Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ludmilaadamkova píše:
@Semtex @stinga Asi mu jde o ty 4 tisíce jinak nechápu o co mu jde
To jeste netusi, ze kombinace mensiho platu exky a inflace muze zpusobit, ze mu soud napari jeste vic, nez ma ted.
@ludmilaadamkova píše:
@Semtex @stinga Asi mu jde o ty 4 tisíce jinak nechápu o co mu jde
No, tak zcela upřímě, ono to nespravedlivé je. Asi by se nelíbilo nikomu ani opačně. Nicméně čistě prakticky - mě by to za to nestálo se handrkovat.
@Lama Lama píše:
No, tak zcela upřímě, ono to nespravedlivé je. Asi by se nelíbilo nikomu ani opačně. Nicméně čistě prakticky - mě by to za to nestálo se handrkovat.
Já bych poradilo zakladateli si vzít dítě do péče.) třeba ho to vyjde levněji
Kažfopádně mám tušení že i ustřídavé péče se zohlednuje výše přijmů obou rodičů tak si budou platit ty alimenty vzájemně. A obávám se že pokud on má 50 jak tvrdí a ta žena třeba 20, tak to o moc lepší nebude.
@Petr_Sll píše:
@Semtex víte co je mazec že vůbec nevíte o co jde a píšete tady kraviny myslel jsem že tu jsou inteligentní a rozumný lidi a ne pitomci co akorát uráží a chtějí zesměšnovat… Proč asi chodí k nám protože je tu vždy o něj postaráno a věnuje se mu normální rodina a svědčí o tom že je pravidlem že tu i spí 14 dní a chodí od nás i do školy, nic sněhu to tu protože někteří z vás se tu neumějí chovat zhrzený ženské a podobně že vy jste doma neměli pořádného chlapa za to já nemůžu
chodí k vám, protože tam má vlastní pokoj. Až tam bude řvoucí mimino, tak už to u vás tak super nebude. Mám holku v podobném věku. A chce hlavně klid. Ten teď u vás je. Až bude mimino, nebude
Hele a kvůli čemu to řešít na emimimu? To musíš především řešit s matkami svých dětí.
@Semtex píše:
Ale proč by měl žádat o něco, co v podstatě má? Je to jako jít do potravinový banky pro příděly, když mám doma plnej špajz a prumernej plat. Takhle se akorát exka naštve, nakyda na nej špínu, kluk bude úplně zbytecne rozpolcenej a ještě bude muset běhat po soudech a něco tam k tomu tématu říkat…to proste nechapu. Chudák kluk.
Nehlede na to, ze když ten kluk dostane “soudní příkaz” trávit tam přesně daný čas, muže se mu to naopak zcela znechutit a nebude chtít tam chodit vůbec například, už to nebude dobrovolně: Taky to muže znamenat v důsledku i konec dobrých vztahu.
K nové paní v pokročilém stadiu těhotenství to taky není fer, i když sama k tomu soudu asi fyzicky nebude muset, bude ji ta situace stresovat (koho by nestresoval soud?), a úplně zbytečně.
A jeste tu někde zaznělo, ze nosí orvany boty? Muj taky orve úplně nové boty během par měsíců, ale noha mu roste tak rychle, ze nemá úplně cenu v tomto období kupovat nové hned. Se to ani neda stíhatma i teplaky s dírou, protože v tom leze všude možně s kamosema
až je vyradim, mladšímu z jich udělám kratasy.
Takže má platit alimenty, jako by syn byl ve výhradní péči matky? Platí na něj, syn u něj tráví mnohem více času, než je dáno soudně (takže je tam očividně rád), spoří mu a kupuje mu oblečení. Dělá dost, řekla bych. Nevím, proč by mělo být špatně, že by si nechal upravit péči a s tím třeba i alimenty..
@Věčně naštvaná píše:
Takže má platit alimenty, jako by syn byl ve výhradní péči matky? Platí na něj, syn u něj tráví mnohem více času, než je dáno soudně (takže je tam očividně rád), spoří mu a kupuje mu oblečení. Dělá dost, řekla bych. Nevím, proč by mělo být špatně, že by si nechal upravit péči a s tím třeba i alimenty..
Tak bylo to tu opakovaně. Jako jasně pokud se budeme baví čisté o spravedlnosti, máš rech… ale… náklady na pobyt dítěte jsou minimální. Největší jsou položky jako stravné do školy, obléceni, kroužky, školy v přírodě, pomůcky do školy. Do má do teď povinnost platit matka. Ve stridavce budou na půl. Pokud má vyšší plat, bude mít alimenty vyšší, než matka. Pokud sectes všechny tyto položky… o kolik si myslíš, že si on pomůže, když se bude soudit? A teď k tomu ještě pripocti právníka.
Jako mě by se to nevyplatilo určitě, chápu, že situace můžou být různé. Ale stojí jedinci s 50ti tis. výplatou za to se handrkovat o tisicovku?
@Věčně naštvaná píše:
A jinak, ne, on neplatí alimenty, jako kdyby byl ve výhradní péči matky. Při jeho příjmu by alimwnty odpovidaly spis dvojnasobku.
To nevím ale pokud prokáže, že synovi platí i to spoření tak soud to velmi pravděpodobně započítá do výživného.
Záleží i jaká matka je. Ono to mohlo fungovat před tím super ale pokud si matka našla nového chlapa a ten tam hraje prim a na kluka začala postupně dlabat tak se nedivím, že to chce změnit. Exsousedka od mamky taky dostávala cca 10 000 na kluky a víš co z toho měli, max nějakou sra.jdu na večeři. Ona se dala dohromady s takovým úžasným ožralou ale je prý úžasný v posteli
a co vím maji spolu 4 další děcka. Teď už sou oba u táty a mají pohodu. Akorát ten jeden si z toho pobytu u matky odnese hodně špatný zážitek ![]()
@Vosma29 píše:
@Lama LamaTo nevím ale pokud prokáže, že synovi platí i to spoření tak soud to velmi pravděpodobně započítá do výživného.
Záleží i jaká matka je. Ono to mohlo fungovat před tím super ale pokud si matka našla nového chlapa a ten tam hraje prim a na kluka začala postupně dlabat tak se nedivím, že to chce změnit. Exsousedka od mamky taky dostávala cca 10 000 na kluky a víš co z toho měli, max nějakou sra.jdu na večeři. Ona se dala dohromady s takovým úžasným ožralou ale je prý úžasný v postelia co vím maji spolu 4 další děcka. Teď už sou oba u táty a mají pohodu. Akorát ten jeden si z toho pobytu u matky odnese hodně špatný zážitek
Nějak nechapu souvislost s tím, co jsem napsala. ![]()
Bylo zmíněno, že 4000 je málo. S tím, že otec platí mladýmu další věci a spoření. Osobně si myslím a je dost pravděpodobné že pro soud je to dost. Samozřejmě pokud je vše zmíněné pravda.
@Vosma29 píše:
@Lama LamaBylo zmíněno, že 4000 je málo. S tím, že otec platí mladýmu další věci a spoření. Osobně si myslím a je dost pravděpodobné že pro soud je to dost. Samozřejmě pokud je vše zmíněné pravda.
Takže dám příklad dítě žije s matkou ta se o něj kompletně stará vodí do kšolky má ČR když je nemocný atd… a ex si dítě bere jednou za týden na odpoledne aby se neřeklo a vezme ho třeba do cukrárny. Platí matce 3 tisíce ale bokem „mu“ spoří 7 tisíc (mu dávám do uvozovek protože nikdo neví zda reálně dítě ty peníze někdy uvidí protože dnes se spoří dítěti třeba na formou investic a je to pané na toho rodiče) takže vlastně dává desítku a matka s tím má být v pohodě protože otec platí nadstandartně. ![]()
@Vosma29 píše:
@Lama LamaBylo zmíněno, že 4000 je málo. S tím, že otec platí mladýmu další věci a spoření. Osobně si myslím a je dost pravděpodobné že pro soud je to dost. Samozřejmě pokud je vše zmíněné pravda.
Soud prostě na pubertaka výměři min 15 %. Takže ne 4 tis k rukám matky za dost považovat nebude. neulozil by sporeni, ale šlo by to k rukám matky.
Tak asi jak kde. U nás to není problém. Ale záleží na soudci. Kamarádka má autistu o kterého se otec nestará a dostává 3,5 tisíce a čau nazdar. Otec plat cca 40000 ![]()
@Vosma29 píše:
@Lama LamaTak asi jak kde. U nás to není problém. Ale záleží na soudci. Kamarádka má autistu o kterého se otec nestará a dostává 3,5 tisíce a čau nazdar. Otec plat cca 40000
Zadala o zvýšení, odvolala se? Jaké bylo odůvodnění zamítnutí?