Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mám dcerku,která očividně nesnáší koupání. Neskutečně u toho totiž brečí,je to až hysterický pláč.Koupu ji každý den v 19h. ve vaničce ve které mám podložku (bez podložky brečela taky).Jen co ji dám do vody začne brečet.Teplota vody je akorát (měřím teploměrem) do očí ji voda nešplouchá.Dřív jsem koupala co druhý,třetí den,ale brečela,tak jsem začla koupat každý den ať si na to zvykne,ale bezvýsledně.Párkrát pomohlo,když jsem zapla fén ten šum ji trochu uklidnil,ale teď už nepomáhá ani to.
Většině dětí se přece koupání líbí.
Nevíte čím to je?Nemáte nějaký figl,aby se jí to líbilo?
A jak jsou na tom vaše děti?
Děkuji za odpovědi.
Není moc velký rozdíl teplot voda - vzduch? To by mohlo vadit…
A máš ji celou potopenou kromě obličeje? I když už není úplně miminečko, ale přece…
kamarádka měla podobný problém. Říkala, že pak o trochu zvýšila teplotu vody a byl klid
Mareček nesnášel koupání asi 2,5měs, zkus ji vzít za ručičku a držet ji i když ji umíváš, u nás to pomohlo, měl jistotu, že ho držím a nepustím a nemá se čeho bát. Vyzkoušej to víckrát, hned napoprvé nám to taky nepomohlo.
Ta kombinace zapnutyho fenu a vanicky s miminkem me trochu vydesila
, ale vim, jak to myslis, urcite tim fenem nemavas nad vanou.
Zkus tu teplejsi vodu, treba je ji zima.
Zvedla bych teplotu a tou podlozkou myslis lehatko? Na ruce jsem koupala dvakrat a jecel silene, na lehatku byl spokojeny, meli jsme lehatko od chicca, trochu do nej zapadnul, tak tam byl stabilnejsi nez na tom klasickem, co je prakticky rovne (to jsme meli az pozdeji)
Pipet Teplota voda-vzduch je taky o.k. já si koupelku předehřeju ať tam není zima (máme tam takové malé topení ze stropu-šňůrkou se zatáhne a topí to)
Potopenou ji celou nemám,čouhá jí bříško a kolínka.To by měla být celá krom obličeje pod vodou?Ale děti které už sedí,tak taky nejsou celé po vodou…?
Nakukovatelka
tak nad vaničkou féném vážne nemávám ![]()
Skusím teda zvýšit teplotu,teď se mi pohybuje mezi 36-37 stupňů.
Čičinka podložku mám pěnovou pod hlavičkou je to zvýšené ať není úplně na rovném.
Jo jeste jsem chtela, kdyz to nema rada, tak bych to nelamala pres koleno. Zkratka ji jen umej, kdyz je potreba a jinak bych koupani na cas vypustila, treba tomu prijde na chut, az si bude umet sednout a bude si moct ve vane hrat. Zkratka nelibi, tak co, nikde neni psano, ze dite musi byt odvazane z koupani ![]()
Mě taky pomohlo zvýšení teploty vody,neupožívala jsem teploměr,prostě zkusila rukou (až po předloktí)aby byla teploučka a bylo po řevu.Ted zase pro změnu řveme jak tuři při mytí vlasků
![]()
Mona.M píše:
Pipet Teplota voda-vzduch je taky o.k. já si koupelku předehřeju ať tam není zima (máme tam takové malé topení ze stropu-šňůrkou se zatáhne a topí to)
Potopenou ji celou nemám,čouhá jí bříško a kolínka.To by měla být celá krom obličeje pod vodou?Ale děti které už sedí,tak taky nejsou celé po vodou…?
No pak už nejsou celí potopení, to je jasné=) Ale že se říká, že to miminko máš potopit, že mu to je příjemné, připomíná to plodovku v břichu
A taky jí může být zima na ty vykukující části těla, ale to spíš si ne, když máš v koupelně teplo…
Nebo se prostě nerada koupe a neuděláš s tím nic ![]()
Našemu klukovi se koupání líbilo, ale pak nevím, co se stalo, ale jakmile jsem ho dala do vody, tak hystericky brečel. Vůbec jsem to nechápala, když předtím mu to nevadilo. Každopádně jsem mohla dělat cokoliv, a že jsem toho vyzkoušela hodně a výsledek byl stejný, stále hystericky brečel. No a pak jednou, tak jako začal, tak pro změnu přestal brečet (cca po 3 týdnech). A od té doby koupání zase miluje a pěkně si ho užívá ![]()
Jinak mě každý říkal, že přestane brečet asi až bude sám ve vaně sedět. Ale naštěstí jsem tak dloho čekat nemusela. Tak snad to brzy přejde i to tvoje zlatíčko ![]()
Fígl na to nemám, u nás je totiž opačný jev - nechce z vody, brečí, když ho zabalím do osušky ![]()
A co zkusit koupat v takovém tom kyblíku pro koupání malých dětí? Třeba jí vadí koupání naležato, a v tom kyblíku je dítě ve svislé poloze
A pokud ani to nezabere, tak jsem chtěla jen říct, že není nutné koupat denně, stačí obden jen omýt žinkou, hlavně zadeček ![]()
Naší malé se zpočátku taky koupání nelíbilo, ale zjistila jsem, že to chce víc vody, když jí bylo ve vaničce málo, ječela. Některým dětem se zase víc líbí koupání v kyblíku. Ale nelámala bych to přes koleno, když se jí to nelíbí, nekoupala bych jí naschvál častěji.:-)
me mala taky rvala prvni tri mesice jak tur..pak se to najednou zlomilo a ted koupani miluje
slysela jsem to od vice maminek ze jim ditka zpocatku koupani nesnasela ![]()