Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@RaulG1 píše:
A tak respektuj názor druhých. Tvůj názor je, že je to zbytečnost. Můj názor je, že je zbytečnost, nevím, hrát na flétnu.
Já to respektuju. Jen jsem v této diskusi vyjádřila pochopení směrem k zakladatelce, která tady dostala celkem „kartáč“.
@kacaba379 píše:
Lucenko, mi se na to chce napsat pro slepičí kvočProstě můj (jen můj) názor je, že nechat šestileté děcko vysedávat u her je zbytečnost. Jestli tobě to přijde přínosné, jen si hrajte. Já prostě obecně nejsem fanoušek PC her, u děcek ani u dospělých.
O přínosnosti nic nepíšu. Jen to považuju za normální koníček, který není potřeba zakazovat a děsit se toho, že by si dítě na chvíli sedlo k počítači.
@lucenka
záleží na tom, co je pro vás chvíle u počítače)))
Kdyby šlo o chvíli, tak nezakládám diskuzi. ![]()
@omites píše:
Tak je fajn, že jsi nás tady všechny poučila.
Píše:KotysekByli doby, kdy jsem četla vaše
deníčky a měla jsem za to, že jste inteligentní žena…tet bohužel pochybuji
@kotýsek píše:@omites píše:
Tak je fajn, že jsi nás tady všechny poučila.
Píše:KotysekByli doby, kdy jsem četla vašedeníčky a měla jsem za to, že jste inteligentní žena…tet bohužel pochybuji
lidi se nechovají podle obrazu, který si o nich vysníme. Krom toho, zavděčit se všem není možné.
Já jen nechápu, když máte na to utvořený názor, že chcete debatovat. Nutně musíte narazit i na oponenty
@kotýsek krom toho - já jsem 1) hráč PC her 2) v 20 byla hodně samostatná
@omites
pokud si přečtete můj základ diskuze, tak jsem nechtěla debatovat, ale chtěla jsem poradit ohledně rušičky signáku Pc her, a případně odkazy na daný přístroj.
Já od počátku vím, že stím těžko něco nadělám, pokud nebude chtít on sám. Dvacetiletému chlapovi nejde říci u počítače jsi byl hodinu, to ti stačí, vyčůrat a spát. ![]()
@kotýsek opravdu se chcete snížit k tomu, že mu nainstalujete rušičku signálu?
Dál bych svůj postoj i dovysvětlila, ale má to smysl?
@kotýsek píše:
@omites
pokud si přečtete můj základ diskuze, tak jsem nechtěla debatovat, ale chtěla jsem poradit ohledně rušičky signáku Pc her, a případně odkazy na daný přístroj.
Já od počátku vím, že stím těžko něco nadělám, pokud nebude chtít on sám. Dvacetiletému chlapovi nejde říci u počítače jsi byl hodinu, to ti stačí, vyčůrat a spát.
Však jsi dostala doporučení, že máš vypnout internet
To je nejlepší rušička. Pak si samozřejmě můžeš od nějaké it firmy nechat nainstalovat firwall, ve kterém budou nastavena pravidla pro blokování serverů WoT.
A zároveň jsi dostala reakci, že se zabýváš blbostmi a já si to taky myslím. Jediný tvůj argument proti téhle hře je, že tě to štve
Jenže každá doba má nějaké způsoby, jak lidé vyhledávají a udržují sociální kontakty. Dřív chlapi trávili hodiny v hospodách, teď se přeorientovali na sociální sítě (a onlinovky nejsou nic jiného než jen speciální druh sociální sítě). Ber to tak, žesociální kontakty s vrstevníky jej zajímají víc než holky nebo sport a už se v tom nevrtej. Ono ho to přejde, až bude mít víc učení na vš nebo až se bude muset sám uživit.
@kotýsek píše:
@omites
Já od počátku vím, že stím těžko něco nadělám, pokud nebude chtít on sám. Dvacetiletému chlapovi nejde říci u počítače jsi byl hodinu, to ti stačí, vyčůrat a spát.
A to zacal dělat teprve teď nebo ti to začalo vadit teprve teď?
@kotýsek Kupuje si prémiové účty??? Nebo hraje v základu?
Teď jsem to říkala manželovi, říkal, že lepší, než trávit večery v hospodě
No, v jeho věku by to hrozit mohlo ![]()
@kotýsek píše:
@omites
ano takže je lepší mu dát rušičku.. jinak diskuze má název - syn neustále hraje a ne - poraďte mi jakou rušičku..
@kotýsek píše:
@lucenka
záleží na tom, co je pro vás chvíle u počítače)))
Kdyby šlo o chvíli, tak nezakládám diskuzi.
chtělas vychovávat - mělas dříve.. ted máš doma dospěláka to už moc nevychováš…tak se s tím smiř
Já zjistit, že mi matka nainstalovala doma ve 20 letech rušičku, tak řádím jak černá ruka ![]()
@omites píše:
Já zjistit, že mi matka nainstalovala doma ve 20 letech rušičku, tak řádím jak černá ruka
hlavně že říct - už hraješ na můj vkus dlouho je blbý…
![]()