Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aiwwa píše:
Tak hlavně je pořád strašné suchu, u nás klesla za posledních několik let spodní voda o 150 cm. A jinak tedy konečně normální léto, večer přijemně, dá se sedět venku i spát bez toho aniž by se člověk ráno vzbudil propocený a nasratý.
A kdyby do konce léta už jen pršelo, tak se zlobit nebudu.
@aiwwa já letos v létě ani nevytáhla ponožky, pořád chodím na boso v sandalech a to sedíme každý večer minimálně do 10 na zahradě
a to už musí být fakt zima, bouřka atak abych na sebe hodila aspoň slabší svetřík, já se permanentně peču i když je těch 15 stupňů
aspoň mužem jezdit po vyletech aniž bych byla během půl hodiny mokra potem a vyřízená (a upalu nemluvě)
@Kriss Tina píše:
@aiwwa já letos v létě ani nevytáhla ponožky, pořád chodím na boso v sandalech a to sedíme každý večer minimálně do 10 na zahraděa to už musí být fakt zima, bouřka atak abych na sebe hodila aspoň slabší svetřík, já se permanentně peču i když je těch 15 stupňů
aspoň mužem jezdit po vyletech aniž bych byla během půl hodiny mokra potem a vyřízená (a upalu nemluvě)
jojo, ty jsi moje krevní skupina. Já letos jeden den ponožky měla, ale to bylo na horách a bylo ráno 6 stupňů, tak mi trochu byla zima při pití kafe. ![]()
Nevidite to sucho? Projdete si na horach raseliniste, nejsou. Zajdete se podivat ma nejblizsi vodopsdy, nejsou. Ted prsi jaks taks, sle nestaci to. V krajine je deficit vlahy, ktery by se hojil 20 let, kdyby zacalo prset jako driv. Jsem rada, ze je normalnejsi leto, ale stejne se bojim budoucnosti.
@aiwwa píše:
já spíš než oteplování vidím velký strašák sucho. Už i stromy zvyklé na sucho umírají. U nás to vypadá v lese jak po náletu kobylek, každý tak pátý strom je suchý bez listů
Sucho je důsledek oteplovani, došlo k naruseni nejakeho jet streams proudeni nad poly, ktere k nam nadavalo vlhkost z oceanu.
@Pudloslava prý by muselo pršet pět let každý den, aby se doplnila vlaha do krajiny. ![]()
@aiwwa Teď je srážek málo, další problém je, že když jsou, tak stečou. Letos není ani tak sucho pro rostliny, ale víc chybí spodní voda. Tráva nebo obilí, to vyrostlo, ale chybí hladina spodní vody, to je na víc let - pokud by více pršelo a navíc voda nestekla pryč do řek aniž by se vsákla.
@Náhodný host právě, u nás spodní voda o 150 cm níž. Hlavně, že každý si kolem domu dá dlažbu, beton atd ![]()
@aiwwa Copak kolem domu, to bývalo vždy, zas nemůže prosakovat, když někde končí okap nebo déšť vůbec. Ani dvorek, kde stojí auto, tak nemusí být hliněný. problém je, že beton se dává ve velkém všude. Pak se pěstují plodiny, kde voda při dešti steče, rostliny ji nezadrží, typicky kukuřice, asi i řepka.
@Náhodný host píšu kolem domu, ale myslím klidně půlku zahrady. Jako fakt, nějaká nová móda asi.
@aiwwa Půlka zahrady, to problém je. Lidi chodí bydlem do domků se zahradou, protože milujou přírodu. Pak co nejvíc plochy vybetonujou.
@Pudloslava píše:
Nevidite to sucho? Projdete si na horach raseliniste, nejsou. Zajdete se podivat ma nejblizsi vodopsdy, nejsou. Ted prsi jaks taks, sle nestaci to. V krajine je deficit vlahy, ktery by se hojil 20 let, kdyby zacalo prset jako driv. Jsem rada, ze je normalnejsi leto, ale stejne se bojim budoucnosti.
Však prší, jen jinak. Naučíme se tu vodu zachytávat a bude.
A pokud bude to „oteplování“ vypadat takhle, tak se ničeho nebojím. Prostě si sundám mikinu. ![]()
To počasí teď, to je vůbec hnus. zataženo, pošmourno, vysoké teploty a la prádelna, nepříjemné dusno, každou chvíli pár kapek.
![]()
Kde jsou letní dny s jasnou oblohou, optimistickým sluníčkem, příjemnou letní pohodou, které sem tam přeruší bouřka a vyčistí vzduch?
@Bábrdl píše:
To počasí teď, to je vůbec hnus. zataženo, pošmourno, vysoké teploty a la prádelna, nepříjemné dusno, každou chvíli pár kapek.![]()
![]()
Kde jsou letní dny s jasnou oblohou, optimistickým sluníčkem, příjemnou letní pohodou, které sem tam přeruší bouřka a vyčistí vzduch?
asi někde ve Španělsku. Nejen, že mám depky v zimě kvůli šedé obloze, teď je mám už od července, protože slunných dnů bych spočítala tady u nás na prstech jedné ruky. A do dalšího léta tři čtvrtě roku… Vyhrožovali tento týden 26 stupni, u nás: 21 a klesá to… no depka…
@hopsalka píše:
asi někde ve Španělsku. Nejen, že mám depky v zimě kvůli šedé oboze, teď je mám už od července, protože slunných dnů bych spočítala tady u nás na prstech jedné ruky. A do dalšího léta tři čtvrtě roku…no depka…
Ty jsi můj člověk! Furt zataženo, furt prádelna
![]()