Můj bratr se trápí, nevím, jak mu mám pomoci :(

Anonymní
17.5.12 21:03

Můj bratr se trápí, nevím jak mu mám pomoci :((((((

Ahoj mám trápení :((((( Je mi 21 let moji rodiče jsou 16 let rozvedení a můj otec má z dalšího vztahu syna. Mám ho ráda od malička jsem byla s ním. Jenže ted čerstvě si otec našel jinou přítelkyni (jako vztah už mu neklapal po 10letech) Já to respektuju, nechci otci do toho mluvit. Jako moc ji neznám a moc se s ní nevídám. Jenže můj 12 letý bratr (žije u své mamky) ji prostě nenávidí a je z toho fakt špatný. Já byla svědkem toho, že ona ho asi moc taky nemusí. Přišlo mi to tak. Jednou mu řekla: ,, No jo ty si prostě celá maminka!!!!" (jako v chování) Mě se to teda nelíbilo, ale radši jsem nic neřekla, protože jsem v tu chvíli prostě neměla slov!!!! Jako jeho mamku jsem moc ráda neměla, protože je prostě fůrie a vždycky byla,ale prostě ať je jaká chce tak pořád je to jeho mamka a tohle se říkat nesmí!!!! :cert: No tím se mi otcova přítelkyně fakt zprotivila!!! Podotýkám, že já jsem k bratrově matce vždycky byla slušná, ale ona byla prostě hysterická a dělala mému otci vždycky strašné scény. Na mě jako nijak nereagovala. No chovala se tak nějak prostě nemastně, neslaně, spíš ignorantně.....Když jsem se otce ptala jak to snáší brácha tak řekl: ,,Ale joo v pohodě vždyt už má rozum. Ale on si s ním určitě o tom víc už nepromluvil a brácha se ted uvnitř trápí :,( :,( Jako já jsem z toho fakt moc špatná. Mám svého chlapa a synka tak jsem neměla moc času se s ním vidět. Bydlí od nás cca 20 kilometrů a max. jsem ho viděla např. na Vánoce a Velikonoce když ho měl u sebe náš otec. No a já ted nevím co mám dělat moc mu chci pomoc, ale nevím jak na to. Když to řeknu otci, tak nevím jak bude reagovat, protože je čerstvě zamilovaný a chová se jak puberták. Všechno vidí ted růžově, svět je krásný, protože on se má krásně :(((( Jak mu to mám asi říct aby to zase nevyznělo tak, jako kdyby sme chtěli dělat dusno naschvál, ale tak to prostě není :roll: Jako jindy si otec všechno vyslechl a v pohodě si promluvil, ale ted no prostě nevím :nevim: Raději Anonym, víte kdyby náhodou si to někdo známí přečetl. Moc děkuju za přečtení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
marra
17.5.12 21:09

Otec bude asi dobreh honak co? :mrgreen: :mrgreen: (nic ve zlem )

Ale ja bych asi narovinu rekla te jeho pritelkyni,jak byse mela chovat.Nic bych nehrotila,.jen si slusne promluvilaposad otce a jeho zenskou a rekni jim to.A brachu mas autem cca deset minut,procho videt tak malo? :think:

• Citovat
  • Upravit
marra
17.5.12 21:11

Otec bude asi dobreh honak co? :mrgreen: :mrgreen: (nic ve zlem )

Ale ja bych asi narovinu rekla te jeho pritelkyni,jak byse mela chovat.Nic bych nehrotila,.jen si slusne promluvilaposad otce a jeho zenskou a rekni jim to.A brachu mas autem cca deset minut,procho videt tak malo? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 21:17
@marra píše:
Otec bude asi dobreh honak co? :mrgreen: :mrgreen: (nic ve zlem )Ale ja bych asi narovinu rekla te jeho pritelkyni,jak byse mela chovat.Nic bych nehrotila,.jen si slusne promluvilaposad otce a jeho zenskou a rekni jim to.A brachu mas autem cca deset minut,procho videt tak malo? :think:

No on bydlí u své mamky ta mě asi moc nepřivítá s otevřenou náručí. A já to zjistila až dnes, že se trápí. Svěřil se mi...... Jinak chci za ním jet a vidět se s ním to určitě, ale musím to domluvit v mírovém prostředí......

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
17.5.12 21:32

asi bych si s tatkou promluvila a řekla mu to tak, jak jsi napsala. Myslím že syn je důležitější než ženská…já svýmu tatkovi taky vše říkám narovinu, někdy se pohádáme někdy ne, ale neříct to, by mě asi dost žralo …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 22:16

A zjistila jsem že otcova nová přítelkyně má docela dost dluhů a nevím jestli to můj otec vůbec tuší… Nechci aby udělal nějakou blbost......

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
18.5.12 08:33

tak si promluv s otcovou přítelkyní :) i o těch dluzích, že prostě máš tátu ráda a nechceš at dopadne na hubu at tohle pochopí a rozumně si s tebou promluví :)

• Citovat
  • Upravit
19075
19.5.12 10:50

Trošku se obávám, že pokud to budeš řešit jen s novou přítelkyní, vyjdete z toho vy dva s bráchou špatně. To samé pokud to budeš probírat s otcem. Ono je to opravdu někdy tak, že zamilovaný člověk si myslí, že mu to ostatní nepřejí. Pokud má přítelkyně dluhy a otci to neřekla, tak on se za ní postaví (neříkám, že jistě, ale je to možná varianta) a vás nařkne ze závisti, nenávisti a já nevím co ještě. Vůbec nevím, jak bych to řešila. Otec je dospělý člověk a měl by chránit své děti na prvním místě, ale který chlap to zvládne, když má novou známost.
Asi bych si v první řadě zjistila vše o dluzích, které má, pak bych nenápadně navedla téma k tomuhle problému s otcem, pokud o tom ví, je to v pořádku, pokud ne a nevěřil by ti, měla bys v ruce argumenty a důkazy ;-) A věc s bráchou je trošku horší. Přítelkyně má v sobě asi jistou závist. Chce mít otce pro sebe možná a tím pádem žárlí na bráchu. Chce mu ublížit. Taky je to na tátovi, aby to řešil, ale pokud se to nedozví, pak to těžko může řešit. Když si s ním nepromluví brácha, zkus to ty. Zajít za ním, že ti přijde bráška nešťastnej, i bych mu řekla, čeho jsi byla svědkem, že ti to vůči dvanáctiletému klukovi nepřijde fér. Ale pořád není jistota, že to otec přijme dobře. Pokud ho má přítelkyně zmáknutého, nepomůže to. Ale lepší, než to nechat být ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová