Bratr se žení - kolik dát peněz do obálky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2889
20.3.26 07:44
@Ketris píše: Více

No a? Pokud na to manželé namají, tak ať nepořádají něco tak velkého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.3.26 07:52
@IvčaIva píše: Více

Není to sice vstupenka do kina, zároveň to ale fakt není ani pozvánka na happening s příbuznými z pátého kolena, které jindy nevidím :roll: :roll:

Člověk by tam měl jít proto, že chce nevěstě a ženichovi udělat radost – je to výraz úcty a náklonnosti k nim, stejně jako obdržení pozvánky znamená zase totéž z jejich strany.

Jestliže má člověk rozpočet napjatější a neumožňuje mu to dát dar, který pokrývá spotřebu jídla a pití za něj a jeho rodinu (což je základní nepsané pravidlo), samozřejmě se nedá nic dělat. Měl by to pak ale kompenzovat nějakým jiným, osobnějším a finančně nenáročným způsobem – minimálně tím, že tam přijde s radostí, dobrou náladou, ochoten případně vypomoci, prostě s úmyslem potěšit a být s nimi.

S nastavením “v minulosti jsme se hádali, máma ti podstrojuje, jdu se tam vidět s příbuznými a ty s tvojí ženskou mi můžete být ukradení”, tam člověk nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
20.3.26 07:54

Prosím te, nechod tam. Vsem se ulevi.

Takhle zapsklyho cloveka bych na svatbe nechtela.
Nepises o bratrovi hezky, asi ho nemas rada. Tak nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5783
20.3.26 08:04

Pokud jdete 2 dospělí a 3 děti, tak dát 2000 Kč bráchovi je fakt výsměch. Dala bych minimálně 5000 Kč. Je to gesto. Co jsme si, to jsme si a jedeme dál, ne? :nevim: Nebo tam vůbec nechoďte, když jim to chcete akorát otrávit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
20.3.26 08:08
@Anonymní píše: Více

Proč tam vlastně chceš jít? Máma hrozná, brácha hroznej, našel si ženskou…
A dva tisíce jsou fakt málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
20.3.26 08:13
@Yasmen píše: Více

A kde čteš že na to nemají? Že ho zakladatelka evidentně nemá ráda, a ti asi uniklo že?
My měli svatbu v podstatě utajenout jen o svědcích…pro mě ideální. Ale oni ztoho dělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
20.3.26 08:14
@Ketris píše: Více

To je sice pravda, ale ten kdo svatbu pořádá by na to měl mít peníze a neočekávat, že jim svatbu záplatí hosté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145

Ja bych dala aspon 1000kc na dospělého a 500 za dítě. Dat dvojku za pětičlennou rodinu mi přijde málo, obzvlášť vlastnímu sourozenci :nevim: ale záleží jak jste na tom finančně no. Ja ségře taky dávala dvojku do obálky, ale byla sem na její svatbě sama s detma a jeste sem ji pekla a platila prakticky veškeré zákusky, plus sem musela koupit dětem nějaké společenské oblečení, tak chápala že už mi z rodicaku nezbyde, abych ji dala do obálky desítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383

Bratr chce zřejmě zakopat válečnou sekeru. Já bych tomu dala šanci. Však tam nemusíte být až do konce. Jakmile bys ucitila že je něco špatně, slušně bych se rozloučila a jela domů. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
20.3.26 08:16
@Anonymní píše: Více

Pokud máte špatné vztahy, tak tam nechod, nebo dej ty 2000 tisíce. Vzdyt ti muze byt jedno jestli je to malo, nebo akorat. Bratra nemas rada, nemusi ti záležet na tom co si bude myslet.

Příspěvek upraven 20.03.26 v 09:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
20.3.26 08:17

Pokud jsi schopná chovat se na té svatbě slušně a v klidu, myslet si můžeš co chceš, tak bych dala aspoň 5 tis. Kč, je-li to v tvých finančních možnostech.
Pokud hrozí nějaké drama vyplývající z nějakých starých nedořešených křivd, nechoď tam a uděláš dobrou službu všem.
Já osobně dala sestřence (sourozence nemám) ke svatbě 10 tis. do obálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
20.3.26 08:24

2000 - z toho bude akorát trapný moment. My jdeme na svatbu dítěti známých a chceme mu dát do obálky 10000. Bratrovi by to chtělo asi víc

Příspěvek upraven 20.03.26 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
20.3.26 08:30

Já bych bratrovi dala min 10k, jako dobrému kamarádovi…ale ty nedávej nic a hlavně tam ani nechoď, s tím jak nenávistně o něm píšeš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
20.3.26 08:46
@arinecka píše: Více
? To byla reakce ciste na to, ze by to nepokrylo naklady. Na to rikam, a co jako? :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
20.3.26 09:12
@IvčaIva píše: Více

Taky myslim. Svatebni dar, aspon tradicne, ma byt neco pro radost/do domacnosti novomanzelum, ne hotovost na pokryti nakladu svatby.

Samozrejme dneska lidi spolu ziji davno pred svatbou a vybavu nepotrebuji, ale proste pocitat hotovost na pocet clenu rodiny je divne, zvlast pokud nemaji dobre vztahy. To bych jim taky radsi koupila darkovy kos nebo poukaz na nejaky zazitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný