obrousi to dost, ale ne takhle tvrdou kůži