Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím a prosím o radu, s bývalím přítelem mám dvouletého syna.Rok už spolu nežijeme, soud svěřil syna do mé péče a určil alimenty 2000kč návštěvy se soudně neurčovali jelikož přítel se zavázal si syna brát jednou za 14 dní na víkend od pátku do neděle…samozřejmě to nedodržuje pořád samé výmluvy nemá čas atd…Trpím pan. poruchou léčím se psychiatra a beru léky, takže každý volný víkend je pro mě vysvobození. Syna mám ráda a on má bohužel rád tátu který na něj kašle
je těžké ho od něj brát když ho přítel vrací syn má hyster. záchvaty v noci se budí volá ho atd…Chtěla bych podat návrh na střídavou péči, bydlíme ve stejné vesnici, vzdala bych se alimentů jen bych chtěla bývalého donutit se o syna zajímat…myslíte že mám nějákou šanci na úspěch? nevím si rady děkuji ![]()
Ahoj, řekla bych že bývalého pokud prostě zájem nemá nijak nepřinutíš a pokud by měl malýho z povinnosti mohl by na něj bejt hnusnej…krom toho vim že dneska má spoustu rodin o dětri střídavou péči ale za mě je to akorát handrkování o děti a dětem to dělá jenom bordel a neposkytuje jim to žádný zázemí, domov ani jistotu. Aleč i tak držim palce at ti to dopadne jak chceš ty a přeju vám do života hodně štěstí
@luckapata jestli ti mohu radit. Nevzdávej se syna a vydrž. Je to hnusné ale buď rádaa že o něj zájem nejeví. Já mám střídavku od 3 let a synovi je téměř 14.Nic hroznějšího jsem nezažila. Dítě neví kde je doma. Pořád cajdá sem a tam. Problémy se stupňují. Jakje v pubertě. Co bych dala za to kdyby on ho nechtěl. On ho teda nechce.Ale bere si ho jen proto, protože tam jsou prarodiče. U soudu jsem neuspěla. abych to zvrátila.
Určitě se ho nechci vzdát, to mě ani nenapadlo jen sem myslela že by se bejvalímu rozsvítilo a uvědomil si že ho má malý rád
bydlíme ve stejný vesnici a je hrozný ho každý den potkávat a vysvětlovat malýmu že k tátovi nemůže protože ho táta nechce a ani prarodiče nejeví zájem, přitom kdž se narodil vše fungovalo a byly z prcka poprděný…teď mají problém mu zamávat když jdou okolo našeho baráku
je to prostěhrozný a já nevim jak to řešit!!!
@luckapata je to těžké, ale synek to časem pochopí. Věř že vím o čem mluvím. Vím že se jej nechceš zbavit .ale fakt nevíš jaké štěstí máš. Jestli je jeho táta v pohodě tak se to časem spraví. Jinak užívej synka i když vím jak moc těžké to je být na to sama. ![]()