3letý syn začal chodit do školky a je jak vyměněný :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
21.9.16 07:29

@PetrVesely :palec: asi tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
21.9.16 13:25
@Anonymní píše:
No zkracene, ted je z ni dospela vyrovnana zena, sebevedoma a bez mindraku.Na skolku vzpomina dokonce rada. Takze zadne „zlomeni“ se zrejme nekonalo :nevim:

Ono zlomení může mít tisíce podob a následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.16 14:12
@PetrVesely píše:
Ono zlomení může mít tisíce podob a následků.

Jasně, puberťák má akné, svedeme to na stres ze školky. Slečna má mindrák z velkého nosu, jistě to je „zlomením“ ve školce. Nevhodný výběr partnera opět ukazuje na problémy ve školkovém zařízení :mrgreen: :mrgreen: Ne vážně, vždyť ještě před pár desítkami let se děti prostě do školky prdly ve třech letech rovnou na celý den a bylo. Máte pocit, že je tu generace zamindrákovaných lidí v důsledku „zlomení“ ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
21.9.16 15:35

@unuděná Necítím se být nějak zlomená, ale školku jsem nenáviděla - a pamatuju si to. Ve škole problém nebyl. Ne že bych ve školce bulela, ale nenáviděla jsem ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
21.9.16 16:22

@unuděná mě to asi trochu (dost) poznamenalo :think: ale těžko říct, jestli to bylo školkou a nebo přístupem mé mamky. To už neposoudím.
Rozhodně nechci, aby mé děti musely v dětství prožívat něco podobného. Určitě proto vybereme školku s malým kolektivem a co nejhodnějšími tetami, i když nás to bude stát velké odříkání od huby. Ve státních školkách, kde je 30 děcek na jednu, max dvě učitelky, není jednak prostor pro individuální vývoj a ani dostatečná kontrola šikany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.16 19:01

Já osobně si myslím, že většina dětí, které mají se školkou problém, ho mají hlavně proto, že rodiče (speciálně ta mamka, která ho tam „odloží“) s tím nejsou určitým způsobem smíření. Že podvědomě cítí, že by ho rodič taky nejradši do školky nedával.. Snažím se (ale neříkám, že to není těžké) přistupovat ke školce pozitivně, nemyslet si takovéto „30 dětí a dvě učitelky, sociální systém“ apod., ale věřím, že dítěti to hodně dává, osamostatnění, socializaci, přípravu na školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
21.9.16 21:46

@unuděná moje mamka taková určitě nebyla, dávala mě i do jeslí. Protože chtěla, ne proto, že musela. Dobrovolně šla do práce dřív, nic ji nenutilo :nevim:
Jinak tvůj přístup je správný :) kdyby syn neměl poruchu autistického spektra, tak to s kolektivem 30 dětí a dvěma účama vidím taky tak :palec: třeba nám časem dozraje i do toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí