Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A ze je dospělí, pořád bydlí u vás doma, takže máte porad možnost a pravo do jeho volného času mluvit. Mimochodem, je mi 22, a nejsem z domu zas tak dlouho, takže mám vše živě v pameti ![]()
@lucenka
my jsme aktivní všichni okolo. Manžel má tolik aktivit, že počítač ani nezná. Ale tahejte dospělého chlapa někam, když on vlastně nechce a jeho touha je jen hrát tanky ![]()
@kotýsek píše:
Zdravím všechny, budu ráda za radu, kdo tomu rozumí. Já mám problém stím, že můj 20 ti letý syn, když je na počítači, tak neustále hraje hru s tankama. Všem jistě známá hra World of tanks.A mám dokonce dojem, že to hraničí se závislostí, ale říkejte něco dvacetiletému klukovi. Kteří se v tomto věku cítí, že ovládají svět )))
Zajímalo by mě, jestli existuje nějaká rušička, kdy by mu ty hry nenajely
Klidně posílejte i odkazy na daný předmět. Asi něco pořídím a už si více nezahraje![]()
![]()
Příspěvek upraven 10.02.17 v 13:14
syn neplní povinnosti? nechodí do práce? do školy? netráví čas mimo pc - př při společném jídle? nepomůže doma? když mu zavolají kamarádi tak raději hraje než by šel ven?
Jak se projevuje závislost?
@kotýsek píše:
Studuje posledním rokem na průmyslovce a zbytek volného času rozděluje mezi přítelkyni a hru s tankama. A mě to tááák se*re.
a co by měl dělat jiného - dle tebe?
@Terezxx
víš co, mě jen napadá, že v tomto věku je jiná domluva s holkama, ty jsou takový tvárnější materiál, kdežto chlapi s těma je to těžké at je jim 20 nebo 40,Mají svou hlavu a na vše svůj názor. Ikdyž ne vždy správný))))
@jdukolem
třeba učit se na maturitu a více sportovat a žít aktivněji. ![]()
@pikola píše:
Vypnout internet?
Kdyby mi ve dvaceti máma vypla internet, tak bych se druhý den odstěhovala ![]()
@kotýsek píše:
@jdukolem
třeba učit se na maturitu a více sportovat a žít aktivněji.
první chápu a druhé třetí mu nejspíš v tomhle věku už nejspíš určovat nemůžeš
@kotýsek píše:
@jdukolem
třeba učit se na maturitu a více sportovat a žít aktivněji.
V únoru? Učit se na maturitu v únoru? Já se na ní začala učit 4 dny před
Co studuje za školu, že by mu měla dát maturita tolik zabrat? Snad se nechystá na vysokou, pokud na tohle potřebuje tolik času… Nech ho žít ![]()
Nechala bych ho být, pokud má slušné známky a doma pomáhá, případně má nějakou brigádu.
@kotýsek píše:
@lucenka
my jsme aktivní všichni okolo. Manžel má tolik aktivit, že počítač ani nezná. Ale tahejte dospělého chlapa někam, když on vlastně nechce a jeho touha je jen hrát tanky
TakA jste měli s výchovou začít dřív a nenechat to zajít tak daleko. Ale tipuju, že jsi byla ráda, že má svou zábavu a neorravuje tě, když jsi běhala kolem mimina.
@radkka píše:
V únoru? Učit se na maturitu v únoru? Já se na ní začala učit 4 dny předCo studuje za školu, že by mu měla dát maturita tolik zabrat? Snad se nechystá na vysokou, pokud na tohle potřebuje tolik času… Nech ho žít
Vážně? Ono se ale v podstatě většina čtvrťáku kromě nového učiva věnuje opakování maturitních okruhů, takže se na maturu studenti připravují celý čtvrťák, zejména v druhém pololetí se opakování přitvrzuje. Jen těch dvacet knih, které se mají k maturitě načíst a rozebrat, zvládnout za 4 dny… ![]()
@Natálka26 píše:
Taky hraju tanky![]()
![]()
a někdo mi to vypnout uprostřed bitvy tak bych asi silela
![]()
![]()
ale co mu chceš říkat? Je dospělý, nevím zda studuje a jak vyniká, nebo jestli pracuje a ve volném čase hraje nebo nepracuje a jen dřepí a hraje. Podle toho to asi řešit, i když si osobně myslím, že s tím stejně nic neuděláš. Je mu 20 ne 12
![]()
![]()
Tchán taky hraje tanky a když by mu to tchyně vypnula, to by bylo zle
![]()