Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No a teď si představ, že někteří chlapi z toho nevyrostou nikdy
Dbala bych na to, aby byla mikina čistá, a víc neřešila. Blbý je, když už je to ve fázi rukávy nad zápěstím, dýlka do půl zad a oba lokty prodřený a stejně se toho odmítají vzdát.
Tak asi tu mikcu nemá úplně porad, občas mu ji musis přece vzít na vyprani. Tak si s tím dej maximálně vždycky trochu nacas a bude si muset vzít jinou
Jinak můj syn zase nesnáší knoflicky. Jedině na dzinach akceptuje ten jeden u zapínání, ale jinak by si nic s nimi neoblekl. A to začalo už když mu byl rok
je proste v tom oblékání vybiravej ![]()
Taky bych ho mechala. Treba ho casem oslovi jiny kousek.
Muj syn je autista a mam nakoupene totozne mikiny v ruznych velikostech. Nosi je i v lete (je to sportovni mikina ze silneho upletu, hodne tepla,), nastesti navazuje dospelacka rada, snad ji neprestanou vyrabet.
@nozu píše:
Já taky nechápu, kde je problém. Nákup víc stejných mikina, aby měl na střídání. Můj syn zase tráví celé dny v pyžamu. Teda to pravidelně střídá, není stále v tom jednom
Tak to je přesně jak dcera, když přijdu z práce, tak je ještě v pyžamu. Syn zas má jen triko a punčocháče. Školní kalhoty jsem letos asi kupovala zbytečně. ![]()
@ugluk píše:
No a teď si představ, že někteří chlapi z toho nevyrostou nikdyDbala bych na to, aby byla mikina čistá, a víc neřešila. Blbý je, když už je to ve fázi rukávy nad zápěstím, dýlka do půl zad a oba lokty prodřený a stejně se toho odmítají vzdát.
Třeba můj manžel
Taky nosí jak socka jednu věc, dokud mu ji neseberu.
@madyb píše:
Třeba můj manželTaky nosí jak socka jednu věc, dokud mu ji neseberu.
Můj manžel má takhle oblíbený svetr. Teď už teda jen na doma, protože to má prodřené rukávy. Ale nejsme schopní sehnat vhodnou náhradu. S každým přáním se modlím, abys se už úplně rozpadl. I ho dávám do sušičky
a ta potvora se pořád drží…
@Anonymní píše:
Je mu 6 let a tu mikinu by nejradeji nosil kazdy den, ale to proste nejde. Ma kopec jineho hezkeho obleceni, taky jsme mu nedavno poridili nejake dalsi nove, ale odmita ho nosit. Kdyz mu dame neco jineho nez tu mikinu, je to doslova boj, dela neskutecne sceny. Fakt uz nevime, co s tim, nemuze prece nosit jen svuj oblibeny kousek a hystercit, kdyz neni po jeho. Nemate nejakou radu, prosim?
Napadá mě nějaká forma ADHD, když fakt jsou scény. ![]()
@welovefashion píše:
Koupit ještě jednu stejnou mikinu, nebo ho nechat vybrat samotného na netu, co by se mu libilo…
On si prave ty nove veci sam vybiral s nami na eshopu, ale ted je proste odmita nosit. Proste musi byt jeho oblibena mikina a konecna… Kdyz jsme mu ji par krat zakazali a rekli ne, ted si vyber neco jineho, rval jak ujety a nakonec jsme mu museli vybrat sami, co si oblece a doslova to na nej narvat. Nez se uklidnil, byla to minimalne hodina… Nejde o to, co si budou druzi lide myslet, tohoe neresime, ale mel by pochopit, ze veci se stridaji a taky je potreba je dat prat. On dela sceny taky kdyz tu mikinu chceme dat do prani.
@Anonymní píše:
Je mu 6 let a tu mikinu by nejradeji nosil kazdy den, ale to proste nejde. Ma kopec jineho hezkeho obleceni, taky jsme mu nedavno poridili nejake dalsi nove, ale odmita ho nosit. Kdyz mu dame neco jineho nez tu mikinu, je to doslova boj, dela neskutecne sceny. Fakt uz nevime, co s tim, nemuze prece nosit jen svuj oblibeny kousek a hystercit, kdyz neni po jeho. Nemate nejakou radu, prosim?
Ja te pisatelko asi sbiju. Má prostě tu mikinu rád, má v ní schované hezké vzpomínky, ať si ji nosí jak chce, hlavně že je stastnej. Jiné oblečení také nosí, i si kupuje nové, ale tu jedno mikinu prostě potřebuje ke svému životu. Dokud nebude děravá, tam ji bude nosit. Jo a via.co je zvláštní, on tu mikinu teď nikde nemůže najít, kde asi tak je. Nikdo ji někam schoval a předá mu ji, až se s ním setká. Štvete mě pisatelko.