Syn odmítá jakékoli jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@syslomil ahoj chapu te moje mala rok a pul ma uz mesic bojkot jidla. A to pred tim bastila vse a moc hezky. Ted jsem rada kdyz do ni dostanu par lzicek jidla denne. Doufam ze se to brzy zlomi. Od roku nekojim ma um ale to chce jen rano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@syslomil U nás období tak 14 dní. Bylo jich víc z všech dětí. Mm je komplexní potravina, která by v krizi uzivila dospělého člověka. V tom problém není. Spíš v tom částem kojení, kdy má dítě už zuby a vedro plus kojení může vydávat i matku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to na mašli
Ahoj matky, po dlouhé odmlce se ozývám, jak to pokračuje s naším nejedlíkem. Před měsícem jsem mu vzala mlíko, kojím jen v noci, jinak nespí. Výsledek? Nepije nic. První a jediné jídlo dne máme kolem 17. hodiny. Je to taková snídaňo-obědo-večeře. A ani ta není dobrovolná. Musí to být u televize a ze skleničky, cca 100 g. Toť vše. Je to sice o 100 % víc, než když nejedl nic, ale čekala jsem trochu jiný výsledek. Ten kluk hlad prostě nemá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@syslomil píše:
Ahoj matky, po dlouhé odmlce se ozývám, jak to pokračuje s naším nejedlíkem. Před měsícem jsem mu vzala mlíko, kojím jen v noci, jinak nespí. Výsledek? Nepije nic. První a jediné jídlo dne máme kolem 17. hodiny. Je to taková snídaňo-obědo-večeře. A ani ta není dobrovolná. Musí to být u televize a ze skleničky, cca 100 g. Toť vše. Je to sice o 100 % víc, než když nejedl nic, ale čekala jsem trochu jiný výsledek. Ten kluk hlad prostě nemá![]()
![]()
Takze proste odstavenim se nektere deti proste nerozji. A to vam pres den opravdu nic nepije ani v tech vedrech? To musi byt prece dehydratovany
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@syslomil píše:
Ahoj matky, po dlouhé odmlce se ozývám, jak to pokračuje s naším nejedlíkem. Před měsícem jsem mu vzala mlíko, kojím jen v noci, jinak nespí. Výsledek? Nepije nic. První a jediné jídlo dne máme kolem 17. hodiny. Je to taková snídaňo-obědo-večeře. A ani ta není dobrovolná. Musí to být u televize a ze skleničky, cca 100 g. Toť vše. Je to sice o 100 % víc, než když nejedl nic, ale čekala jsem trochu jiný výsledek. Ten kluk hlad prostě nemá![]()
![]()
mela jsem to taky s dcerou. Ale jenom par tydnu asi. V tech nejvetsich vedrech odmitala jist a pit. Retrospektivne si myslim, ze to mohlo byt i kvuli zubum. A trochu tvrdohlava je i po mne, takze kdyz ji do neceho nutime, tak JUST NE!
Nakonec se nam to podarilo prolomit prave tim, ze jsme ji nenutili. Nechces? Nemusis. Jidlo stalo na stole, my s manzelem jsme mlaskali a labuznicky jedli a jeji skoda, kdyz si neda.
Mimochodem, kolik ze tomu tvemu synkovi je? Bylo by mozne mu zkusit nabidnout neco mene zdraveho? Moje dcera treba milovala smazene kureci mini rizecky. Normalne osmazit v trojobalu kousky kureciho. Zdrave to neni, uznavam. Ale tohle ji chutnalo. A jak si zvykla jist neco, tak jsem zkousela pomalu nabalovat na to dalsi jidla. Velice brzo jsem prisla na to, ze spagety jsou taky vyhra v loterii. Spagety jsem nakrajela na cimpr campr, utopila je poradne v dobre omacce a rvala to do ni, kdyz se divala na pohadku. Spagety ji chutnali, tak to bylo ob den a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s @warita co zkusit něco méně dětského na co by se chytil. I na to pití třeba ředěný džus nebo tak něco. V tomto počasí by aspoň trocha tekutin byla potřeba.
A ještě mě napadlo, jak moc v noci kojíš? Není možné že se stihne za noc „napucnout“ a stačí mu to až do odpoledne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@syslomil, Ahoj jak to se synem vypadá teď? Řeším ten samý problém jako ty s 20 měsíční dcerou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše:
@syslomil, Ahoj jak to se synem vypadá teď? Řeším ten samý problém jako ty s 20 měsíční dcerou
trochu se rozepis, at se mame od ceho odpichnout.
Me dcera nejedla mezi 18-24m cca. Pak se to zacalo trochu lamat a zlepsovat. Chvilku to vypadalo hodne dramaticky. Byly dny, kdy vypila rano 200ml mleka a tim v ten den s jidlem skoncila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše:
Ahoj. Je to stále stejné. Nají se pouze u televize. Vím, že to není správné, ale jinak by nic nesnědl. Jedna maminka psala, že když její dítě nechce jíst u stolu, má smůlu, nedostane nic. To ale v případě nejedlíka praktikovat nejde. Být o hladu není trest
Ráno si dá pár lžiček kaše (Nominal, Babybio) s trochou banánu a skořicí (kaši jedl naposledy v únoru, před dvěma týdny ji najednou začal zase přijímat, tak čekám, že to brzy skončí). Někdy mu do ní zamíchám lžíci kakakové Matyldy. Nic jiného k snídani nechce. Kaše, nebo nic. K obědu a večeři má pár lžiček kupovaných příkrmů. Domácí jí pouze nudlovou polévku. Někdy má za celý den jen večeři. A hlavně ta blbá bedna, bez ní ani jediná lžička
A to se snažím omezovat i noční kojení. Ale jeho noční spánek je samostatná kapitola. Už rok a půl jsem nespala déle jak hodinu v kuse. (A to platí jenom do půlnoci, pak začíná ta pravá noční jízda.) Vstává mezi 3. a 5. hodinou. Bez kojení je vzhůru celou noc.
Nepije nic. No… někdy si třeba za celý den jednou lokne vody. Jinak pití sice nasaje, ale pouští na zem. Děsně ho to baví. Příští týden jdeme k pediatrovi na kontrolu. Byli jsme tam před třemi měsíci. Šla jsem tam, protože kluk začal hubnout. (Kecy okolí, že si sám řekne, mě neskutečně štvaly. Tohle může říct jen ten, kdo nezažil. On není mlsný nebo vybíravý, je to nejedlík sakra. To znamená, že nejí. Nikdo to nepochopil.) Je to předčasně narozené dítě, každý gram jsme slavili, takže úbytek váhy mě vyděsil. Prý nám udělají krevní testy, tak jsem zvědavá, jak na tom bude. Taky půjdeme na pravidelnou kontrolu nedonošených v nemocnici, tak mám v plánu hodit řeč s primářkou.
Jsem ve skupině Malí nejedlíci na facebooku. Tam jsou stejné nebo i daleko horší případy než my. Matka ukončí kojení, dítě jíst nezačne a skončej na nutridrincích (které by můj syn stejně nevypil), nebo v nemocnici na kapačkách. Jedna mamka tam dala fotku asi 5letého syna, jak si „sám“ napichuje mandarinku a plakala u toho štěstím. No, jestli to potrvá takhle dlouho, asi zešedivím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacka2 píše:
Souhlasím s @warita co zkusit něco méně dětského na co by se chytil. I na to pití třeba ředěný džus nebo tak něco. V tomto počasí by aspoň trocha tekutin byla potřeba.
A ještě mě napadlo, jak moc v noci kojíš? Není možné že se stihne za noc „napucnout“ a stačí mu to až do odpoledne?
Zkoušela jsem vodu, čaj bylinkový i ovocný, ovocnou šťávu (z dm i domácí). Jedině vody si byl ochoten alespoň cucnout, ostatní NE. Mléko na pití se prý doporučuje až později, ale pro srandu jsem to zkusila. Šklebil se, jako bych mu dala ocet. I v letních vedrech nepil nic, nebo jeden dva loky. Přesto má pořád něco v plíně, tak si asi bere vláhu z jídla.
Taky už mě napadlo, jestli prostě nečeká na noc, aby se nacucal. Ale pokusy ukončit noční kojení byly tragické. Několika hodinový řev každou noc. I když je s ním někdo jiný, z koho mlíko neteče. To se nedalo vydržet. Teď ho kojím asi 3-5×, ale mám dojem, že to vyžaduje spíše z citových důvodů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ja myslela taky, ze moji male to bude komplet jedno, kdyz ji nedam najist. Chvilku to i tak vypadalo, ale pak zacala nenapadne rikat, ze ma hlad. Jidlo nadale odmitala (netusim, co cekala, ze ji nabidnu), nicmene zacala tu a tam jist par soust az se to naraz vyrazne zlepsilo.
Udelala jsem to takto: Ranni mleko jsme zredukovala z 200ml na 100ml. Nabidla jsem snidani, tu odmitla. Nevadi. V 10 jsem nabidla ovoce. Odmitla. Obed odmitla totalne komplet. Pak sla spat bez cehokoliv, poobede uz zacala poknouravat, ze hlad ma. Nabidla jsme opet obed, ktery kategoricky odmitla. Nabidla jsem jidlo z obeda i na veceri, kde uz ji evidentne nebylo vsechno jedno, nicmene nam udelala scenu, ze to nebude. Sla spat bez jidla. Trvalo to par dnu a zacala jevit o jidlo o neco zvetseny zajem.
Pak jsme to tak vselijak kombinovali. Krmeni u TV, vyhrozovani, ze to vypnem, paklize neco nesni. Catso jsem musela byt dusledna a opravdu pohadku vypnout, aby videla, ze to myslim vazne. Snazila jsem se delat veci, u kterych jsem doufala, ze to jist bude. Tak jsme prisla na to, ze smazene kureci rizecky si da. To byl velky prulom. Sice smazene neni zdrave, ale ja uz byla ochotna naservirovat cokoliv, jenom aby neco snedla.
Dale jsme prisli na to, ze i spagety jsou vyhra. Testoviny na skoro jakykoliv zpusob snedla alespon par lzicek. Jak zacala zase jist, jedla prakticky jenom maso. Odmitala brambory, ryzi, chleba a o zelenine ani nemluvim. Zelenina byla sproste slovo, nejedla absolutne NIC a ani kdyz se mi kousek zeleniny podarilo nejak schovat za maso a propasovat to do pusy, tak to okamzite poznala a vyplivla. Tvarila se u toho, jako bych ji zdradila.
No co vam budu povidat, potesenicko to bylo. Ten stres, ktere mi kazde jidlo zpusobovalo si dovedete urcite predstavit.
U nas zabralo jenom nenutit do jidla. Proste komplet to nechat na ni, pockat az doopravdy vyhladne. Trvalo to nekolik tydnu, zhubla nam, ale povedlo se. A jeste dnes se obcas sprajcne, ze to nebude. Tak my na to: „nemusis. Tamhle jsou dvere, jdi k sobe do pokoje!“ A ejhle, ona si prece jenom da. Nekdy to je jen par lzicek, ale da si. Vek skoro 3 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@syslomil děkuji, přihlásila jsem se také do FB skupiny, moje dcera 21 měsíců sem tam něco zdobne, ale žádná slava, jeden den sní jogurt Monte jiný neji a já slavím, že snad konečně začne něco jíst, pak ho měsíc zase odmítá, vycuca šťávu z rajčete, sní lžíci kolinek s omáčkou další lžíci už plive, pokud chci do ní dostat něco násilím tak zvrací, sem tam trochu okouse rohlík, jinak vyžaduje jen kojení a pokud něco sní tak si musí nabírat sama, neexistuje, abychom ji chtěli krmili to pusu neotevře. Já to zatím řeším tak, že ji posazuji do židličky ke každému jídlu co máme my a na talíř ji dám to co máme my, někdy něco sní, někdy ne, televize na ni nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit