Syn má 18 kilo ve dvou letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
390
30.9.18 02:28

Ja bych rekla, ze je to celkem jednoduche. Pokud je zdravotne v poradku, pak mel i pri kojeni vice prijmu nez vydeje. Mela jsi prehled o tom, kolik mleka za den vypil? Jak se tu uz psalo, jsou zeny, ktere na zatah odstrikaji pul litru. Vyzivnost mleka je u kazde take jine. Zalezi i na tom, jak se stravuje (kolik cukru a pod) sni maminka. Zjednodusene: i JEN z mleka mohl byt prekrmovan. Pokud uz nekojis (ted nevim, jestli to v prispevku bylo psano), pak mas uplny prehled prijmu a zajistila bych kvalitni vydej - pohyb - aktivni (kolo, balon, zabavne prekazkove drahy apod). Asi bych cekala, ze se pomer vyska, vaha bude casem upravovat. Ale muze to trvat dlouho :( P.S. Nekde jsem cetla, ze pohyb je jediny zpusob, jak take ovlivnovat/menit samotny metabolismus (pominu ukladani z prilisneho hladoveni). Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
30.9.18 21:23

Já dneska potkala kamarádku..dcera 2,5roku. Váži 19kg. Fakt kus baby. Vyprávěla mi jak mají problem koupit rifle, že i nohu má širokou… a že pořád běhá atd. atd.
No a pak jsme se potkali u pokladny.. kostici, lipánci, pribináci…atd..bylo tam asi deset kusu, takové ty malé džusy ty hodně sladké kubíky, ti oranžoví barevní…
Tak z čeho to pak bude? Dcera taky ji lipánky, ale tak jeden dva za týden, beru to jako sladkost, džusy se snažím 100% ovoce a taky ne každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
30.9.18 23:54
@Veru1987 píše:
Já dneska potkala kamarádku..dcera 2,5roku. Váži 19kg. Fakt kus baby. Vyprávěla mi jak mají problem koupit rifle, že i nohu má širokou… a že pořád běhá atd. atd.
No a pak jsme se potkali u pokladny.. kostici, lipánci, pribináci…atd..bylo tam asi deset kusu, takové ty malé džusy ty hodně sladké kubíky, ti oranžoví barevní…
Tak z čeho to pak bude? Dcera taky ji lipánky, ale tak jeden dva za týden, beru to jako sladkost, džusy se snažím 100% ovoce a taky ne každý den.

A presne tak to je. Jen si to ty matky obézních batolat, tak nejak nedokazou priznat. Vzdyt prece v reklame rikaji, jak je to zdrave, bez konzervantu a barviv, proste super pro deti :) Ale ze je to samý tuk a cukr uz v te reklame neřeknou. Takovy pribinak ma asi 250 kcal ve 100g ! Coz je skoro ctvrtina celodenniho prijmu 2 leteho ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.18 20:11

@srpen89
Nevím co se tady momentálně řeší . Co dávají jiné matky dětem neřeším . Sousedka o mě taky říkala že dávám synovi 5 pribinacku denně a syn neměl ani jeden . Mě spíš přijde že má někdo komplex a nebo je jednoduchý a snaží se být chytrý a dělá že ví proč můj syn váží tolik kilo . To se týká i váš ,velice rado by chytra a víte prd . Vy jste psala že jste byla obézní nebo jste nevím a za vinu to dáváte rodičům nicméně já za to u syna nemohu . Dále bych to asi už neroebirala jelikož mne zajímala řada a zkušenost ne to co zminujete vy. Můj syn je obrovský celkové . I dlaně a ruky má jak 6ti lety synovec prostě bude velikej a nějaké vety o to co a je nebo není v pribinacku mě opravdu nezajimaji to syn neji … A vlastně by jste se divila moje lékařka obezitologie kam se synem chodíme říkala že pribinak k snídani je ok . Takže asi tak. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5936
1.10.18 20:36
@Anonymní píše:
@zuzukobylkaTy jo . Čtu ty komentáře a na to že jsme ženy tak docela koukám . No ale jsem zvyklá . Syn měl dnes k snídani půl bananu a bílý jogurt , k obědu vývar z hovězího se zeleninou a mrkví , k svačině okurek , večer dostane vajíčko na tvrdo a před spaním 250 Sunaru a to je vše . Jídlo řešíme s doktorkou . Syn neji bohužel sýry ani maso takže to nemám úplně lehké . Ale věřím že se to zlomí . Jak jsem psala z kojení měl už ve 3 měsících 9kilo, 14 kilo v 9ti měsících … Byla bych ráda kdyby syn jedl VIC. Přes den si dal ovoce které zrovna je ať už jablko nebo hrozný , hrušky , švestky . Má rád i těstoviny a omáčkou ty nám ji hezký . Syn když je oblečený tak každej říká že je krásnej , když má krátké tričko tak má ručičky jak Michelin . Upozorňuji že takový byl i můj otec a dnes má skoro dva metry a nadváhu nemá ! Poznámky že jsem nezodpovědná mě vadí . Syn byl několikrát na odběrech krve i pro nadměrný růstový hormon ale ten byl negativní. Zajímavé že někdo psal že 92 cm na 24 měsícu je málo ,mě lékař řekl že jsme opět mimo tabulky moc vysocí .....takže nevím. Děkuji všem za názory. Genetika je genetika a ta se nevyčůrà… Někdo je malý nekdo vysoký . Někdo je celý život velmi hubený ikdyz ji . Lidské tělo je zvláštní . Spíše mi vadí jak lidé umi být chytří jak syn špatně ji . Tolik odběru krve co jsme měli mi bych nepřála nikomu a syn je zdrav jen mimo tabulky

Já tě chápu, měla jsem taky větší děti :lol:,napadlo mě co kdybys vysadila večer sunar,jinak na jídelníčku nečtu nic špatnýho,vyšetření má taky dobrý,je to zvláštní,že tak přibírá,ale může se to časem uklidnit,je dobře že to řešíš s lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 12:34

Syn bude mit za 4 mesice 4 roky. Takze jak jsem jiz psala mel 18 kilo ve 2 letech :D ted ma 22 kilo. Je nejvetsi ze tridy. Je celkove proste obrovsky a nosi obleceni na 6 ti lete dite. Boty na nohy ma velikost 28. Pi porodu mel 3,5 kila. 9 kilo ve 3 mesicich!!! 15 kilo v 9ti mesicich a ted si da Se rict vahu drzi a asi dlouho bude. Pamatuju si jaky jsem mela strach a jak semnou skarede mluvily maminky od jinych drobnych deti… jak Se na me lidi divali zkrz prsty to bylo k nesneseni. Proste kojeni a genetika udelalo sve. Dnes mi kazdy rika ze je syn nadherny a opravdu je to fesak akorat je proste obrovskej. :lol:

• Citovat
  • Upravit
30982
3.4.20 12:44
@Anonymní píše:
Syn bude mit za 4 mesice 4 roky. Takze jak jsem jiz psala mel 18 kilo ve 2 letech :D ted ma 22 kilo. Je nejvetsi ze tridy. Je celkove proste obrovsky a nosi obleceni na 6 ti lete dite. Boty na nohy ma velikost 28. Pi porodu mel 3,5 kila. 9 kilo ve 3 mesicich!!! 15 kilo v 9ti mesicich a ted si da Se rict vahu drzi a asi dlouho bude. Pamatuju si jaky jsem mela strach a jak semnou skarede mluvily maminky od jinych drobnych deti… jak Se na me lidi divali zkrz prsty to bylo k nesneseni. Proste kojeni a genetika udelalo sve. Dnes mi kazdy rika ze je syn nadherny a opravdu je to fesak akorat je proste obrovskej. :lol:

A kolik Teda měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 12:46
@Cuddy píše:
A kolik Teda měří?

Ma 109 cm

• Citovat
  • Upravit
Janli
3.4.20 12:58
@Anonymní píše:
Ma 109 cm

Moje holka měřila ve čtyřech letech 116cm. Myslíš, že máš velký dítě? Nemáš… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13774
3.4.20 13:06

To je normální, i ty „velké“ děti se časem srovnají, nerostou tak rychle pořád ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 13:06

Tak to já mám zase drobka :lol: má zhruba 115cm, 18kg, 7 let :)

• Citovat
  • Upravit
608
3.4.20 13:32

To teda koukám- dcera měla na pětileté prohlídce 112cm, 20kg a já doteď žila v přesvědčení, že je úplně průměrné váhy i vzrůstu na holku, spíše nižší a že kluci jsou průměrně větší :lol: Ve 2 letech měla 15kg a přišla mi na holku úplně průměrná :nevim:. Já myslím, že je to spíš taková oblíbená soutěž maminek-kdo má „zdravě“ větší, popř. kdo naopak „roztomile“ menší dítě :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15358
3.4.20 13:32
@Anonymní píše:
Ma 109 cm

To není zas tolik ve 4letech, moje dcera je o rok starší měří taky tak a je mezi vrstevníky nejmenší, takže bych řekla, že tvůj je na výšku akorát a na váhu trošku těžší.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.20 13:40

Mám dvojčata za měsíc 4 roky a mají 15 kg. A jsou úplně akorát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 13:41

@Alušáček tak on ma ted tri roky a pul. Nerikam ze je obrovsky ale 109 cm je dost ale on je spis mohutnej. Jinak jako dite byl vylozene michelin to bylo neuveritelny… :lol: ale spis jsem ozivila diskuzi s Tim jak to je ted… ze ikdyz mel 15 kilo v 9ti mesicich a maminky me lincovaly tak z toho vyrostl a neni nemocnej jak si vetsina myslela. Ja ho mela v kocarku a I cizi lidi meli tenkrat blby poznamky jak je tlustej a ja to spatne nesla. Neni drobnej ale opravdu z toho vyroste :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML