Svrab - co a jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.1.23 20:59

Já jsem teda všechny plyšáky, polštářky vše zabalila do pytlů. Koberce vůbec nemáme. Koupila jsem i v ikei úplně obyčejný přikrývky a vždy po namazání jsem právě dala vše nove na spaní. A pak po umytí jsem zase dala nové peřiny. Úplně přesně vím jak se cítíte. Je to strašné já tenkrát zhubla cca 8 kilo. Měla jsem z toho už deprese.
Ale za sebe můžu říct, že třeba malý se mě Drbal ještě tak 2 měsíce pro posledním přeléčení. Ale zkrátka jsem si řekla že už nad tím nemůžu přemýšlet, že už jsem udělala všechno. A pak to postupně odeznělo. Ale opravdu ho to svedilo hodně dlouho a dělali se mu i vyrážky.

Ale opravdu až jsem se dostala ke kožní která s tím naštěstí měla zkušenosti. Tak mi řekla že je to nutné přeléčit po tom týdnů, že se vylíhnou zárodky a ty pak zabijete a je klid. Po třech týdnech je to docela dlouhá doba

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.23 21:03

Ještě jedna věc. Koupila jsem pak už že zoufalství biokil. Je to přípravek na hubení parazitů u zvířat. A tím jsem vystříkala matrace, sedačku atd. I jsem používala insekticidy na lezoucí hmyz. Hlavně aby obsahoval permethrin. Ten na svrab účinkuje

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.23 05:55
@Anonymní píše:
Ještě jedna věc. Koupila jsem pak už že zoufalství biokil. Je to přípravek na hubení parazitů u zvířat. A tím jsem vystříkala matrace, sedačku atd. I jsem používala insekticidy na lezoucí hmyz. Hlavně aby obsahoval permethrin. Ten na svrab účinkuje

Biokilem ibiolitem jsem stříkala taky matrace, koberec i do skříní, dokonce jsem ho stříkala do vlasu. A kolik infektoscabu jste měli tub na jednoho? Já mám hroznou kožní, stále tvrdila, že nemám typické příznaky, asi ani neví, že je svrab mytych. pak už jsem si obstarávala síru na internetu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.23 21:15

Na dospělého ta jedna stačila. Na dítě tak půlku. Ale je fakt že ti kozni toho píšou hrozně málo. Musela jsem si vydupat těch masti víc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.23 13:17
@Anonymní píše:
Na dospělého ta jedna stačila. Na dítě tak půlku. Ale je fakt že ti kozni toho píšou hrozně málo. Musela jsem si vydupat těch masti víc.

Přesně, u nás poprvé dala mast infektoscabu jen pro mě :zed: nechápu, proč s tím dělají takové problémy, kdyby dali hned jak mají, opakovali po tom týdnu, bylo by o ty reinfekce méně, lidí by se jim pořád nevraceli a my bychom měli ušetřeno spoustu nervů. Stejně jsem měla pocit, že se na mě dívá, jak na hypochondra (přece musím mít ukázkové dvojpapuly…) Chtěla jsem dávno přejít jinam, ale buď nepřibírají nebo dlouhé termíny na objednávku.
A děkuji vám, ze jste se podělila o zkušenost :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17829
8.1.23 13:37
@Anonymní píše:
Přesně, u nás poprvé dala mast infektoscabu jen pro mě :zed: nechápu, proč s tím dělají takové problémy, kdyby dali hned jak mají, opakovali po tom týdnu, bylo by o ty reinfekce méně, lidí by se jim pořád nevraceli a my bychom měli ušetřeno spoustu nervů. Stejně jsem měla pocit, že se na mě dívá, jak na hypochondra (přece musím mít ukázkové dvojpapuly…) Chtěla jsem dávno přejít jinam, ale buď nepřibírají nebo dlouhé termíny na objednávku.
A děkuji vám, ze jste se podělila o zkušenost :mavam:

Ja jsem byla lecena v zahranici ivermectinem, nerozumim tomu, ze tento lek, ktery je obecne dobre tolerovanej, neni toxicky svinstvo, u vas lekari nepredepisuji. Po 2tydnech druha davka. ( Nesmi to ale brat tehotna zena.)

My si to donesli z cest. Muzete to chytnout kdekoli, i v obchode pri zkouseni obleceni, muzete to chytnout v busu, u lekare, kdekoli. Ono se pise, ze aby se clovek infikoval, je nutny kontakt, ktery nejakou dobu trva, ale nase pribuzna se infikovala u lekare, nikde jinde nebyla, pokud je nekto silne infikovanej, muze vas nakazit i pres kratkej kontakt.

Koupila jsem parnej cistic, vsechno jsem nahazela do pytlu, do mrazaku, uplne vsechno jsem dezinfikovala, celou postel jsem dezinfikovala, pradlo prala kazdej den a koupili jsme nafukovaci matrace a ty jsem pak davala do mrazaku na nekolik dni a mezi tim jsem pouzivala dalsi nafukovaci matrac na stridacku a ten opet do mrazaku. Spali jsme jen na nafukovacich matracech, to ulehci situaci, jen do vyfouknete a date do mrazaku.

Holky, jsou to nervy, ale kazdej se svrabu zbavil, myslite na to, ze i vam se to podari, jen to nekdy chvilku trva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 13:55

@My Melody
Protože tady není ivermectin schválený k léčbě. (Pouze v covidove době na chvíli, aby ho zase všechen nechali zničit :zed: )
Dost už jsem si o tom načetla. V zahraničí je také na předpis, chtěla jsem přes rodinného příslušníka, co tam žije. Snad někde v zahraničí je k dostání bez receptu, ale to jsou země, kde nikoho nemám. je k dostání na některých zahraničních webech, ale je to spolehlivé a bezpečné? Přijde opravdu to, co si objednám? Nezabavi to na hranicích? Je to prekerka. Přitom by to bylo nejjednodušší. Působí vnitřně na celé tělo. Takhle s masti vynechate kousek místa, může to být na obličeji, ve vlasech(tam se s masti úplně nedostanete) a jedete zase nanovo. :(

Ještě by mě zajímalo, jak dopadla @Hanistepa?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.23 19:58

Tak jak valcite? Doufám že už máte všichni klid od téhle hnusné nemoci?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.23 10:17
@Anonymní píše:
Ano zbavili. Myslím si že nám opravdu pomohlo zopakovat to po týdnu.. A z bytu udělat holobyt. Ani není nutné převlékat postele ještě několik mesicu po tom. Zkrátka převlékat!! Během!! Léčby. Jakmile už to ze sebe finálně smyjete. Tak je to zbytečné. Vše infikované vycházet někam z bytu ven. Skříně nepoužívat cca týden. [/citace

Takže jestli tomu dobře rozumím, při té poslední léčbě jste převlékala a uklízela jen těch 7 dní do druhého přemazani a pak už ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.23 16:43

Ano přesně tak..

• Citovat
  • Upravit
1
16.4.23 21:36

Zdravím, ke konci ledna mi zjsitili svrab a já se toho zřejmě ještě nezbavila. Furt mi svedi telo, pupinky taky nemizí, zkusila jsem snad vše a nic, jsem fakt zoufalá už. Teď jsem se znovu namazala tou masti tak snad už to zabere. Zkoušel jste třeba i někdo, aby se furt nemusely měnit lůžkoviny nebo oblečení je zabit podtlakem? V pytli vysát vzduch, to by snad nemělo přežít ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.23 20:58

Dobry vecer…
Mám dotaz…procetla jsem snad celou diskuzi v uplynulém asi měsíci…syn má diagnostikovany svrab, mazal na noc mast a po tydnu opět preventivně…už to jsou dva týdny a porad se mi nezdá, ze je pryc…některé pupinky jakoby mizí ale některé jsou stále takové červené… :roll: už jsem z toho na mrtvici…prilozim foto…

• Citovat
  • Upravit
669
6.6.23 21:31
@Anonymní píše:
Dobry vecer…
Mám dotaz…procetla jsem snad celou diskuzi v uplynulém asi měsíci…syn má diagnostikovany svrab, mazal na noc mast a po tydnu opět preventivně…už to jsou dva týdny a porad se mi nezdá, ze je pryc…některé pupinky jakoby mizí ale některé jsou stále takové červené… :roll: už jsem z toho na mrtvici…prilozim foto…

A co máte za mast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
6.6.23 21:33
@Salome123 píše:
A co máte za mast?

Infectoscab

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.23 12:19

@Nebora Infectoscab je dobrá mastička, ta to zlikviduje. Ráno jste ji smyli? Je ale dost agresivní, takže potom je ta kůže hodně podrážděná, takže pořád to svědí a je červené a může se jevit, jako že ten svrab tam pořád je. Nám napsal kožař ještě tzv. sos mastičku po tom Infectoscabu, jmenovalo se to Beloderm - ale je to asi na předpis, nevím. A po té to pak přestalo svědět a zhojilo tu kůži z toho Infecoscabu. Ale možná by stačil třeba Sudocrem nebo zinková mast, nevím. No a pak samozřejmě vyprat prádlo s čím přišel do styku, zpočátku měnit často lůžkoviny, ručníky. Vydesinfikovat sedačky, vše čalouněné. Čekala jsem ten boj mnohem horší, nakonec dobrý.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA