Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
mě od začátku co je na UM vydrží 4 hodinky ted ty 3 v noci se budí jednou.. myslím si že jí ten sunar nestačí proto to přikrmování.. ukončený 4 měsíce už má tak bych mohla začít
Almondea píše:
Tak mě přijde celkem normální krmit po 3 hodinách. Po 4 mi to přijde málo.Taky záleží, jak mimčo přibírá.
Já jsem teda kojila, ale fakt celých 6 měsíců po 2 hodinách, v noci po 3. Proto mi to asi přijde normální.![]()
Práve že mi přijdeže se ted zarazila vždy přibrala kilo za měsic ted 600g a za tenhle měsíc vyrostla jen o 1cm, což mi přijde taky hodně málo a když jsem byla u doktorky tak ta řekla že přikrmovat se ma až po pul roce že ten sunar ji musi stačit.. tak proč dělajá vše pro nekojený od 4 měsice.. nechapu ![]()
a kdyz jsem ji řekla že se mi zda že moc nevyrostla tak mi na to nic neřekla
jo, oni některý doktoři říkají teď, že když dítě prospívá, tak může pít i UM celých 6 měsíců…a naopak-když neprospívá kojený, není nic proti ničemu, přikrmovat od těch 4. Takže pokud se Ti zdá, že je malá hladová a nespokojená, vůbec nevadí, když bude dostávat příkrmy, trávicí ústrojí k tomu uzpůsobené má, enzymy jsou připraveny…takže proč ne, když jí to zasytí víc.
bufinda píše:Almondea píše:Práve že mi přijdeže se ted zarazila vždy přibrala kilo za měsic ted 600g a za tenhle měsíc vyrostla jen o 1cm, což mi přijde taky hodně málo a když jsem byla u doktorky tak ta řekla že přikrmovat se ma až po pul roce že ten sunar ji musi stačit.. tak proč dělajá vše pro nekojený od 4 měsice.. nechapu
Tak mě přijde celkem normální krmit po 3 hodinách. Po 4 mi to přijde málo.Taky záleží, jak mimčo přibírá.
Já jsem teda kojila, ale fakt celých 6 měsíců po 2 hodinách, v noci po 3. Proto mi to asi přijde normální.![]()
Ono co doktor, to názor. Pokud máš pocit, že je malá hladová a mlíčko ji nestačí, klidně začněte přikrmovat. Věk na to má. My začali v těch 4 měsících - právě na radu naší doktorky. ![]()
lucilda82 píše:elanaa píše:Hodně maminek tady říká, že po tom Nutradefense je mimčo hladové. Máš také ten pocit u svého dítka? Sice jsem ještě ani neporodila, ale už vybírám, které UM budu dávat, jestli nebudu kojit jako u prvorozeného dítka.Renitko píše:já mám malého na Nutradefense a nemůžu si ho vynachválit, nasadila jsem ho na radu švagrové, která ho taky dává a i dr. říkala, že je dobrý, že má na něj od maminek pozitivní ohlasy. Ale s obyč. Sunarem zkušenost nemám; na ND jsme přešli z Nutrilonu, ten teda neseděl vůbec.
Připojím se do diskuse jestli nevadí, myslíte kterýsunarje lepší sunar complexa nebo sunar nutradefence?
Tak Complex má nejvyšší výživovou hodnotu ze všech mlék, co jsou na českém trhu. My na Nutradefensi krmili co dvě hodiny, v noci to samé, kolikrát byl i po hodině vzhůru a mě po něm teda hodně ublinkával. Po Complexu byl zase klid, krmení po třech až čtyřech hodinách, v noci max. jednou a neblindil jak Amina.
Holky, ahojte.. mám dotaz, malému je něco málo přes 9měsíců, ráda bych postupně odstavila, zkouším Sunar complex 2 (z různých diskuzí se mi jeví jako nejlepší a obecně je mi nejsympatičtější..),ale malý to prostě nechce. Z lahvičky s pítkem umí pít (vypije denně cca 500ml vody),ale jak tam dám mlíko místo vody,okamžitě se odtrhává.. co dělat? Zkoušela jsme dát i do lahvičky se savičkou,z které to líp teče, resp. nemusí sát,ale to taky nechce.. Tipy, triky? ![]()
Alidan píše:
Holky, ahojte.. mám dotaz, malému je něco málo přes 9měsíců, ráda bych postupně odstavila, zkouším Sunar complex 2 (z různých diskuzí se mi jeví jako nejlepší a obecně je mi nejsympatičtější..),ale malý to prostě nechce. Z lahvičky s pítkem umí pít (vypije denně cca 500ml vody),ale jak tam dám mlíko místo vody,okamžitě se odtrhává.. co dělat? Zkoušela jsme dát i do lahvičky se savičkou,z které to líp teče, resp. nemusí sát,ale to taky nechce.. Tipy, triky?
je možné že mu nechutna
… nebo mě třeba mala nechce sunar kdyz je i o trochu chladnější než normálně..
bufinda píše:Alidan píše:je možné že mu nechutna
Holky, ahojte.. mám dotaz, malému je něco málo přes 9měsíců, ráda bych postupně odstavila, zkouším Sunar complex 2 (z různých diskuzí se mi jeví jako nejlepší a obecně je mi nejsympatičtější..),ale malý to prostě nechce. Z lahvičky s pítkem umí pít (vypije denně cca 500ml vody),ale jak tam dám mlíko místo vody,okamžitě se odtrhává.. co dělat? Zkoušela jsme dát i do lahvičky se savičkou,z které to líp teče, resp. nemusí sát,ale to taky nechce.. Tipy, triky?… nebo mě třeba mala nechce sunar kdyz je i o trochu chladnější než normálně..
Bufi, to si nemyslím, z těch mlék,co jsem zkoušela, chutná jako mléko nejvíc,otázka ovšem je, co malý považuje za mléko,že? ![]()
Holky, chtěla jsem se zeptat jestli dětičkám chutná sunar complex s babánem. Koupila jsem na zkoušku jenom jsem ted nervózní že mi ho nebude chtít pít.
Alidan: no právě mě třeba nechutnal nutrilon a mala je baštila jenže mi po něm zvracela takže jsme šli na sunar.. pak už mě napada jedině ta teplota toho mlíka jinak nevim
.. a zkoušela jsi dávat i jiné mléko??
Hmarilla píše:
Holky, chtěla jsem se zeptat jestli dětičkám chutná sunar complex s babánem. Koupila jsem na zkoušku jenom jsem ted nervózní že mi ho nebude chtít pít.
Mě to pije. Nějak extra banánové mi to nepřijde, jen tak jemně.
bufinda píše:Almondea píše:Práve že mi přijdeže se ted zarazila vždy přibrala kilo za měsic ted 600g a za tenhle měsíc vyrostla jen o 1cm, což mi přijde taky hodně málo a když jsem byla u doktorky tak ta řekla že přikrmovat se ma až po pul roce že ten sunar ji musi stačit.. tak proč dělajá vše pro nekojený od 4 měsice.. nechapu
Já teda ve 4m ještě plně kojila (co 2h), ale asi +/- týden před koncem 4m mi začal po večerech před spaním malý řvát, tak jsem prostě začala dělat kaše (nedělalo mu totiž jinak problém se přepíjet a blít a stejně řvát, takže další mlíko moc nepřicházelo v úvahu), protože prostě měl hlad. Takže jsme začali s příkrmy sice dost brzo (rýžová kaše), ale dítko spokojené. Doktora jsem se ani neptala.
U nás bylo banánové mléko největší hit. malý měl kolem roku banánové období, kromě mléka miloval i normální banány. Má je rád doteď,ale už je umírněnější.
Holky, nechci to zakřiknout,ale po asi 14dnech vytrvalého nabízení se snad malý chytl na ten Sunar
Ještě ale stále kojím večer a nad ránem.. tak snad to postupně odbouráme ![]()