Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@marinka5 fakt? pro mě je blbé jen to, že je to neděle, jinak s těším ![]()
@Verunka93 táta má zrovna narozeniny a už má naplánovanou oslavu, no uvidíme
@marinka5 tak to jo. Mě právě zaujalo, že to není daleko, tak uvidím. Snad ti to vyjde ![]()
Holky, plánujete velkolepou drahou svatbu nebo musíte být skromné? Mě tohle trápí z celé svatby nejvíc. Nemáme našetřené peníze navíc a půjde to z rodinného rozpočtu a když koukám na té ceny, jdou na mě mdloby
… Fakt nemůžu dát za šaty 10 000, pak mít tam 50 lidí, drahé prsteny s brilianty apod. Já i velkou parádu ani nechci, budeme to mít malinké, jen rodinná svatba a oběd na zámku. I když nechci moc náročnou svatbu, tak stejně mám obavy z financí…pronájem zámku 5200,–, uspořádání stolů- 1000,–, prsteny- 2000,–, oběd možná 10 000,–, květiny, šaty, oblek, děti oblečení, kadeřnice…Docela blbý, když žijeme z výplaty do výplaty
…Asi každý měsíc budu zařizovat něco, tak aby to nebylo naráz. Doufám, že se nám něco vrátí, je blbé že to takto říkám, ale je to prostě tak.
@Bunnies my budeme mít jen 15 lidí nejbližší rodina, jsem mateřské, opravujem baráček a není peněz nazbyt…a hlavně drahá svatba neznamená spokojené manželství, většinou naopak já doufám, že nás to vyjde tak na 20 - 30 tisíc…
Já počítám kolem 30 tisíc, snad ne víc. Jinak financovat to chtějí rodiny-dle tradic a pak my s partnerem. A po svatbě se mi vypltí svatební spoření na 25 tisíc, tak snad to nějakou část nákladů plus svatební dary pokryjí. Dnes kouká na finance každý, je to blbé, ale je o tak ![]()
Jo taky bych to narvala do max. 30 tisíc. My budeme platit hostinu rovnou z mateřský a něco z výplaty a doufáme že se nám nějaký peníze vrátí, abychom měl ten měsíc peníze na jídlo
…Vím že nám rodina pomůže pokud bychom byli po svatbě na suchu…Ach jo, taky jsem vycucaný, jsem skoro pět let na mateřský a taky opravujeme starý dům.
No my plánujem kolem 40ti hostů, taky jsem na tom mizerně ale máme přislíbeno že hostinu zafinancujou rodiče… každý mi říká že se nám to vrátí v darech, tak snad ![]()
Trochu se Vám do toho vmísím já se sice vdávala loni, ale letos se bude vdávat kamarádka a neteř takže tyhle témata sonduju abych věděla co je novýho
ale má zkušenost… bylo nás 40 a vyšlo nás to se vším všudy na cca 60.000 Kč… s tím že hostinu a raut platili naši rodičové a to bylo kolem 40.000 Kč, ale na duhou straanu známý se brali rok před náma a ty to stálo asi tak 20.000 Kč ale jídlo a všehno si chystali sami… ![]()
Kámošky svatba stála 80tis a v darech se jim to skoro celé vrátilo. My chceme investovat max 30tis, ale jídlo atd. budeme mít doma, cukroví peče tchyně, takže se snad vlezem. ![]()
My to mame predbezne spocitane na 120 000,– a bude nas do 35 lidi
Nás bude max.15 a v tom jsme i my a celkem 3 děti, takže to tak horké nebude. Za hostinu na zámku si paní řekla 500,– na osobu/menu, bez pití samozřejmě. Přemýšlím, že se nejspíš narveme k jednomu velkému stolu, takže by stačili objednat jen 2 kytice na stůl, pak jen nevěstina kytice, ženichovi malá a dceři
. Jaký bude mít u vás ženich oblek- světlý nebo černý? Mě se líbí světlý.
@Bunnies jů, to bude maličké
ale určitě hezké. Ten můj je silnější, takže oblek tmavý, má ho už doma šitý na míru ![]()
@luccess paráda!
ten můj taky černý oblek, bílá košile a fialová kravata
Nebo možná obráceně- fialová košile a bílá kravata, kdyby chtěl být čuně