Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
za 3 mesice mame svatbu a ja nevim co s mym 3letakem. Je hrozny neposeda, neumim si predstavit, že vydrží nekde hacat pres 20min na radnici. Mate nejaky rady typy jak to udelat? Případně zkušenosti?
dekuju:)
Je to tvoje svatba? Tak ať si tam klidně chodí. Na vlastní svatbě bych si s vlastním dítětem vůbec nedělala hlavu.
Jsi nevěsta? Tříletému dítěti podle mě můžeš vysvětlit, že teď se sedí a nemluví. Ale pokud je to vážně neposeda, tak popros někoho ze svatebčanů o hlídání. Procházku kolem radnice. On ten obřad pro ostatní není zas taková hitparáda, aby si to nemohli odpustit.
Taky mám neposedu, ale na obřadu sedel a ani se nehnul, jak to pro nej bylo něco nového, tak sedel a koukal a nebylo to ani těch 20 minut
spis tak 10, pak když se gratulovalo a fotilo, už nevadilo, když tam pobíhal ![]()
Jestli je to tvoje svatba, tak vůbec nevadí, že tam bude běhat, ne..? Jen domluv někoho, kdo mu „bude stát za zadkem“.
Coz o to, nas triletak by posedel, ale nepomlcel, on mluvi i ze spani. Na vlastni svatbe bych s nim klidne sla s ulickou za ruku z druhe strany nez je otec nevesty a pak odevzdala babickam
@terka-com klukovi bylo 16mesicu, můj táta s ním šel před zámek pozorovat zvěř
tedy až po obřadu a před ním. Obrad jako takový byl krátký, odhaduji 10 minut
Naše hyperaktivní torpédo do dalo úplně v pohodě. Vzala si ho babička a strčila jí do ruky lízátko. A i kdyby tam pobíhala a stavěla se na hlavu, bylo by mi to jedno. Byla to naše svatba. Ještě padl návrh, že by nám mohla přinést prstýnky, ale to jsem stopla hned v zárodku, to bysme je taky už nemuseli najít…
Pokud je to tvoje svatba, můžeš ho držet i v ruce u obřadu. Proslov tak dlouhej není, tuším že 10 minut? Kdyžtak může chodit okolo, myslím si že když uvidí že všichni sedí a jsou ticho, bude taky ticho…
@Janli píše:
Naše hyperaktivní torpédo do dalo úplně v pohodě. Vzala si ho babička a strčila jí do ruky lízátko. A i kdyby tam pobíhala a stavěla se na hlavu, bylo by mi to jedno. Byla to naše svatba. Ještě padl návrh, že by nám mohla přinést prstýnky, ale to jsem stopla hned v zárodku, to bysme je taky už nemuseli najít…
My jsme se brali, když měl malý 2,5 roku. A v pohodě. Seděl babi na klíně, pak ho pustila, až bylo po tom proslovu a už jsme se podepisovali. Tak si ho vzal chlap na ruce. Takže ja myslím, že to zvládne. Bude koukat, co se děje kolem.
Já měla na svatbě naše 1,5 a 3 lete děti a byla to katastrofa. Chodily tam po obřadní síni, sapaly se po nás.. nejhorší okamžik byl, když se syn rozhodl ochutnat přípitek, který byl schovany pod „oltářem“
Spoléhala jsem na babičky, ty ovšem seděly jak prikovane, takže jsme situaci zachraňovali my s manželem a odbihali
Byl to celkem trapas, ale aspoň máme na co vzpomínat
Takže jak to zvládnout neporadím, my jsme to spíš nezvladli ![]()
Dát ho nějakému příbuznému na hlídání, do pusy narvat lízátko a bude klid
Ve třech letech se mu dá určitě vysvětlit, že by mohl 10 minut být potichu a pokud by to nezvládl, tak by s ním šel ten příbuzný ven a nebo trochu bokem, aby nerušil přímo obřad.
Přímo na obřad bych poprosila někoho, kdo by nebyl úplně štajf, že nemůže vidět obřad, aby se šel s dítkem projít (na zmrzlinu, nakrmit kachny,…), po obřadu při veselí už může dítko pobíhat dle libosti.
Já bych taky nechtěla trnout celej obřad, jeslti dítko nezačne ječet a já ani neuslyším oddávajícího ![]()