Student a mateřská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
7.4.14 12:01

Dobry den, chci se zeptat, lze prevest materskou z otce na matku ditete, tak jak se to dalo udelat driv, ze sel muz treba na jeden den na materskou a pak se materske zrekl a materskou automaticky dostala matka ditete? A na co ma tehotna studentka stredni skoly bez vydelku narok? Myslim tim jako nejake prispevky od statu. Treba jak dostavaji neprizpusobive tehotne prispevek na zdravou vyzivu v tehotenstvi a tak podobne. Mame i my bili na neco takoveho narok? Diky moc za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
7.4.14 12:06

To nikdy nešlo, převáděl se tak rodičovský příspěvek ne mateřská. To už se dneska dělat nemusí, je to automaticky. Ve zbytku platí, že nárok na davku mají za splnění podmínek všichni bez ohledu na barvu pleti. @Tarja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.4.14 17:10
@Tarja píše:
Dobry den, chci se zeptat, lze prevest materskou z otce na matku ditete, tak jak se to dalo udelat driv, ze sel muz treba na jeden den na materskou a pak se materske zrekl a materskou automaticky dostala matka ditete? A na co ma tehotna studentka stredni skoly bez vydelku narok? Myslim tim jako nejake prispevky od statu. Treba jak dostavaji neprizpusobive tehotne prispevek na zdravou vyzivu v tehotenstvi a tak podobne. Mame i my bili na neco takoveho narok? Diky moc za odpoved

Otec dítěte může v den porodu nastoupit na MD, pro svého stávajícího zaměstnavatele nesmí vykonávat stejnou činnost. Tzn. na dobu MD by měl dostat jinou smlouvu, na kterou může dál pracovat. Rodičovský příspěvek lze také řešit přes příjem otce. Do sociálních dávek se počítá příjem celé domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
7.4.14 17:11

@blecha72 Otec může MD nastoupit až po šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
7.4.14 18:24
@Tarja píše:

8o??? Co to je??? 8o otěhotníš na střední a ještě máš takové rasistické poznámky. Jen si uvědom, že i studentky vš třeba v 26 mají nárok na úplně stejné h.vno jako ty a nebulí po diskuzích. Jaký si to uděláš, takový to máš. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.4.14 18:56
@mag A
@mag píše:
@blecha72 Otec může MD nastoupit až po šestinedělí.

Ano, napsala jsem to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.4.14 22:55

Prvni vec, ja nebulim. Druha vec, ja nejsem tehotnej. A treti vec, nez vyborna necasova vlada provedla v prosinci 2012 zmenu zakona. Tak mohl muz nastoupit na materskou, jak uz bylo vyse uvedeno po sestinedeli a klidne i po pouhem jednom dni materske se ji zrict, tim padem jeho vypoctena materska presla na druheho rodice tedy zenu. A na to se ptam, zda to porad plati. A za ctvrte, nejsem rasista, jen zastavam nazor, ze by meli mit vsichni stejne moznosti a tudiz i stejne prispevky, bez ohledu na barvu pleti. Jenze v Ceske republice se dava prednost mensinam a proto je tu pozitivni diskriminace. Jako priklad, clovek, ktery tu 24 let pracuje ma narok na nejaky smesny minimalni duchod, kdezto clovek neprizpusobivy, ktery v zivote nepracoval ma duchod vypocteny z prumerne mzdy v CR, jak rikam pozitivni diskriminace :) A mimochodem, to se lehko rekne neotehotnet na stredni, ale jak jiste inteligentni clovek jako Vy vi, prasky ani kondom nejsou stoprocentni a proto se obcas stane, ze zena otehotni i presto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.4.14 07:09

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
8.4.14 08:40

Ne, to nikdy neplatilo, tím se řešil rodičovský příspěvek a už se ti to psalo v minulé diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.4.14 16:07

@Tarja To nikdy neplatilo, nejdřív si zjisti informace a neplkej nesmysly… Takové miluju, ví to kulový, ale chytrý jak rádio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.4.14 16:17

A s tím důchodem pro nikdy nepracující jsem taky už dlouho neslyšela. Díky za připomenutí :mrgreen:

Zas už dlouho nefrčelo dítě ztracené na wc v Ikea. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.4.14 17:32

Aha, tak vidim, ze jsou tu sami inteligentni lide, kteri se vyznaji a vedi o cem mluvi :) Je zajimave, ze kdyz to tak nikdy neslo, ze kolega v praci to tak mel :) A jak uz jsem psal, mel to tak s materskou a ne s rodicovskou, ale pred zmenou v prosinci roku 2012, ale jak rikam evidentne jsou tu sami inteligentni a zkuseni lide, kteri se vyznaji a proto to bude chtit najit nejakou diskuzi, kde mi bude schopen nekdo poradit. Kazdopadne dekuji za Vase odpovedi a Vas cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.4.14 17:36

@blecha72 :D důchod pro nepracující to celé dokonale podtrhnul! Já sem ještě dlouho neslyšela příběh o tom jak se otec rodiny schválně zabije, aby děti a manželka měly sirotčí a vdovský důchod. Ten je můj nejoblíbenější :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
8.4.14 17:38

Ano, otec může brát PPM, ale za stejných podmínek jako matka, ta se převést nedá, před rokem 2012 se tohle podstupovalo kvůli rodičáku, protože ten se psal na otce a pak zpět na matku, to je nyní odbourané a není to nutné, otec se zahrnuje automaticky.

V příjmu PPM se nic neměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.4.14 21:10

Tak to je teda zajimavy. I zenska na socialce mi to potvrdila, ze se to takhle s materskou delalo pred tou zmenou, ale ze ted uz to nejde. Proto jsem chtel vedet jestli mi tu nekdo neporadi, jestli se to da nejak obejit. Ale tady o tom asi nikdo ani nevi, ze se to tak delalo u materske a ne rodicovske. Ale jak uz jsem psal vyse, dekuju za odpovedi a za cas. Bude to chtit zeptat se u mych znamych mene prizpusobivych, Ti se v nasich zakonech co se tyka prispevku vyznaji asi nejlepe ze vsech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat