Syn kamarádky ubližuje mému synovi.

Anonymní
17.5.22 14:48

Syn kamarádky ubližuje mému synovi.

Dobrý den, prosím anonym kamarádka sem taky chodí.
Bydlíme v novém městě a zatím jsem si tu našla jen jednu kamarádku. Máme stejně staré syny(necelé 3 roky). Syn chodí za tím kamarádem rád, většinou si spolu hezky hrají, než se vždycky něco pokazí. Kamarádky syn na meho zaútočí a už je pláč, krik a kolikrát i krev. Uvedu příklady, syn kamarádky se šel se mnou mazlit, můj syn mu řekl že jsem jeho maminka ať jde za svoji a kamarád mu za to hned chytil vlasy a chumac mu vyskubl(můj syn má delší vlasy). Nebo jel kamarád na motorce a můj syn vedl něho běžel. Kamarád z ničeho nic najel na meho syna a zvedl motorku tak že mu rozbil ret 8o. Synovi tekla krev, brečel, kamarád se k tomu i přiznal, ale nedostal ani vynadáno ani nazadek. Hrozně mě zklamal přístup jeho mamky. Přitom když jde o něco jiného dá mu nazadek hned. Vím, že by se měl syn víc bránit, několikrát jsem mu to říkala, ale on jakoby stuhne a nic neudělá, já kamarádovi vynadam, ale mlátit cizí dítě nebudu. Teď nevím, jestli se máme dal stýkat nebo radši omezit kontakty. Omlouvám se za můj sloh, asi jsem se potřebovala jen vypsat.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
26747
17.5.22 14:50

Ty dvě věci jsou to pokaždé? Nevím no…

• načítám...
8980
17.5.22 15:00

Pokud jsou to ojediněle události, neřešila bych to, některý děti jsou holt divocaci a napřed jednaji a až pak přemýšlí… pokud se to děje pravidelně, to už bych řešila. Dělo se nám to stejne, dlouhodobě, systematicky.. napřed jsem to řešila ve školce, kam spolu syn a kamarád chodili. To úspěch mělo jen na dobu, co byli v té školce.. tak jsem to řešila s jeho maminkou, ale její velmi mírná výchova poněkud na korekci chování nestačila. Tak jsem jednou, když kluk opět bil syna, poněkud neúmyslně na něj vyletela. Jasně jsem mu vysvětlila, že toto fakt dělat nebude. On vůbec nebyl z yklej, že by na něj kdy někdo zvýšil hlas, takže moje razna promluva stačila a aspon v mojí přítomnosti se choval uz slušně. Ve školce taky díky učitelkam. A beze mě spolu nikde nebyvali. Sice mi stačilo se na něj podívat a už stal v pozoru, ale kdykoliv měl sebelepší příležitost, tak škodil. Bylo to hrozně vyčerpávající. Definitivně pomohlo jen úplně přerušení kontaktu.

• načítám...
13318
17.5.22 15:00

No a s jeho matkou jsi o tom mluvila? Jak to vidí ona? Jak dlouho se s ní znáš?

• načítám...
15995
17.5.22 15:02

:dance: Hele ono triletaci tohle jeste neumi uplne kontrolovat, hlavne to druhe je otazka, jak moc to byl blby odhad a jak moc umysl…ja zastance mlaceni deti nejsem, asi by melo probehnout ze strany matky nejake aspon vysvetleni, ale jinak bych spis pozorovala a pripadne jim holt musite byt pobliz a zabranit, triletaci fakt jeste nejsou „svepravni“ co se socialniho chovani tyce. Pripadne teda mu klidne neco rekni i ty, v klidu ale nebala bych se rict, hele, tohle bylo moc silne, tady tomu jsi ublizil, tohle delat nejde.

• načítám...
2164
17.5.22 15:18

Hele jako tu první situaci vyprovokoval tvůj syn a to druhé mi přijde, že to to dítě nedomyslelo.
Dostat vynadáno mělo, to ano, ale že bych to viděla jako agresor a tvůj nevinný syn, to asi ne.

• načítám...
41603
17.5.22 15:20
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím anonym kamarádka sem taky chodí.
Bydlíme v novém městě a zatím jsem si tu našla jen jednu kamarádku. Máme stejně staré syny(necelé 3 roky). Syn chodí za tím kamarádem rád, většinou si spolu hezky hrají, než se vždycky něco pokazí. Kamarádky syn na meho zaútočí a už je pláč, krik a kolikrát i krev. Uvedu příklady, syn kamarádky se šel se mnou mazlit, můj syn mu řekl že jsem jeho maminka ať jde za svoji a kamarád mu za to hned chytil vlasy a chumac mu vyskubl(můj syn má delší vlasy). Nebo jel kamarád na motorce a můj syn vedl něho běžel. Kamarád z ničeho nic najel na meho syna a zvedl motorku tak že mu rozbil ret 8o. Synovi tekla krev, brečel, kamarád se k tomu i přiznal, ale nedostal ani vynadáno ani nazadek. Hrozně mě zklamal přístup jeho mamky. Přitom když jde o něco jiného dá mu nazadek hned. Vím, že by se měl syn víc bránit, několikrát jsem mu to říkala, ale on jakoby stuhne a nic neudělá, já kamarádovi vynadam, ale mlátit cizí dítě nebudu. Teď nevím, jestli se máme dal stýkat nebo radši omezit kontakty. Omlouvám se za můj sloh, asi jsem se potřebovala jen vypsat.

a ty si myslíš, že to ten tříleťák udělal naschvál, aby tvého syna zranil? :think: mi to přijde jako nehody, co se běžně dějí a za to bych nikomu na zadek teda nedávala :think:

• načítám...
Ounou
17.5.22 15:21

Stalo se mi něco podobného, kdy syna dvakrát napadl stejně starý vrstevník na kroužku (s rodiči). Poprvé jsem v tom neviděla úmysl, podruhé byl jasný. Syn se tedy nebránil (protože “lidi nebiju, maminko”).

Matka kluka to neřešila nijak (a to běžně na to dítě zvyšovala hlas pořád-takže jako u vás). Takže když se schylovalo k třetímu incidentu, houkla jsem na kluka já. Jasné a důrazné “nebij ho” stačilo. Matka kluka byla zřejmě uražená, což mi bylo fuk. Syn je nyní průbojnější, zřejmě protože viděl, že vymezit se může.

Ve vašem případě bych se s nimi dál nepotkávala-nenechala bych ubližovat svému děcku.

Dělá to ten kluk i jiným dětem?

• Upravit
33005
17.5.22 16:19

No tak dva ani ne tříletí (zřejmě jedináčci) se samozřejmě v tomto věku nějaké interkaci, socializaci a podobně učí. Což ne vždy vyjde bez ztráty kytičky. Oba se učí, vy jako rodiče jste tam od toho, na ně dávat pozor, usměrňovat je apod. A ne, usměrňováním nemyslím apriori „dát na zadek“.
Spoustě nevhodného chování lze včas zamezit ze strany rodičů, jen je holt nemůžete jen tak „vypustit a děj se vůle boží“.

Nicméně v těchto dětských karambolech bych tedy nehledala primárně úmysl/záměr nebo cílenou či vypočítavou agresi. Děti nemají zkušenosti, jsou vedeny primárně emocemi, jednají impulzivně, takže prostě nejdřív konají a pak teprve vidí důsledky. A někdy je to holt s trochou krve nebo řevem. :nevim:

• načítám...
14725
17.5.22 16:35

Když si dite rodič neusmerni, tak bych se s nimi neschazela, nebo hodně omezila kontakt a cekala. Některý děti jsou haj.lici už odmalička, a věkem se to kolikrát jen stupňuje a uklidni se většinou az v dospělosti :lol: já bych na to neměla nervy.

• načítám...
2128
17.5.22 16:55

Zakladatelko já na tvém místě bych to prostě udělala tak, že bych si s tou kamarádkou promluvila. Samozřejmě bych se pokusila o nějaký v rámci možností přátelský tón nikoli o takovou tu úředničinu naštvanou. Ale prostě bych řekla že se ti tohle nelíbí a jestli by nemohla svého syna víc usměrnit. Že samozřejmě chápeš že děti jsou děti ale aby prostě setkání dvou tříletých kamarádů skončilo krví to už je prostě skoro moc. :nevim:
Podle mě se chytne za nos a pokusí se o nějakou nápravu a předcházet takovýmto věcem. A pokud by se nic nezměnilo a kamarádka by se na tebe ještě osopila a přátelství se rozpadlo tak ale potom není o co stát podle mého. A teď píšu jako někdo kdo nemá žádnou kamarádku ani tu jednu. :oops: Já jen aby sis nemyslela takové to No jo tobě se to kecá když máš určitě milion kámošek. :lol:
Držím palce ať se situace příznivě vyřeší ve spokojenost vás všech :palec:

• načítám...
10461
17.5.22 17:19

Zažila jsem, ve stejném věku, stejný typ naschválů. On ten náš kamarád byl trochu méně sociálně zdatný, navíc v té době ještě jedináček, takže v situacích, kdy nebylo po jeho to řešil fyzickým útokem. Pomohlo to, že jsem si brala víc kluky ke mně, než abych je dávala sousedce, a kdykoliv začal kamarád útočit, důsledně jsem mu řekla, že toto se u nás nedělá a pokud to nebude respektovat, tak jde domů. Párkrát jsem ho takhle vyprovodila, on pochopil, kde jsou jeho hranice a srovnal se. Kluci se spolu kamarádí už roky, my se sousedkou taky a kluk je už dlouho fajn a bezproblémový, ale když přece jen pokouší hranice, stačí upozornit a on už ví.
A když se něco takového stane venku, tak mu přece neco můžeš říct i ty. Ono od cizího to má větší efekt, než od rodiče, se kterým dítě zpravidla víc cvičí. Nemusíš na něj křičet ani ho bít, často stačí třeba i vlídně poprosit, ať to nedělá, že se ti to nelíbí.

Příspěvek upraven 17.05.22 v 17:28

• načítám...
41603
17.5.22 17:22
@Ounou píše:
Stalo se mi něco podobného, kdy syna dvakrát napadl stejně starý vrstevník na kroužku (s rodiči). Poprvé jsem v tom neviděla úmysl, podruhé byl jasný. Syn se tedy nebránil (protože “lidi nebiju, maminko”).

Matka kluka to neřešila nijak (a to běžně na to dítě zvyšovala hlas pořád-takže jako u vás). Takže když se schylovalo k třetímu incidentu, houkla jsem na kluka já. Jasné a důrazné “nebij ho” stačilo. Matka kluka byla zřejmě uražená, což mi bylo fuk. Syn je nyní průbojnější, zřejmě protože viděl, že vymezit se může.

Ve vašem případě bych se s nimi dál nepotkávala-nenechala bych ubližovat svému děcku.

Dělá to ten kluk i jiným dětem?

a tvému synovi byly v té době taky necelé tři roky? :think:

• načítám...
5683
17.5.22 17:54

To s tou motorkou jsi udělala dobře, když si klukovi vynadala alespoň ty, já bych vzala z jedné vody ale i jeho matku, kamoskanekamoska, jde přece o moje dítě a tam já neznám bratra, natož kámošku. Takže já bych to měla vyřešeno a vzájemné bychom asi se už setkávat nemohly.

A taky bych řekla, že bys měla reagovat pruzneji a nečekat, až chudakovi sigr vyrve vlásky.
Já bych se s takovým deckem ani nemazlila, hned bych ho poslala za jeho mámou, vypadá to, že by tě tvůj synek mohl školit a to je pro tebe špatně.

Fakt se nechtej lidem ani cizím deckam zavděčit, dosahnes opaku.

• načítám...
Ounou
17.5.22 18:00

@Keyllah Byly mu cca dva roky a dva měsíce, klukovi hádám o pár měsíců víc.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m