Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aiwwa píše:
tak to asi nehrozí, naštěstí ČR je v mírném pásu, to snad ještě pár let vydrží
No, pomalu se to tam mění. Máme tam chatu, borovice kolem usychaji o sto šest, bohužel.
Hradec Králové už týden celkem vysoké teploty, mezi 25-30 a šílené dusno, na procházku s kočárem max na 20 minut a domů dojdu jak kdybych běžela maraton
Tak ob den sprchne ale dusno je ještě větší. Pro mě je ideál 25 stupňů, lehký větřík
Už se těším na podzim, miluju když je počasí na džíny, triko a koženou bundu.
Včera byla ve zprávách reportáž z koupališť, prý mizerná sezóna, až o půlku lidí míň než loni atd. Zachraňoval to jen červen, jinak jeden den teplo, pak pršelo a lidem se na koupák nechtělo.
A to zase jako každý rok meteorologové řekli, že bylo „nejteplejší léto“. ![]()
A pak se všichni diví, proč se lidi oteplování nebojí ![]()
@Bábrdl oni si vždycky něco najdou, buď je to sucho nebo špatná sezóna na koupališti. To s tím nejteplejším létem mě překvapilo, vždyť loni bylo léto mnohem teplejší, bylo tři měsíce 35°C skoro bez přestávky…
@AnastazieB píše:
@Bábrdl oni si vždycky něco najdou, buď je to sucho nebo špatná sezóna na koupališti. To s tím nejteplejším létem mě překvapilo, vždyť loni bylo léto mnohem teplejší, bylo tři měsíce 35°C skoro bez přestávky…
Souhlasím, taky nevím, kde to vzali. Minulý rok byla vedra od května do září a říjen byl ještě teplý. Sucho bylo, nedalo se čím zalévat, tráva suchá a letos mi to přišlo teda, že nejtepleji určitě nebylo. Nevím, kde to berou
Taky nevim s tim nejteplejsim letem
Zadnou statistiku si teda nevedu, ale loni mi prislo vetsi vedro a sucho, nez letos..Ani letos to nebyla s destem velka slava, ale urcite prselo vicekrat a trava je zelenejsi. Liberecky kraj.
Ja kdyz slysela, ze tohle leto mělo bejt nejteplejsi taky zirala
minimálně bylo loni vic slunicka a to pocasi takovy vyrovnanější, fakt cel prázdniny teplo a u nas teda uplne bez deště.. Letos to bylo jako na houpacce, jeden den vedro druhej den o deset stupňů min. Plus teda obcas prselo, coz mi nevadi.. Na zahradě to bylo hodně znat, snad celou druhou pulku prázdnin se nemuselo zalevat, teda myslim travu
@vejilka píše:
Souhlasím, taky nevím, kde to vzali. Minulý rok byla vedra od května do září a říjen byl ještě teplý. Sucho bylo, nedalo se čím zalévat, tráva suchá a letos mi to přišlo teda, že nejtepleji určitě nebylo. Nevím, kde to berou
Tak je to statistika, jen průměr. Stačí pár extrémně teplých dní a už to vyčaruje „nejteplejší léto“. ![]()
Pocitově bylo úplně normální léto jako vždycky, když nepočítám tři čtyři opravdu horké dny.
Pro me bylo nejhorsi leto 2015, ani ve stanu se spat nedalo. Vloni si pamatuju ze bylo horko snad uz od dubna. Letosni leto me prislo celkem normalni, na chate vecer mi byla i zima.
To je ta statistika no. Jak v té scénce s Holzmannem
.
Letos rozhodně v pohodě léto, i pršelo, že jsme vystačili na zalévání s dešťovou vodou. A dneska i včera parádně.
![]()
@Ijen píše:
@aiwwa presne, kazdou hodinu prejede auto jednoho cloveka
Jak to ten jeden člověk může vydržet? ![]()
Jinak nam letos poprve za poslednich 8 let nedosla na chate voda ve studni.
@Ijen píše:
Pro me bylo nejhorsi leto 2015, ani ve stanu se spat nedalo. Vloni si pamatuju ze bylo horko snad uz od dubna. Letosni leto me prislo celkem normalni, na chate vecer mi byla i zima.
No právě.. Loni bylo i hodně tropických noci, fakt i večer v pohode v kratasech, letos mi to takovy neprislo.. Tak me právě dost prekvapuje ten průměr ![]()
My jsme loni objednávali co čtrnáct dní cisternu s vodou, aby nám naplnila studnu. Přečerpávali jsme vodu z bazénu do studny, abychom se mohli osprchnout. Letos jsme si vystačili normálně se zdrojem ze studny. Několikrát jsme k večeru i zapli topení. Loni vůbec ne. Takže za mě loňské léto bylo mnohem teplejší a sušší než letošní.