Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soud je tu pro lidi, co se dohodnout neumí. POkud jste se shodli, jen vám to odklepne. ![]()
Pokud jste se dohodli a nebrání tomu žádné závažné okolnosti, které bys zatajila, tak soud nic dál zjišťovat nebude a rozhodnutí vám schválí.
Pokud se rodiče dohodnou, tak není ani potřeba upravovat výchovu, jako psát které dny má mít dítě otec. Jen se napíše jedna věta, že se rodiče na styku s dětmi dohodli, dál se to neřeší.
Má to ale jednu nevýhodu. Kdyby se v budoucnu vaše vztahy zhoršili a on třeba odjel s dětmi a nevrátil je v ústně smluvený termín nebo naopak ty sis postavila hlavu a děti mu nechtěla delší dobu předat, tak s tím nikdo nic neudělá, až po novém rozsudku, úpravě výchovy případně po předběžném opatření, kdyby šlo o vážnou situaci.
Pokud jste ale stále rozumní rodiče, tak se neboj, jde jen o formality.
Sociální pracovnice navštíví prostředí, ve kterém budou děti dále žít. I kdyby to mělo být např. u Tvých rodičů, tak to nevadí, to není zábrana svěření do Tvé péče.
naši se rováděli ve chvíli, kdy mi bylo 15 a máma pracovala přes týden na druhým konci republiky. jako moc pečující matka se taky neprojevila - při dotazech na finance, např.na jízdné do školy, odpověděla, že mi posílá na účet částku, která to pokrývá+něco navrch, tak proč by měla kontrolovat, jestli nejezdím na černo a za ty peníze si nekupuju alkohol. dozor nad dítětem teda zajišťovala občas babička, nebyla jsem tam úplně sama. +všecko řešit po telefonu.
soud se trochu cukal, ale když oba potvrdili, že je to dohoda, která jim vyhovuje a soc.pracovník potvrdil, že vyhovuje i mě, tak to odsouhlasili. takže opravdu pokud jste aspoň trochu normální (tzn.nenecháváte dítě např.u drogově závislého apod.) tak vám soud vyjde vstříc
Ahoj maminky, chtěla bych vás poprosit o pomoc. Bude sociálka nějak řešit moje a manželovi možnosti při svěření dětí, když máme dohodnuté svěření dětí do mé péče? Manžel má byt v os.vlastnictví+pracuje, já pobírám rodičák (3800 Kč)+před časem jsem začala podnikat z domu. Manžel nemíní dělat problémy, ale stejně mně zajímá, jestli může soud k tomu přihlédnout a třeba nakonec naší dohodu zamítnout. Zatím bydlíme s dětmi v manželovém bytě (on s námi nebydlí).