Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kriss Tina píše:
Mě tohle maximálně vyhovuje, ty teploty mezi 20 a 25 stupni jsou ideal. Nad 30 už se peču. Bohužel nejsme v Česku a tak si užívám tropické teploty a už se těším domů až se ochladí
Mě hrozně udivuje, jak se tohle u mě mění.
Měla jsem životní odbdobí, když jsem teploty nad 25 nesnášela. Deset let jsem nenbyla v jižních zemích, cestovali jsme po Skandinávii atd.
A najednou úplný obrat ![]()
@Bábrdl Mě tohle léto tak strašně vyhovuje
miluju okolo 25°C, pod mrakem, vzít si jeansy a tílko, uplná lahoda pro mě ![]()
Tak hlavně je pořád strašné suchu, u nás klesla za posledních několik let spodní voda o 150 cm. A jinak tedy konečně normální léto, večer přijemně, dá se sedět venku i spát bez toho aniž by se člověk ráno vzbudil propocený a nasratý.
A kdyby do konce léta už jen pršelo, tak se zlobit nebudu.
@Bábrdl jo já zas měla ráda ty tropy když sem byla mladší, ale čím sem starší tím hůř to dávám a spíš mi vyhovuje zima než abych se těšila na horké léto ![]()
Klidne at je jeste chladneji, 20stupnu pod mrakem-znacka ideal
@hopsalka píše:
Mě to normálně se*e. Tady u nás vždycky 3 dny teplo, na večer se ochladí, pak týden ceďák, pak dva dny teplo, posléze týden kolem 21 stupňů. Abychom si večer sedli na terasu a něco si ugrilovali, tak to si bez zimní bundy můžu nechat leda zdát. Vedra nesnáším, ale léto v průměru kolem 23 stupňů pro mě není léto teda. Teď teprve chápu babičky úsloví, že Pán Bůh nemyslí na pracující lid (pokaždý, když bylo teplo, tak jsem hnila v práci)
to bydlíte někde na horách? my sedíme venku skoro každý večer a nepřijde mi zima, maximalně si vezmu vestu na záda, ale zimní bundu? to je přehnané ![]()
@Bábrdl píše:
Jistě se spoustě lidí tohle počasí líbí, to nepopírám.Ale je prostě chladno nebo přinejmenším není žádné vedro. Takže by by bylo fajn trochu utlumit ta dramatická líčení o extrémním oteplování a o tom, že se tady všichni upečeme
já spíš než oteplování vidím velký strašák sucho. Už i stromy zvyklé na sucho umírají. U nás to vypadá v lese jak po náletu kobylek, každý tak pátý strom je suchý bez listů ![]()
@Božislava píše:
Kdyby tak pořádně zapršelo! Ale ono ne. Jen pár kapek.
A mne prijde, ze tohle leto u nas (Hodoninsko) prsi porad ![]()
Jina leta nespadla ani kapka a ted nemusim pomalu ani zalivat…
Deti nechteji ani do bazenu, protoze se nestaci vyhrat, jiny leta tam byly od rana do vecera ![]()
@Bábrdl ale jinak s tebou soucítím, i když si teplo nepřeju, tak chápu, že někdo má raději vedro. Ale stejně to máš lepší než my, co vedro nesnášíme. Oblíkneš se a je to. Mně když je vedro, tak jsem protivná sama sobě a manžel na mně raději ani nemluví. Maximálně z bezpečné vzdálenosti hází nanuky. ![]()
@Vemas píše:
Klidne at je jeste chladneji, 20stupnu pod mrakem-znacka ideal
@Bábrdl já bych uvítala pár stupňů navíc, v noci ať klidně leje
Ale to se asi nedočkám, nicméně si léta i tak užíváme, co to jde. A když začalo být chladněji, tak jsme se vypakovali k moři ![]()
@aiwwa píše:
to bydlíte někde na horách? my sedíme venku skoro každý večer a nepřijde mi zima, maximalně si vezmu vestu na záda, ale zimní bundu? to je přehnané
na horách ne, ale vyšší poloha to je. Zimní bunda je samozřejmě nadsázka, ale večer tu není nad 14 - 15 stupňů, když už je tepleji, kolem 17, tak zas pro změnu fouká vítr a to se v kraťasech do desíti fakt sedět nedá. Jsem z toho v deprési. ![]()
@Bábrdl píše:
Tak letos pár dní tepla, pak zima a pak normální české léto, kdy se střídá ceďák s teplotami okolo 25 stupňů, občas trochu víc. Večer zima.A každý druhý den v televizi dramatické líčení nějakého meteorologa, jak se děsně otepluje![]()
![]()
![]()
Letos jsme měli chladný květen, ten ale letní měsíc není. Ovšem koncem května, někdy od druhé poloviny, bývají dosti vysoké letní teploty. Letos byl chladný. Červen to vynahradil extrémními vedry, červen je letní měsíc, byl celý horký. Červenec celkově chladnější, vedra jen vždy pár dní, jinak přijatelnější počasí, rozhodně ne teplotně podprůměr. Vzpomínám na léta v 90. letech, kdy třeba celý týden bylo dost chladné počasí, že ve dne nešlo jen krátký rukáv, spíš nějakou bundu proti větru, teplota pod 20 st, deštivo. I srpen, ač nejchladnější, tak je zatím teplotně nad průměrem. Je-li- průměrná teplota kolem 20 st., tak v Praze Libuši to je nadprůměr, průměr začátkem srpna je kolem 19 st, na konci něco přes 17 st, v jiných místech republiky to je méně. Denní maxima kolem 25 st, to je docela teplé letní počasí.
@hopsalka píše:
na horách ne, ale vyšší poloha to je. Zimní bunda je samozřejmě nadsázka, ale večer tu není nad 14 - 15 stupňů, když už je tepleji, kolem 17, tak zas pro změnu fouká vítr a to se v kraťasech do desíti fakt sedět nedá. Jsem z toho v deprési.
nojo, když já jsem horkokrevná, kolem těch 15 klidně kraťasy a naboso. ![]()
musíš rozdělat pořádný oheň a ohřívat se u něj, jestli tedy nemyslíš terasu u bytu. ![]()
@aiwwa píše:
nojo, když já jsem horkokrevná, kolem těch 15 klidně kraťasy a naboso.
musíš rozdělat pořádný oheň a ohřívat se u něj, jestli tedy nemyslíš terasu u bytu.
Já mám letní teplé počasí rád. 15 st ve dne je dobré na nějaký sport, turistiku, ale není to léto. A co pak je večer nebo v noci. Ono i když je ve dne třeba 24 st, tak večer zvl. v srpnu se už ochladí. Takže se ohřát u táboráku ap. Ale lepší chladněji než tropická horka, kdy je 35 st. 30 st mi nevadí, když to je krátkodobě, navíc pak to řeším, že v době maximální teploty malá fyzická aktivita a tu nechám až na večer.