Syn se chová jako já v jeho věku, rozčiluje mě to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
2.7.17 08:54

Možná ještě tahle knížka by pro vás mohla být hodně zajímavá.

http://obchod.portal.cz/…nitrni-dite/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.17 20:14

zakladatelka

@Ou píše:
To je ale sakra dlouhé přesvědčování sebe sama, že to prostě nejde.

Neexistuje žádný kouzelnický trik na dítě. Potřebujete změnit přístup - co fungovalo dřív už prostě nefunguje. Teď je ta pravá příležitost se začít nechat svým dítětem učit a pořádně růst.

Teď. Ne až nědky A teď k tomu máte veškerou kapacitu a schopnosti.

Jestli něco, tak se zkuste inspirovat nevýchovou, ale pokud se chcete chovat dospěleji, než váš předškolák, tak to prostě je vaše práce. A bez toho abyste se do toho konečně pustila ho to pochopitelně nenaučíte.

https://www.nevychova.cz/

Já jsem takový ten typ, co všechno musí prostudovat. Potýkám se se syndromem „co krok, to nápad“, neumím se rozhodnout. Bojuji s od dětství s několika věcmi spadajícími pod LMD - dle psychiatra to kompenzuji vyšším IQ.
Já jsem četla „Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly“, jako na papíře mi to dává smysl, ta cvičení mi „jdou“. Ale je to takové šprťácké, jako bych nastudovala v teorii jak udělat kotoul, ale pak v reálu ho neudělám. Zatím jsem si z toho vzala pár věcí, co se snažím nedělat - neshazovat dítě, neurážet, brát jeho pocity (to mi jde u bolesti, u smutku, ale když je drzý tak to nekoušu a hlavně nevím jak reagovat), snažím se stanovovat hranice a neptat se proč, ale vysvětlovat.
Nevýchova - ta je nějak za hranicí mých schopností. Nerozumím té paní, lidsky, nevím jestli je to nějaký blok nebo předsudek. Těžko se mi to poslouchá, když to povídá ona. Navíc třeba teď řeším nespavá mimina a zkoušela jsem ten jejich webinář, byla to tedy jiná paní, taková živější a ne tak mdlá, dalo se to poslouchat - problém je, že na to asi nemám talent (mám na mysli konkrétně nevýchovu), ale prostě jsem se do toho nedostala a nebyla schopná to aplikovat natož aby to fungovalo.
Abych se tu jen nehájila. Děkuji za postřehy. Starší děti jsou teď s babičkou pryč, ty mladší naštěstí ještě přes den spinkají, tak možná vyškrábnu čas a přečtu si nějakou knihu - ta „Obejměte své vnitřní dítě“ se mi zdá zajímavá…

• Citovat
  • Upravit
16
4.7.17 08:12

Zlatá haná:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat