Syn mě neustále komanduje a dela scény

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109
1.12.19 08:30
@Oriseka píše:
@Mallorka
Tak to mate dobry, ze vam to takhle hezky funguje. Hlavne jsem reagovala na tu sprchu, protoze to u nas fakt byla velka chyba, u jinych to muze zabirat. Zakaz pohadek (a i jinych veci)taky pouzivam, ale ze by kvuli tomu byl hodny, tak to neni. Maly je dost nestandartni dite(ADHD+porucha na hrane autistickeho spektra),takze to s nim neni vubec jednoduche.

Muzu se prosim zeptat, kdy se u vas prislo na ADHD a v cem bylo tve decko jine nez ostatni-myslim jeste jako mensi? (myslim treba rok, dva..) krom toho, ze ty deti neposedi, u niceho nevydrzi..musi to byt narocne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22743
1.12.19 09:29
@Gabriolka34 píše:
Muzu se prosim zeptat, kdy se u vas prislo na ADHD a v cem bylo tve decko jine nez ostatni-myslim jeste jako mensi? (myslim treba rok, dva..) krom toho, ze ty deti neposedi, u niceho nevydrzi..musi to byt narocne..

Tak moje dite nema jen ADHD, ale i narusenou komunikacni schopnost:semanticko-pragmaticka porucha(mluvi dobre, ale nekdy rika vety uplne bez kontextu, jen protoze se mu libi). Odiagnostikovat jsem ho nechala u klinicke psycholozky ve 3 a 3/4 roku. Podezreni, ze je jine jsem mela, co zacal chodit, respektive ne chodit, ale rovnou behat. Byl strasne hodne mimco, krasne spal, jedl, dlouho si hral sam, nevyzadoval chovani, nemel separacni uzkost, neplakal, kdyz jsem odchazela.Jak zacal chodit, tak zacal byt hodne aktivni: vyskladavani supliku, otvirani zavirani dvirek-u toho vydrzel pul hodiny.Ve 2 letech ubehl 3 km bez prestavky proste rovne. Neposlouchal, nevnimal co mu rikame, hodne veci znicil, musel se furt hlidat, do 3 let neumel dat najevo souhlas s cimkoliv, proste vsechno ne. Dlouho nesdilel pozornost. Spousta vyvojovych milniku pozde, ale jeste v norme. Klasicke vychovne postupy nefungovaly nebo jen na chvilku. Fyzicke tresty kontraproduktivni. Sam placal deti nebo je treba schodil. Nestydel se, nedrzel se u maminky. Snizeny prah bolesti, treba neplakal pri ockovani.Ve 3 letech nastoupil do miniskolky na dopoledne a kazdy den stiznosti na chovani. Na trilete prohlidce, ale treba uplne vzorne ditko. Ma totiz lepsi a horsi dny a celkem dobre funguje, kdyz se mu nekdo dospely plne venuje. Pak navsteva PPP, ale tam jsme dostali jen doporuceni, jak s nim pracovat, ktere ve skolce nepomohlo. Omezeni dochazky v miniskolce-rekli, ze si s nim nevi rady. Tak pak uz jsem se konecne odhoupala a nechala ho odiagnostikovat. Dlouho jsem hledala chybu jen v sobe, ze jsem malo dusledna, malo tvrda-tak mi to i vetsina lidi predhazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.12.19 12:02
@Mallorka píše:
@Oriseka u nás šel pod sprchu 1× a pak právě stačilo říct, zda chce jit zase do sprchy a řekl, že ne a dobrý.
Teď je mu 4.5 roku a je hodný, ale 1× mi udělal strašnou scénu na návštěvě, že jsem mu zakázala TV a sladký. Druhý den ve školce mě nepozdravil, zákaz trval další den. Třetí den za mnou priletel, jak andílek, obejmul, tak se šlo do Penny pro dobrutku a krekry :mrgreen: ty si nasypal do misky k Tlapkove patrole a od ty doby stačí tento zákaz připomenout a je klid.

Evidentne mas poddajne dite a bud rada.
Muj se chodil pravidelna ci cca tri tydny koupat obleceny po dobu asi trictvrte roku, neb se nechtel svlekat. Ocividne to s nim moc nehlo, kdyz to bylo opakovane. Pravidelne byl bez pohadek, sladkosti, nejel na vyket. Byl sice nastvany a vztekly (my jsme echt dusledni rodice), ale ne, fajt mu to nezabranilo trvat si na sve pravde a snazit se ji prosazovat. Takovi maly disidenti jsou opravdu uplne jiny level, nez tvuj syn.
Jen dneska treba nechtel psat ukol z pisanky, tak ji ctyrykrat pocmaral, ctyrikrat jsme mu to vygumovali a nechalu prepsat. Jemu se proste nechtelo. Tu stranku psal asi hodinu, nez to k necemu vypadalo. Dalsi stranku napsal za 5 minut krasopisne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.12.19 15:47

Asi tu uz zaznela vetsina ucinnych metod, mne teda krom nich u synka hodne pomahalo ho „vybehat“. Cim vic byl fyzicky utahany, tim mensi problemy a kratsi zachvaty.
Chlapecci jsou proste aktivni a taky agresivni, kdyz je to clovek necha vybit prijatelne, je to mnohem lepsi. Takze polstarove bitvy, zavody, hry s micem, mlaceni do stromu penovym mecem, vyplavat v bazenu… Chapu, ze s domacnosti na krku a miminkem je to tezsi, ale mne to zabiralo vyborne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
1.12.19 19:35
@Oriseka píše:
Tak moje dite nema jen ADHD, ale i narusenou komunikacni schopnost:semanticko-pragmaticka porucha(mluvi dobre, ale nekdy rika vety uplne bez kontextu, jen protoze se mu libi). Odiagnostikovat jsem ho nechala u klinicke psycholozky ve 3 a 3/4 roku. Podezreni, ze je jine jsem mela, co zacal chodit, respektive ne chodit, ale rovnou behat. Byl strasne hodne mimco, krasne spal, jedl, dlouho si hral sam, nevyzadoval chovani, nemel separacni uzkost, neplakal, kdyz jsem odchazela.Jak zacal chodit, tak zacal byt hodne aktivni: vyskladavani supliku, otvirani zavirani dvirek-u toho vydrzel pul hodiny.Ve 2 letech ubehl 3 km bez prestavky proste rovne. Neposlouchal, nevnimal co mu rikame, hodne veci znicil, musel se furt hlidat, do 3 let neumel dat najevo souhlas s cimkoliv, proste vsechno ne. Dlouho nesdilel pozornost. Spousta vyvojovych milniku pozde, ale jeste v norme. Klasicke vychovne postupy nefungovaly nebo jen na chvilku. Fyzicke tresty kontraproduktivni. Sam placal deti nebo je treba schodil. Nestydel se, nedrzel se u maminky. Snizeny prah bolesti, treba neplakal pri ockovani.Ve 3 letech nastoupil do miniskolky na dopoledne a kazdy den stiznosti na chovani. Na trilete prohlidce, ale treba uplne vzorne ditko. Ma totiz lepsi a horsi dny a celkem dobre funguje, kdyz se mu nekdo dospely plne venuje. Pak navsteva PPP, ale tam jsme dostali jen doporuceni, jak s nim pracovat, ktere ve skolce nepomohlo. Omezeni dochazky v miniskolce-rekli, ze si s nim nevi rady. Tak pak uz jsem se konecne odhoupala a nechala ho odiagnostikovat. Dlouho jsem hledala chybu jen v sobe, ze jsem malo dusledna, malo tvrda-tak mi to i vetsina lidi predhazovala.

Diky za odpoved. Mate to s nim tedy jeste komplikovanejsi.. :think: Ptam se kvuli te hyperaktivite. Jak se chovaji deti, ktere ji maji pozdeji diagnistikovanou. A jeste se zeptam-ve skolce se choval jak, ze ho nezvladali? :roll:
A souhlasim s tim, ze vybite (vybehane ci jinym pohybem unavene) dite je mnoooohem snesitelnejsi :mavam:..pokud je to tedy mozne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22743
1.12.19 20:25
@Gabriolka34 píše:
Diky za odpoved. Mate to s nim tedy jeste komplikovanejsi.. :think: Ptam se kvuli te hyperaktivite. Jak se chovaji deti, ktere ji maji pozdeji diagnistikovanou. A jeste se zeptam-ve skolce se choval jak, ze ho nezvladali? :roll:
A souhlasim s tim, ze vybite (vybehane ci jinym pohybem unavene) dite je mnoooohem snesitelnejsi :mavam:..pokud je to tedy mozne :lol:

Hlavne neposluchal. Kazdy den neco jineho:nekdy se nechtel oblekat, jindy venku kdyz behali, tak jim utekl, nebo chodil pri prochazce po kolenou, nebo otviral tak moc detske kleste, az je znicil, pokousel se vylest na vesak na kabaty, kdyz ho posadili, aby za trest sedel, tak se proste zvednul a odesel, pri svacine hazel jidlem, vrazil do deti, kdyz treba rekli, ze se jde na zachod, tak proste bezel bezohledne, aby tam byl prvni. Spoustu veci z toho by si doma nedovolil, nebo to zkusil jednou. Ja jako rodic ovsem muzu zajit o dost dal nez ucitelka, ktera ma dost svazane ruce. Nestali moc o to, to se mnou konzultovat a bez spoluprace rodic ×skolka to jde tezko.Je ale snazsi si nabrat jine bezproblemove dite. Mate nejake podezreni u sveho ditete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
1.12.19 20:39
@vlker píše:
@garda Tohle jsi nemyslela vážně, že ne :mrgreen:. Doufám, že máš „psa“ tu čivavu z profilovky a jdeš sem hlásat, že dítě se má vychovávat jako čivava :mrgreen: :mrgreen:.

Smejes se sve jednoduchosti? Kde pisu ze se dite vychovava jako pes? Prevracis smysl vety. Precti si neco o psychoanalýze, psychologii, v deloze je aktivovan mozek ryby, pak nasleduje mozek jestera, psa… Kazdy funguje jinak a dale se vyviji, teda jak u koho :lol:
Treba pri boji se u cloveka zaktivuje mozek jestera.
Neco si precti a pak mnohe pochopis. Proc treba dite reaguje tak či onak, proc a kde zacinaji psychiatricke poruchy…
No a na fotce fakt neni civava, doplň si kynologicke znalosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22743
1.12.19 20:41

@Gabriolka34 Byla to miniskolka, kde bylo prumerne 8 deti na 2 ucitelky.Na statni jsem odvahu nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
1.12.19 22:15

@Svistice no, já si to vyzeru s dceruskou, to je mi jasný už teď. :mrgreen: necelý dva a velký sveraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
2.12.19 07:34

@garda Nenapadej, vůbec mě neznáš :palec:. Ono to byla tak trochu nadsázka, víš? Sama jsi psala, že na dítě musíme být důslední, u psa je to stejné. Když povolíš psovi, tak tě pokouše, když dítěti, tak bude zlobit :nevim:. Já k dítěti přistupuju jako k dítěti a k psovi jako k psovi. To je vše. A sorry za čivavu, já prostě každýmu malýmu psovi říkám čivava, je to všechno na jedno brdo - pracovní pojmenování :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.12.19 19:49
@Oriseka píše:
Hlavne neposluchal. Kazdy den neco jineho:nekdy se nechtel oblekat, jindy venku kdyz behali, tak jim utekl, nebo chodil pri prochazce po kolenou, nebo otviral tak moc detske kleste, az je znicil, pokousel se vylest na vesak na kabaty, kdyz ho posadili, aby za trest sedel, tak se proste zvednul a odesel, pri svacine hazel jidlem, vrazil do deti, kdyz treba rekli, ze se jde na zachod, tak proste bezel bezohledne, aby tam byl prvni. Spoustu veci z toho by si doma nedovolil, nebo to zkusil jednou. Ja jako rodic ovsem muzu zajit o dost dal nez ucitelka, ktera ma dost svazane ruce. Nestali moc o to, to se mnou konzultovat a bez spoluprace rodic ×skolka to jde tezko.Je ale snazsi si nabrat jine bezproblemove dite. Mate nejake podezreni u sveho ditete?

No v dost vecech poznavam svyho „zivějšího“ klucinu. Ve skolce byl zatim asi 14 dni a bylo mu tam smutno, takze se choval spis uzavrene. Brzy zase chodit zacne, tak uvidime..
Ale to, co pisete se deje doma-vse je s nim extremni. Kdyz place, tak s velkou hysterii, kdyz se raduje, tak je tak rozjařeny, rozhopsaný, ze v zapalu jeho pohybu kolikrat chytame takove rany, herdy, facky nebo sam o neco prasti (jako nerizena strela) a kdyz se vzteka, litaji veci vzduchem a proste nevidi, neslysi. Je i dost výřečny a napadaji ho opravdu same vylomeniny. Babicky nechapou-ja ani chlap jsme pry takovy nebyli-ikdyz ja teda zivejsi byla (co si tak pamatuju ze skoly). No ale na nej presne sedi ty rozbite kleste, behani pokolenou, kdyz ostatni jdou normalne atd.. :zed: :mrgreen: Mozna je jen o doooost zivejsi nez vrstevnici. Ale je fajn si otom s nekym popovidat, diky :andel: Se segrou 1,5r.se rvou jako kone a jeho vztek az hysterie, kvuli cemukoliv me dovadi k silenstvi :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22743
2.12.19 20:42

@Gabriolka34
Rada si budu povidat. Taky mam jeste mladsi dite 1,5 roku, ale kluka. A kolik ma syn let? Muj starsi ma 4 roky. S brachou si bajecne rozumi, protoze jsou na podobne urovni v socio-emocni oblasti a ve hre(coz mam zjisteno od klinicke psycholozky). Takze jsou to takovy batoleci dvojcatka, jen to jedno ma 114cm a 20kg. Ve skolce to nefungovalo, protoze on by potreboval spis pristup v jeslich. Kdyz by to bylo ADHD, tak by se tak mel projevovat ve vice prostredich(ve skolce),ne jen doma. Standartni deti jsou ve skolce, kde je pevny rezim, rad a pravidla hodne a zlobi doma maminku, protoze tam se citi bezpecne. Nam to jeho chovani velmi komplikuje zivot, takze jsme to resit museli. Nutne potrebuji ty 4hodiny ve skolce, abych mela silu na zbytek dne. Mladsi ma smulu, vse se toci kolem starsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.12.19 21:16

Tak dnes měl kluk záchvat, když jsem vesela ozdoby a nudle všude, říkám zkusím to, spojím to a omyla jsem mu obličej zinkou a teda nula nula prd. Voda byla normálně studená, ne teda ledová. takže u nás to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22958
2.12.19 21:30

Tyhle „super“ sceny jsem zažila s první dcerou a zažívám i s druhou.
První dcera byla chudák takový pokusný králík, také byla oblečené ve sprše (npomáhalo), nebo jsem dělala vše proto, aby neřvala, buď jsem to nervově nevydržela a ustoupila a nebo dostala na zadek, což mě pak strašně mrzelo.
Trvalo to díky ústupkům až do 4let.
Druhé dceři je 27 měsíců a řve celé dny, že nedostane tohle a že nechce tamto, nechávám jí řvát a je vidět, že už to ustuje a pomáhá jí to. Když má šíoenej amok, mokrou žinkou jí opláchnu obličej, počkám až se trošku zklidní, pak příjde na čase náruč a uklidnění, pak si s ní povídám, proč jsem jí to nedala/nedovolila atd..
Horší je, že jsme se přestěhovali a vedle nás bydlí taková baba, kterou nesnáší celý dům a klidně mi vpaluje, jak jsem neschopná, že jí neumím uklidnit, že jsem špatná a co jim tam dělám, že pořád řve..no chytrolína. Samozřejmě mi poslala návštěvičku ze sociálky, ale já to od ní čekala, takže mě to nezaskočilo. V pohodě jsem si s nima popovídala, omluvili se, že přijím prostě museli na udání, a chápali situaci 2letého vzdorovitého dítěte..takže ono nechávat vyřvat, má své následky, hehe. Ale nevadí, nemám se za co stydět, i mi tento přístup výchovy schválily. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
6.12.19 14:11
@Oriseka píše:
@Gabriolka34
Rada si budu povidat. Taky mam jeste mladsi dite 1,5 roku, ale kluka. A kolik ma syn let? Muj starsi ma 4 roky. S brachou si bajecne rozumi, protoze jsou na podobne urovni v socio-emocni oblasti a ve hre(coz mam zjisteno od klinicke psycholozky). Takze jsou to takovy batoleci dvojcatka, jen to jedno ma 114cm a 20kg. Ve skolce to nefungovalo, protoze on by potreboval spis pristup v jeslich. Kdyz by to bylo ADHD, tak by se tak mel projevovat ve vice prostredich(ve skolce),ne jen doma. Standartni deti jsou ve skolce, kde je pevny rezim, rad a pravidla hodne a zlobi doma maminku, protoze tam se citi bezpecne. Nam to jeho chovani velmi komplikuje zivot, takze jsme to resit museli. Nutne potrebuji ty 4hodiny ve skolce, abych mela silu na zbytek dne. Mladsi ma smulu, vse se toci kolem starsiho.

Kluina bude mit v lednu 3 a dceri je 1rok a 8 mesicu. Jsou vekove dost blizko, ale kazdy jine testo. Hrozne se perou a to me drti :zed: neustale hadky, krik, plac a neni chvilku klid. Holka je jinak v pohode, samostatnejsi, klidna, hodna, usmevava. Kdyz uz se vztekne, zakrici si a za chvilku je klid. Kluk je naprosto jinej level…neustale v pohybu (nebo spis v letu) hopsá, lítá, je extremne hlucny, porad necim hazi, neco shazuje, bordel behem chvilky neskutecnej :pocitac: casto knoura a vzteka se kvuli vsemu. Protest u nej je neco silenyho. Kdyz uz dobreci, zacne delat naschvaly (schazuje mi srovnane veci, hazi veci dolu ze schodu atd..) a verte mi, ze nejsem clovek co by mel velkou trpelivost. Dostava na zadek a jede to dokola. Jinymi slovy bud řádí div se nehoupe na lustru nebo rve jak tur, ze neco nemuze a chce. Jetu zivo non stop!!! Proto mam podezreni na tu hyperaktivitu a nervy na pochodu :roll: Moje deti asi nebudou nastejno na te socio-emocni urovni :lol: Je super, ze se vasi zabavi. Snad se nekdy taky dockam, ted je musim spis oddelovat a zabavovat kazdeho zvlast, jinak je od sebe do 2 minut odtrhavam :zed: je to nekdy fakt rehole ta „dovolena“ :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí