Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
BohunkaP píše:
Dovolila bych si tipnout, že zakladatelka touží po dni v bílém, ale její partner nikoli - tudíž hledá spřízněné duše.Téma, které znám dost dobře - mému muži to trvalo pět let.
tomu mýmu čtyři roky! ![]()
zakladatelko, asi moc tlačíš na pilu
dej tomu čas,
vynucování svatby vetšinou vede k průšvihu
ten muj je trošku „natvrdlej“
řekl mi že se jednou vezmeme a že sem mnou chce být do konce života…ale pořád se neměl k činu, tak sem mu našla na internetu prstýnek, řekla velikost, on ho koupil, pak mě jednoho dne špinavej když přišel z práce požádal o ruku, já si vzala svatbu ve 4 lidech na starost a do 2 měsíců jsme byli svoji
Manželovi jsem jen přinesla podepsat nějaké papíry a pak sem si ho přitáhla až na zámek kde jsme se měli brát. Být to na něm, tak sem pořád ještě svobodná
Občas si řikam jestli si třeba nemyslel že si z něj dělam srandu ![]()
Souhlasím s Denino ![]()
Někdy třeba i chlap chce, ale sám se nedokope. Ten můj 5 let říkal, že se někdy vezmeme, ale teda spíš o tom nemluvil - musela jsem to načít já.
Poté co jsem otěhotněla, se ve mě vzbouřily hormony a já odmítla rodit svobodná. Šla jsem se (bez muže) zeptat na radnici jak to je s termínama a neplánovaně odcházela se zamluveným termínem za 2 měsíce
Chlap sice týden nepromluvil ani slovo, byl krapet v šoku, ale pak se to spravilo ![]()
Prstýnky už jsme vybírali spolu. Teď po skoro dvou letech manželství tvrdí, že kdybych s tím nepřišla - nedokopal by se. Né, že by nechtěl - ale on je takovej opak mě - strašnej stydlín ![]()
Pomka píše:Larr píše:Pomka píše:Larr píše:Protože ten můj má argument - po neúspěšným manželství a tahanicím po rozvodu do toho už jít nechce. Ale argumenty typu: já se na manželství necítím, se můžou časem změnit, až k tomu dospěje. Nevím, kolik vám je, to taky hraje velkou roli.Pomka píše:Podle čeho soudíš, jsme spolu déle, než vy (4 roky).
Ahoj Zakladatelko,
nejsi jedináKdyž zůstanu s přítelem, vím jistě, že se nikdy vdávat nebudu
Trošku mi to vadilo, teď to neřeším. Je rozvedený a ženit se už nechce. Jsme spolu skoro 3 roky, vím to od začátku a pořád si za tím stojí! Takže bych řekla, že máš ještě naději, že ten tvůj s tím přijde
![]()
Chápu, jeden rozvod, tím více pokud nedávný někomu stačí na celý život:(
Táhne nám na 40, nejsme zamilovaní náctiletí:))Hmmm, tak to bych už taky měla strach, že si to nerozmyslí…
Jsi vyděšená tím naším věkem:)))
Nemám strach a netlačím na pilu, jen když na to přijde řeč mezi kamarády a tak, tak jeho názory na svatbu jsou na můj vkus takové, že bych je raději neslyšela:))
Lejla77 píše:
zakladatelko, asi moc tlačíš na pilu
dej tomu čas,
vynucování svatby vetšinou vede k průšvihu
Nevynucuji si nic, nejsem k-á-a:)) jen samozřejmě vím jaký má názor, když se bavíme mezi přáteli.
A jak jsem psala, jeho názor mi dělá starosti:)
Na druhou stranu, vždy jsem od něho dostala, co jsem chtěla:) V tom dobrém, samozřejmě. Co jsem si moc přála jsem dříve či později dostala:)
Larr píše:Pomka píše:Larr píše:Pomka píše:Larr píše:Protože ten můj má argument - po neúspěšným manželství a tahanicím po rozvodu do toho už jít nechce. Ale argumenty typu: já se na manželství necítím, se můžou časem změnit, až k tomu dospěje. Nevím, kolik vám je, to taky hraje velkou roli.Pomka píše:Podle čeho soudíš, jsme spolu déle, než vy (4 roky).
Ahoj Zakladatelko,
nejsi jedináKdyž zůstanu s přítelem, vím jistě, že se nikdy vdávat nebudu
Trošku mi to vadilo, teď to neřeším. Je rozvedený a ženit se už nechce. Jsme spolu skoro 3 roky, vím to od začátku a pořád si za tím stojí! Takže bych řekla, že máš ještě naději, že ten tvůj s tím přijde
![]()
Chápu, jeden rozvod, tím více pokud nedávný někomu stačí na celý život:(
Táhne nám na 40, nejsme zamilovaní náctiletí:))Hmmm, tak to bych už taky měla strach, že si to nerozmyslí…
Jsi vyděšená tím naším věkem:)))
Nemám strach a netlačím na pilu, jen když na to přijde řeč mezi kamarády a tak, tak jeho názory na svatbu jsou na můj vkus takové, že bych je raději neslyšela:))Co říká mezi kamarády bych nebrala až moc vážně. Chlapi toho nakecají hodně, hlavně před nima
Tak na to musím reagovat ![]()
Ze začátku vztahu mi chlap říkal,že kdybych náhodou otěhotněla,tak se zachová jako chlap a vezme si mě.Asi tak tvrdil,pže věděl,že jsem v umělém přechodu a otěhotnět spontánně nemůžu,pouze s darovanými vajíčky - to jsem mu přiznala už na začátku vztahu.
Po roce mi tvrdil,že pořád mluvím o dítěti,ale ne o svatbě a že nejdřív svatba,pak dítě,neb on je katolík z vesnice,kde by naše děti brali jako „bastardy“
![]()
Ted po 3 letech vztahu dozrál k názoru,že žijeme v moderní době a můžeme mít klidně děti bez svatby a vzít se „až někdy“.Dávno jsem to přestala řešit,vdaná jsem už byla,princeznovský šaty si užila a uvidíme,co bude nebo nebude,jsem nad věcí ![]()
Ahoj holky.
Mám takový dotaz, myslíte si, že na přítele tlačím, když po sedmi letech chci aby si mě vzal??
![]()
@Handulka14 Pokud ho přemlouváš a on se k tomu nemá, tak to může být nátlak klidně po 40 letech…
Bavili jste se dřív o svatbách?
@Handulka14 píše:
Ahoj holky.
Mám takový dotaz, myslíte si, že na přítele tlačím, když po sedmi letech chci aby si mě vzal??![]()
U nás to byl taky trapas, po předešlém vztahu byl nedůvěřivý. U nás v rodině jsme věřili na šťastný život až do smrti, na to jsem ho nakonec utáhla. Později se to kolem nás začalo hroutit- rozvody..
@Litta Ano.
Tvrdí, že nic nebude tak, jak já řeknu, že to udělá až bude správná situace…
Ta situace ještě nenastala po sedmi letech…
Teď se snažíme o miminko a tak jsem myslela, že by ho to mohlo postrčit, řekla jsem mu, že bych ho chtěla pod stromeček, nedostala jsem ho, čekala jsem ho včera k výročí a také nic, už jsem to nevydržela a zeptala se ho, prý ho nutím…
![]()
Ale tak to podle mě není, já nevím, co si představuje, že po sedmi letech budu chtít??
@Larr to je jak u nas. Taky je ke mne muž stedry. Zaroven tajné toužím, aby se uz vyjádřil. Jsme spolu 4 roky a mame rocni holčičku a mne uz depta, ze jsou davno vdané i ty, do kterých bych to nikdy nerekla ![]()
Po 7 letech už bych se chtěla někam posunout
vcelku ti rozumím