Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Svítící (blikající) balonky prodávané na ulici asi znáte, kupovali jste někdy dětem? A za kolik?
Já ne a jsem za to fakt ráda, po tomhle videu Kluků z Prahy: https://www.youtube.com/watch?…
@blobfish píše:
Svítící (blikající) balonky prodávané na ulici asi znáte, kupovali jste někdy dětem? A za kolik?Já ne a jsem za to fakt ráda, po tomhle videu Kluků z Prahy: https://www.youtube.com/watch?…
Vídám je vcelku často. Ani by mě to nenapadlo, jen další šmejd na ulici.
Mě to video strašně pobavilo, protože já tyhle balónky kupovala dceři i v zahraničí, všude je to normální prodej balónků, chceš nechceš, kup, nebo nemusíš. Většinou je prodávají uprchlíci, ale jsou v poho, nenutí. Dítě má radost a všichni jsou spokojený. Jen tady u nás v Čechách si k tomu musí vymyslet charitu, normálně je mi stydno. A ještě jsou předražené.
Kupovala jsem před pár lety na Aliexpress, měli jsme to na oslavu, ale rychle se to okouká a blbě se to recykluje… Asi 20 za 200 Kč.
Když jsem to právě před těmi x-lety viděla, tak se mi to líbilo, ale teda fakt mě nenapadlo to kupovat od pouličních prodejců, to je mi jasné, že na tom mají marži ve stovkách procent. ![]()
A s těmi charitami - no, takhle to teď chodí, to je jako s těmi hluchoněmými, co prodávají přívěsky a když na ně použijete znakový jazyk, tak na vás čumí jak puci. Prostě 50 % charit je podvod, a půlka zbytku slouží zejména k obživě svých provozovatelů.
Už jsem vůči tomu celkem otrlá, nikoho přispívat nenutí a většinou se dá lehce zjistit, od kud vítr vane - navíc dost lidem je fuk na co přispívají (chabý projekt na kickstarteru nebo lidi snažící se vydělat na soucitu na doniu), mají z toho dobrý pocit, zároveň se zbaví přebytečných peněz a nemusí investovat svůj čas, tak je to v zásadě win-win. ![]()
@blobfish - @marg - Charitou se to zaštiťuje, aby to bylo právně nepostižitelné, našla jsem nějaký starší článek, kdy ještě charitou krytí nebyli a to je mohli i policisté sebrat.
V každém případě o charitě, jejíž prodejce vyhrožuje reportérovi prakticky velmi podobně jako před lety šéf podvodných taxikářů si myslím svoje.
Tam se musí protočit denně částky s mnoha a mnoha nulami a vzhledem k zabezpečení těch pokladniček si nedělám iluze, kolik z nich projde nějakým účetnictvím.
Ve starší reportáži stejné novinářské dvojice se v souvislosti s nějakou jinou (stejně pofidernou) charitou mluvilo o tom, že na ni jdou asi tak 3 procenta z toho, co se vybere.
Balónky se mi sice líbí. Není to špatná myšlenka. Ale realizace děsná a amatérská. Je vidět, že si někdo zachraňoval svoji pr.el. A nekoupila bych je, když vidím, jak to funguje, protože to bude velký šmel šmejdů. Kteří se ohání podporou charity a ve finále jim dají 30%. To ať táhnou vandráci, odkud přitáhli. Ani jeden ten jednatel neuměl na dotaz odpovědět. Že ti prodejci jsou nějací chudáčci, kteří si chtějí vydělat a nic jiného neumí. To je všem jasné a přitom skočili na lep těmhle
.
Takže moje děti se bez těch balónků obejdou. A dál budeme kupovat pro konkrétní útulky a osobně jim to dovezeme. Peníze posílám max. na Dobrý anděl nebo onkoláčky.
Nikdy by mě nenapadlo něco takového koupit, vím, že jsou to kraviny za dolar z Číny. A že to je na charitu, no tak tomu bych nevěřila už vůbec.
Tyhle balónky blikací prodávali na vánoce, holky je hrozně chtěli ale když jsem viděla jak to vypadá když je dělají a chtěli za jeden 250 tak jsem to odmítla. Nedám za 2 pětikilo, nejsem blázen.