Svědek u soudu - jak to chodí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.2.12 13:44

Tak zkus zavolat přímo tam a zeptat se na to. Podle mě to jít musí :nevim: není na tom předvolání nějaký kontakt nebo poznámka, co dělat, když se ke stání nemůžeš dostavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 13:48

kontakt tam neni, jen jmeno soudce. Bych tam musela tahnout obe deti

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
13.2.12 13:50

http://klubikbreclav.webnode.cz/…lidani-deti/
Tady vám u nás v Břeclavi pohlídají dítě..Je to hnedka naproti soudu…

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
13.2.12 13:52

Pokud soud dojde k závěru, že tvůj výslech je pro řízení nezbytný, tak se dostavit prostě budeš muset. I kdyby s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.2.12 13:54
Anonymní píše:
prosím poradte. Dostala jsem předvolání k soudu. Nevím jestli mám nějakou šanci že bych tam nemusela jít když se celodenně starám o 2leté dítě a plně kojenné 3 měsíční dítě. Samozřejmně že hlídání nemám, manžel i babičky pracují a stejně by kojit nemohli. Děkuji za rady

jde o to na co tě převolali..jestli jako světka nebo jako oprávněného, povinného, zástupce..?
jako omluvit se můžeš vždy, napsat dopis hodně dopředu at muže ještě před jednáním soudce rozhodnout zda je tvá omluva oprávěná nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.12 13:56

takže bych měla zavolat soudci a zkusit se domluvit? myslim ze bych tam nezbytne byt nemusela, ani na policii jsem nebyla. Jednalo se o telefonat na 158 ohledne jednoho trestneho činu, zatim jim stačilo vše pouze telefonicky. Duležitější svedci určitě existují

• Citovat
  • Upravit
441
13.2.12 13:57
Anonymní píše:
kontakt tam neni, jen jmeno soudce. Bych tam musela tahnout obe deti

najdi si číslo na soud a tam nahlaš jednací číslo a spís.značku
k soudu nemusíš pokud jsi nemocná ty nebo děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.2.12 13:58
Anonymní píše:
takže bych měla zavolat soudci a zkusit se domluvit? myslim ze bych tam nezbytne byt nemusela, ani na policii jsem nebyla. Jednalo se o telefonat na 158 ohledne jednoho trestneho činu, zatim jim stačilo vše pouze telefonicky. Duležitější svedci určitě existují

tak to u mě stačil telefonán s PČR, k soudu jsem nešla ani nebyla předvolána..ale určitě je dobré zavolat na soud a zeptat se zda je to nutné tam být, maximálně ti řeknou že musíš do spisu akorát napsat písemně omluvu z jednání a to je vše..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.12 14:00
smurfka píše:
Anonymní píše:
moc děkuji za rady, samo že pokud budu muset tak pujdu, jen je to pro me komplikovane když kojim
tak to u mě stačil telefonán s PČR, k soudu jsem nešla ani nebyla předvolána..ale určitě je dobré zavolat na soud a zeptat se zda je to nutné tam být, maximálně ti řeknou že musíš do spisu akorát napsat písemně omluvu z jednání a to je vše..
  • Citovat
  • Upravit
smurfka
13.2.12 14:03
Anonymní píše:
smurfka píše:
Anonymní píše:
moc děkuji za rady, samo že pokud budu muset tak pujdu, jen je to pro me komplikovane když kojim
tak to u mě stačil telefonán s PČR, k soudu jsem nešla ani nebyla předvolána..ale určitě je dobré zavolat na soud a zeptat se zda je to nutné tam být, maximálně ti řeknou že musíš do spisu akorát napsat písemně omluvu z jednání a to je vše..

já myslím že tohle soudce pochopí..pokud nejsi tak důležitý svěděk. Tak to zkus a uvidíš..znáš to - líná huba, hotové neštěstí.
držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
441
13.2.12 14:06
smurfka píše:
Anonymní píše:

pokud je už předvolaná musí jít-
podle §100 ale nemusíš vypovídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.2.12 14:09
GAZOLDA píše:
smurfka píše:
Anonymní píše:

nemuisí..kolikrát nám chodí do spisu omluvy z jednání..je to napsané i přímo na té předvolačce, že pokud se nedostaví, musí být omluva ( ještě před jednáním ), a pokud jde jako svěděk tak už vůbec ne..povinnost to mají jen povinný a oprávněný nebo zástupce.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
13.2.12 14:11
smurfka píše:
GAZOLDA píše:
smurfka píše:
Anonymní píše:
nemuisí..kolikrát nám chodí do spisu omluvy z jednání..je to napsané i přímo na té předvolačce, že pokud se nedostaví, musí být omluva ( ještě před jednáním ), a pokud jde jako svěděk tak už vůbec ne..povinnost to mají jen povinný a oprávněný nebo zástupce.. :nevim:

Ale no tak, naopak svědek se dostavit musí pod hrozbou předvedení nebo pokuty. Omluvit se lze, ale pokud je svědecká výpověď nutná, tak na ní soudce bude trvat a anonymní nezbyde, než se k soudu dostavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.2.12 14:16
mag píše:
Ale no tak, naopak svědek se dostavit musí pod hrozbou předvedení nebo pokuty. Omluvit se lze, ale pokud je svědecká výpověď nutná, tak na ní soudce bude trvat a anonymní nezbyde, než se k soudu dostavit.

no dyt říkám at zašle omluvu ( ještě před stanovaným jednáním)at muže soudce rozhodnout ( ještě před jednáním) jestli je nutné ji vyslechnout a musí dojít, nebo ji není nutné vyslednout. Každopádně mi máme na předvolačkách povinnost se dostvit pouze u povinného..když se nedostaví oprávněný může být rozhodnuto bez něj - samozřejmě spíše v jeho nesprospěch. Pokud je svědků víc, myslím že když nebude jeden vyslechnut tak se kvuli tomu nebude jednání rušit.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
13.2.12 14:19

toto je u oprávněných:
K tomuto jednání jste předvolán(a) jako zástupce (zástupkyně) účastníka řízení. Nedostavíte-li se a ani včas nepožádáte z důležitého důvodu o odročení jednání (o důvodnosti žádosti o odročení jednání rozhoduje soud), může soud věc projednat a rozhodnout ve Vaší nepřítomnosti.
toto je u povinného:
K nařízenému jednání jste povinen (povinna) se dostavit v určenou dobu. Při jednání budete vyslechnut(a) jako účastník řízení (§ 131 o.s.ř.). Nedostavíte-li se a ani včas nepožádáte z důležitého důvodu o odročení jednání (o důvodnosti žádosti o odročení jednání rozhoduje soud), může Vám být uložena pořádková pokuta až do výše 50.000,– Kč, může být nařízeno Vaše předvedení k soudu a může Vám být uloženo zaplatit ostatním účastníkům náhradu nákladů řízení, které jim vznikly v důsledku toho, že jste se nedostavil(a) k jednání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová